LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+ projekt

EDEA potiče samozapošljavanje i poduzetništvo kod mladih

Ako razmišljaš o svom biznisu ili si poduzetnik početnik u dobi od 18 do 30 godina i želiš razvijati svoje poduzetničke vještine i ideje s pozitivnim društvenim utjecajem, prijavi se na EDEA projekt – besplatan program edukacija, međunarodnih razmjena i umrežavanja. 

Ako razmišljaš o svom biznisu ili si poduzetnik početnik u dobi od 18 do 30 godina i želiš razvijati svoje poduzetničke vještine i ideje s pozitivnim društvenim utjecajem, prijavi se na EDEA projekt – besplatan program edukacija, međunarodnih razmjena i umrežavanja. 

Ovoga petka, 8. prosinca u 18 sati u prostoru BIZkoshnice coworking prostora na zagrebačkom Britancu održava se prezentacija projekta EDEA, koji u Hrvatskoj provodi Institut za kreativno obrazovanje. Pod punim nazivom Elements of developing entrepreneurial attitude, projekt istražuje elemente potrebne za razvoj poduzetničkog stava kod mladih.

Financiran je iz europskog programa Erasmus+, a provodi se u Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj te predstavlja jedinstven način suradnje između europskih coworking prostora i društvenih zadruga. Njegov je cilj dati odgovor i konkretan pristup rješavanju problema nezaposlenosti mladih njihovim usmjeravanjem prema samozapošljavanju i poduzetništvu, s posebnim naglaskom na društvenom poduzetništvu.

Na prezentaciju EDEA projekta pozvani su svi koji žele produbiti znanja i ostvariti nove poslovne prilike. Pridružiti se mogu svi oni koji žele podržati nov način rada baziran na suradnji, održivosti, društvenom utjecaju i osnaživanju svojih vještina i znanja te povećanju svjesnosti potrebne za samostalno pokretanje biznisa, razvoj poslovne ideje i kretanja u smjeru poduzetničke budućnosti.

Na prezentaciji će se objasniti sve aktivnosti projekta, kao i benefiti koje imaju sudionici, dok će svoja iskustva podijeliti sudionici prethodno provedenih Erasmus+ poduzetničkih projekata za mlade. U samom projektu EDEA mogu sudjelovati mladi koji razmišljaju o razvoju poduzetničke ideje i poduzetnici početnici u dobi od 18 do 30 godina. Odabrani će besplatno sudjelovati na nizu edukacija i međunarodnih razmjeni s ciljem osnaživanja vještina i znanja važnih i odlučujućih alata za razvoj ideja koje imaju pozitivan društveni utjecaj. Težište u odabiru sudionika biti će stavljeno na poduzetničke ideje s pozitivnim utjecajem za samog poduzetnika, zajednicu i društvo u cjelini (društvene inovacije, održivi razvoj, ekologija, korištenje novih tehnologija za poboljšanje kvalitete života i usluga, umjetnost i kultura i općenito promocija principa jednakosti, prilika i nediskriminacije).

Sudionici EDEA projekta naučit će razvijati meke vještine, poput sposobnosti kritičkog mišljenja, intuicije, timskoga rada, rada u međunarodnom okruženju, samoinicijative, konstruktivne kritike, kao i prepoznati potrebe zajednice i uvidjeti društvenu dimenziju poslovanja. Osim toga, upoznat će se s dinamičnim i kreativnim poslovnim modelima, s različitim dizajnerskim vještinama i tehnikama, alatima digitalne komunikacije i alternativnim instrumentima za financiranje i prikupljanje sredstava, kao i s pravnim i organizacijskim modelima s kojima mogu započeti svoju poduzetničku aktivnost.

Za prezentaciju projekta EDEA potrebno je poslati prijavu na adresu e-pošte bizkoshnica@bizkoshnica.biz zbog ograničenog broja mjesta. Prijave za sudjelovanje u samom projektu otvorene su do 17. prosinca, a vrše se na online obrascu.

FOTO: INSTITUT ZA KREATIVNO OBRAZOVANJE I BIZKOSHNICA COWORKING