Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Financiranje projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu traje od 5. lipnja do 7. srpnja, kada je i rok za podnošenje prijave.

Ovim se putem želi osigurati pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi putem projekata udruga u 2016./2017. školskoj godini, a nije im osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja: „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za školsku godinu 2017./2018. Također i učenicima s teškoćama u razvoju koji se školuju u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo.

Visina naknade koju će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti iznosi do 10.000.000,00 kuna, ovisno o priljevu sredstava od igara na sreću. Najmanji iznos za jednog pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 35.700,00 kuna, a u srednjoj školi iznosi 54.400,00 kuna. Dok najveći iznos za deset pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 357.000,00 kuna, a u srednjoj školi 514.000,00 kuna.

Prijaviti se može svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj samo s jednim projektom te s jednim ili više partnera. Vremensko trajanje predloženih projekata ograničeno je od 1. rujna 2017. do 30. lipnja 2018. godine

Teritorij provedbe projekta mora obuhvatiti isključivo područje Republike Hrvatske jer lokacije izvan RH nisu prihvatljive. Nadalje, obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Također, poželjno je da udruga ima planirane i druge izvore financiranja koji će barem djelomično osigurati održivost projekta. Udruga koja prijavljuje projekt je odgovorna za njegovu provedbu i izvještavanje, bez obzira s koliko partnera će ga provoditi.

Rok za objavu odluke o dodjeli bespovratnih sredstava je kraj kolovoza 2017. godine Odluka će biti objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svaka udruga koja je prijavila projekt bit će pisanim putem obaviještena o financiranju, odnosno o nefinanciranju.

Komentari na članak

Vezani članci

Linija u menzi na Cvjetnom

Ugodno iznenađenje ili kontroverzna odluka?

Zagrebački SC časti studente janjetinom za Uskrs; udruge spremaju prosvjed protiv ubijanja nedužne janjadi

Kako tvrdi upravitelj, iznenađenje je ovo koje je Studentski centar pripremao u tajnosti samo da bi obradovao nesretne studente. 

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Godišnja nagrada „Luka Ritz”

Učenicima dodijeljene nagrade za promicanje tolerancije i nenasilnog ponašanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je i ove godine Godišnje nagrade „Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Riva- izdaleka

Sastanak "Winning puzzle"

Splićani sami mogu kreirati Gradski program za mlade

Klub mladih Split 20. lipnja organizira četvrto druženje "Winning puzzle". Mladi su pozvani priključiti se izradi iznimno važnog dokumenta u kafiću Academia.

Besplatna izrada web stranica

Jedinstvena ponuda svim udrugama

Besplatna izrada web stranica

Exdizajn nudi besplatnu izradu web stranica svim udrugama. Na ovaj način želi pomoći predstavljanju njihovog rada široj javnosti i privlačenju novih članova.

stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Objavljeni dobitnici STEM stipendija

Provjerite jeste li na popisu studenata koji će od prosinca dobivati stipendiju u mjesečnom iznosu od 1200 kuna.