Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Advent u Šibeniku 2017.

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Šibenčani kao da se bude dva puta godišnje: ljeti, kada počinje Međunarodni dječji festival, i zimi, kada počinje advent. Nenormalne gužve, tisuće i tisuće nasmijanih lica koja su samo čekala jedan malo veći događaj u gradu koji će ih izvući iz toplih domova. A šta'š, takvi smo  kažu.

Šibenik je na blagdan Sv. Nikole u Perivoju Roberta Visianija upalio adventske svjećice. Počela je treća Adventura u čiju nas je predbožićnu atmosferu uveo poznati splitski bend TBF.

Šibenska Adventura već je prošle godine zaradila epitet jednog od najboljih predbožićnih programa u Hrvatskoj, a posebnost i čar možda ne leže u klasičnoj ponudi koju možemo naći i na drugim adventima u gradovima Hrvatske, već u činjenici što je jedini plastic-free sajam u Hrvatskoj, odnosno proizvodi koje kupite dolaze u razgradivoj ambalaži.

Što se tiče ponude, u perivoju Roberta Visianija ili u Đardinu, kako ga još od milja zovu, pod okićenim stablima i rasvjetom nalazi se dvadesetak drvenih kućica, pretežno ugositeljskih, ali i nekolicina na kojima možete pronaći raznorazne prigodne suvenire. Tako se, osim uvijek poželjnog kuhanog vina, fritula i, u posljednje vrijeme neizbježnih, kobasica, hot dogova, pa čak i kebaba, moglo naići na šibensko craft pivo – Mihovil te 1066, kao podsjetnik na godinu u kojoj je grad prvi put spomenut.

Osim uvodnog TBF-a, na šibenskoj Adventuri nastupat će još i Detour, Opća Opasnost, Elemental, a u novu će nas godinu uvesti Dubioza Kolektiv te će sve zaključiti Neno Belan i Fiumensi. Više o samom programu, događajima i nastupima možete provjeriti na Facebook stranici Adventa u Šibeniku.

Iako se Šibenik već godinama trudi dobiti status studentskog grada, možda je upravo Adventura prva mogla ponuditi promotivne cijene za studente, no ove godine to nismo dočekali. 

Komentari na članak

Vezani članci

Saobraćijada 2014

Susret studenata Prometnih fakulteta

„Saobraćijada” 2014.

„Saobraćijada“ se ove godine održava od 20. do 24. svibnja u Mađarskoj na jezeru Balaton.

Motorola Moto E

Litij-anodske baterije

Stanfordovci rade na baterijama za mobitele koje će trajati dulje

Istraživači sa Stanforda rade na litij-anodskoj bateriji koja će omogućiti duže trajanje baterija, a samim time i mobilnih uređaja.

Couch potato - Simpson

Tamara Kordovan

Doma vs na faksu

Ovo su stvari koje se promijene u tvojem životu kada se odseliš od roditelja i nitko više ne hoda za tobom vičući „obuci potkošulju“ ili „ponesi jaknu, hladno je vani“.

Dubrovački studenti svečano potpisali ugovore o dodjeli stipendija A i E kategorije

Sveučilište u Dubrovniku

Dubrovački studenti svečano potpisali ugovore o dodjeli stipendija A i E kategorije

Na dubrovačkom sveučilištu svečano su potpisani Ugovori o dodjeli A državnih stipendija izvrsnim studentima te E stipendija studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Sveučilište Sjever

Radionica na Sveučilištu Sjever

Studenti prezentiraju ideje razvoja naselja u sklopu „ISD Uni-a“ vrijednog preko 168 tisuća eura

Projektom „ISD Uni“ povećava se obrazovna ponuda predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova, a u njegovu će sklopu studenti prezentirati svoje ideje vezane za integrirani razvoj naselja Ludbreg, Prelog i Varaždin.