Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Financiranje projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu.

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu traje od 5. lipnja do 7. srpnja, kada je i rok za podnošenje prijave.

Ovim se putem želi osigurati pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi putem projekata udruga u 2016./2017. školskoj godini, a nije im osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja: „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za školsku godinu 2017./2018. Također i učenicima s teškoćama u razvoju koji se školuju u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo.

Visina naknade koju će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti iznosi do 10.000.000,00 kuna, ovisno o priljevu sredstava od igara na sreću. Najmanji iznos za jednog pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 35.700,00 kuna, a u srednjoj školi iznosi 54.400,00 kuna. Dok najveći iznos za deset pomoćnika u osnovnoj školi iznosi 357.000,00 kuna, a u srednjoj školi 514.000,00 kuna.

Prijaviti se može svaka udruga čija je djelatnost od općeg dobra u Republici Hrvatskoj samo s jednim projektom te s jednim ili više partnera. Vremensko trajanje predloženih projekata ograničeno je od 1. rujna 2017. do 30. lipnja 2018. godine

Teritorij provedbe projekta mora obuhvatiti isključivo područje Republike Hrvatske jer lokacije izvan RH nisu prihvatljive. Nadalje, obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Također, poželjno je da udruga ima planirane i druge izvore financiranja koji će barem djelomično osigurati održivost projekta. Udruga koja prijavljuje projekt je odgovorna za njegovu provedbu i izvještavanje, bez obzira s koliko partnera će ga provoditi.

Rok za objavu odluke o dodjeli bespovratnih sredstava je kraj kolovoza 2017. godine Odluka će biti objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svaka udruga koja je prijavila projekt bit će pisanim putem obaviještena o financiranju, odnosno o nefinanciranju.

Komentari na članak

Vezani članci

Savjet mladih Grada Osijeka

Održana sjednica Savjeta mladih Grada Osijeka

Potaknuta veća suradnja osječkih udruga i organizacija

Savjet mladih Grada Osijeka ugostio je na sjednici predstavnike udruga i organizacija koje djeluju na području Grada Osijeka te raspravio o aktivnostima koje planiraju provesti po planu i programu do kraja ove godine.

Šibenik

Stručno osposobljavanje za 2400 kuna

Šibenska gradska uprava nudi priliku za posao mladim osobama

Grad Šibenik je ovih dana raspisao javni poziv za primanje osoba na stručno osposobljavanje u gradskoj upravi.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Studentska pravobraniteljica traži suradnike

Javni poziv za mjesta suradnika u uredu pravobraniteljice te voditelja mrežnih stranica studentske pravobraniteljice otvoren je do 25. listopada 2017. godine.

Novci izbliza

Sastanak studenata i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja

HSZ i ministrica Divjak najavili da će se stipendije izuzeti iz porezne olakšice za roditelje

Također, najavljeno je da će vrlo brzo s radom krenuti povjerenstvo za izradu izmjena i dopuna Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju te da će se donositi novi Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Nakon Požara

Sastanak ministra i studenata

Četiri tisuće kuna pomoći za studente kojima su izgorjele sobe

Materijalna šteta se procjenjuje na 200 do 300 tisuća kuna, a uzrok požara još uvijek nije poznat.