LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pametno i zeleno putovanje dostupno Varaždincima

FlixBus povezuje Varaždin s 800 europskih destinacija

Varaždin od 21. srpnja postaje dio FlixBus mreže. U zelenim će autobusima putnici moći po povoljnim cijenama bezbrižno, udobno i sigurno putovati čak do Berlina ili Amsterdama.

Varaždin od 21. srpnja postaje dio FlixBus mreže. U zelenim će autobusima putnici moći po povoljnim cijenama bezbrižno, udobno i sigurno putovati čak do Berlina ili Amsterdama.

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno širenje FlixBus mreže autobusnih linija po Hrvatskoj i povezivanje Varaždina s ostatkom Europe.

Autobusni operater FlixBus, danas europski broj jedan u autobusnom prijevozu putnika, započeo je kao njemački startup koji su 2013. godine pokrenula trojica mladih poduzetnika. Od početaka širi mrežu autobusnih linija širom Europe te tako 16. lipnja 2016. službeno ulazi u Hrvatsku. Nakon otvaranja regionalne podružnice FlixBusa u Zagrebu, Hrvatska postaje glavno čvorište srednje i istočne Europe.

U Hrvatskoj se FlixBus udružuje s poslovnim partnerima među kojima su Vincek d.o.o., Brioni Pula, Slavonija Bus, prijevoz Knežević i Samoborček, te uvodi nove autobusne linije od juga Hrvatske do Zagreba te istočne Hrvatske do Varaždina.

– FlixBus je svojim poslovnim modelom uspio privući milijune putnika diljem Europe (brojimo ih već gotovo 35 milijuna) i stvorio je tisuće novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobusnih prijevoznika. Upravo to smo htjeli pružiti i hrvatskim putnicima te domaćim autobusnim prijevoznicima,stoga smo krajem prošle godine krenuli u ovaj projekt, a već u siječnju 2016. najavili širenje srednjom i istočnom Europom. Krenuli smo od Zagreba, Istre, Kvarnera, Dalmacije, jučer krenuli iz Slavonije i evo nas sada i u Varaždinu. – izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE.

Glavne karakteristike FlixBusa koje ga čine različitim od ostalih autobusnih prijevoznika su inovativnost te ponuda široke palete proizvoda i cjenovno vrlo prihvatljivih putovanja. Takav novi oblik putovanja u autobusnom prijevozu putnika prepoznao je prijevoznik iz Varaždinske županije, Vincek d.o.o, koji 2016. obilježava 25 godina uspješnog poslovanja.

– Mi smo uz FlixBus od samih početka, a i prve vožnje smo već ponosno odradili. Svakodnevno upravo mi brinemo o putnicima iz Zagreba prema Münchenu, a evo s ponosom ćemo brinuti i o našim Varaždincima i stanovnicima regije do Stutgartta. Ulaskom u FlixBus mrežu, ne samo da smo pokrenuli i nove investicije, već smo zaposlili i više od 30-ak novih vozača. Zadovoljstvo nam je što na ovaj način pridonosimo razvoju i same regije. – poručio je Krešimir Čumbrek, vlasnik Vincek autobusa d.o.o.

FlixBus će tako uz jednog od svojih najvećih partnera, Vincek d.o.o, od 21. srpnja povezivati Vukovar i Osijek, Viroviticu i Koprivnicu te Varaždin, direktno sa Slovenijom i Njemačkom. Osim direktnih veza s Mariborom, Münchenom, Ulmom ili Stuttgartom, presjedanjem u drugi FlixBus putnik može nastaviti putovati do Berlina, Düsseldorfa, Dortmunda, Züricha, Basela, Amsterdama i drugih europskih gradova. Sve direktne veze ili one s presjedanjem mogu se provjeriti na poveznici.

FlixBus u Varaždinu – širenje FlixBus mreže, FOTO: Ana Škriljevečki/Studentski.hr

Na neobičnoj tiskovnoj konferenciji održanoj u FlixBusu parkiranom na Kapucinskom trgu istaknute su prednosti putovanja ovim autobusima. FlixBus svakom putniku nudi doživljaj putovanja te mu omogućuje udobnost i sigurnost. U svakom autobusu postoji puno prostora između sjedala, utičnice, besplatan internet i mogućnost kupovine napitaka i grickalica. Putnik također može ponijeti dva komada besplatne prtljage te otkazati ili promijeniti rezervaciju do 15 minuta prije polaska bez naplate.

– Kao veliku prednost za naše putnike svakako želimo izdvojiti mogućnost kupovine karata putem web shopa i besplatne mobilne aplikacije koja putniku pruža mogućnost samostalnog planiranja puta, pravovremenih informacija o posebnim ponudama ili o stanju na cestama te ono najvažnije, kupovinu karata bez čekanja u redu, iz udobnosti doma, bez rezervacija, bez papira, samo uz QR kod. – istaknula je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću FlixBus CEE. 

Osim povezivanja Varaždina s popularnim europskim destinacijama, FlixBus planira otvoriti veliki broj novih linija. U zelenim će autobusima putnici moći po povoljnim cijenama putovati širom zemlje te u sve veće europske gradove. 

– Najesen nas čekaju novi izazovi te Hrvatsku nastavljamo povezivati direktno i s ostalim susjednim državama, odnosno sa Švicarskom, Češkom, Slovačkom i BiH, a pokrenut ćemo i nekoliko domaćih linija te tako povezati gradove Hrvatske međusobno. Stižu nam i novi partneri, autobusni prijevoznici koji su također prepoznali našu priču. Cilj nam je nastaviti širiti mrežu međugradskih i međunarodnih zelenih linija te svima omogućiti jednostavno, udobno i povoljno putovanje, ali i podršku, rast i razvoj domaćeg gospodarstva te stvaranja novih radnih mjesta. – zaključio je Dean Čebohin.

FOTO: ANA ŠKRILJEVEČKI/STUDENTSKI.HR