„Crowdfunding“ kampanja

Donacijama za Choco Bar pomažete osobama s invaliditetom, a dobivate „čokoladno“ pivo

Choco Bar, Hedona

Otvaranje Choco Bara omogućit će zapošljavanje novih pet osoba, a posjetitelji će moći kušati brojne čokoladne poslastice. Podržite i vi inicijativu svojom donacijom za širok spektar Hedoninih čarolija.

Crowdfunding kampanja za opremanje Choco Bara u središtu Križevaca u prva je 24 sata prikupila donacija u protuvrijednosti preko 3000 američkih dolara, što je 60 posto željenog iznosa potrebnog za opremanje kuhinje i šanka, odnosno, za kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. Njezino je otvaranje planirano za jesen 2017. godine

Otvaranje će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Bar je zamišljen kao mjesto za okupljanje i uživanje u raznovrsnoj ponudi vrhunskih proizvoda križevačke čokolaterije. Posjetitelji će imati priliku kušati brojne čokolade i praline, domaće kolače i najfiniju toplu čokoladu.

– Želimo da naš Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Želimo otvoriti nova radna mjesta i biti pozitivan primjer drugima. Želimo nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku. – ističe Đurđica Božić iz čokolaterije Hedona.

Podržite i vi inicijativu svojom donacijom, a zauzvrat vam se nudi širok spektar Hedoninih čokoladnih čarolija. Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj akcije dobit će čokoladne proizvode, ali i druge poslastice, poput posebnog čokoladnog piva koje priprema Križevačka udruga pivara te suvenire čipkanog srca koje izrađuju Križevačke čipkarice.

Čokolaterija Hedona d.o.o. socijalno je poduzeće koje je osnovala Udruga invalida Križevci u veljači 2013. sa željom da se tu ponajprije zapošljavaju osobe s invaliditetom. Do svibnja 2015. u poduzeću je bilo zaposleno šest osoba, no kako je tržište prepoznalo kvalitetu proizvoda i kako se poslovanje počelo širiti, javila se potreba za zaposlenjem još dviju osobe. Hedona trenutno broji devet zaposlenih, od kojih je šest osoba s invaliditetom.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampanja za podršku osobama sa sindromom Down

Na današnji dan

Uključite se u kampanju podrške osobama sa sindromom Down

Uključite su u kampanju koju je pokrenuo Svjetski savez mladih Hrvatska, pokažite svoju kreativnost i poduprite osobe sa sindromom Down.

FOI-jeva nova dvorana u Križevcima

Potpisan Ugovor o suradnji

Stručni studij FOI-ja preselio se u novi, moderni prostor u Križevcima

Unutar novoobnovljenog kompleksa bivše vojarne Stjepan Lacković u centru grada FOI će za potrebe provođenja nastave koristiti dvije suvremeno opremljene dvorane za predavanja i provođenje ispita te dvoranu za sastanke. Uz sve to moći će koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju i kafić.

mila rončević naslovna

Humanitarna akcija

Studenti pokazali veliko srce; u menzama skupljaju novac za liječenje Mile Rončević

Priloge je moguće ostaviti u brzoj menzi i restoranima 1 i 2 na Savi te na blagajnama obiju linija restorana na Cvjetnom naselju.

Izum

Inovativno prijevozno sredstvo

Japanski inženjeri predstavili WalkCar

Zabavno prijevozno sredstvo koje stane u torbu.

Taekwondo klub Maksimir

Taekwondo za sve

Para taekwondo projekt okuplja 45 mladih iz Italije, Bugarske i Hrvatske

– Tijekom raznih prezentacija i vježbi, u osam dana, mladi će se upoznati s taekwondom kao vještinom za jačanje tijela, duha i samopouzdanja. Sudionici će učiti na siguran, prijateljski i zabavan način u međunarodnom okruženju. – poručuju iz Taekwondo kluba Maksimir.