Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Financiranje projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu traje od 5. lipnja do 7. srpnja, kada je i rok za podnošenje prijave.

Ovim se putem želi osigurati pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi putem projekata udruga u 2016./2017. školskoj godini, a nije im osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja: „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za školsku godinu 2017./2018. Također i učenicima s teškoćama u razvoju koji se školuju u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo.

Visina naknade koju će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti iznosi do 10.000.000,00 kuna, ovisno o priljevu sredstava od igara na sreću. Najmanji iznos za jednog pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 35.700,00 kuna, a u srednjoj školi iznosi 54.400,00 kuna. Dok najveći iznos za deset pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 357.000,00 kuna, a u srednjoj školi 514.000,00 kuna.

Prijaviti se može svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj samo s jednim projektom te s jednim ili više partnera. Vremensko trajanje predloženih projekata ograničeno je od 1. rujna 2017. do 30. lipnja 2018. godine

Teritorij provedbe projekta mora obuhvatiti isključivo područje Republike Hrvatske jer lokacije izvan RH nisu prihvatljive. Nadalje, obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Također, poželjno je da udruga ima planirane i druge izvore financiranja koji će barem djelomično osigurati održivost projekta. Udruga koja prijavljuje projekt je odgovorna za njegovu provedbu i izvještavanje, bez obzira s koliko partnera će ga provoditi.

Rok za objavu odluke o dodjeli bespovratnih sredstava je kraj kolovoza 2017. godine Odluka će biti objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svaka udruga koja je prijavila projekt bit će pisanim putem obaviještena o financiranju, odnosno o nefinanciranju.

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje projekta

Studentski zbor Osijek

Otvoren Natječaj za studentske programe u Osijeku

Studentski zbor u Osijeku objavio je natječaj za ovu godinu, fond iznosi 450 000 kuna, a prijave traju do 12. lipnja 2018.

Stipendije

Stiže novac iz EU fondova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećava broj stipendija s 5400 na 13 000

Velika je novost i unaprjeđenje sustava stipendija, takozvani Forum stipendija. U tom će se novom sustavu svi studenti moći preko osobnih profila prijaviti na natječaje za stipendije, ali i pratiti sve vijesti vezane za stipendije.

Riva- izdaleka

Sastanak "Winning puzzle"

Splićani sami mogu kreirati Gradski program za mlade

Klub mladih Split 20. lipnja organizira četvrto druženje "Winning puzzle". Mladi su pozvani priključiti se izradi iznimno važnog dokumenta u kafiću Academia.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Produljen rok prijave za suradnike studentske pravobraniteljice

Rok prijave za mjesto suradnika u uredu pravobraniteljice te voditelja mrežnih stranica studentske pravobraniteljice produljen je do 5. studenoga 2017.

regrutacija Studentski.hr

#TebeTražimo na Studentskom.hr

Praksom kod nas stekni iskustvo koje će ti pomoći kod zapošljavanja!

Obogati se novim znanjima i vještinama u području koje te zanima (HR, community management, marketing, lektori i dr.). Trud i rad svih naših članova nagrađen je više puta te smo pomogli velikom broju ljudi da steknu odličnu praksu koja im je pomogla kod zapošljavanja, a sada želimo pomoći i tebi.