Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Advent u Šibeniku 2017.

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Šibenčani kao da se bude dva puta godišnje: ljeti, kada počinje Međunarodni dječji festival, i zimi, kada počinje advent. Nenormalne gužve, tisuće i tisuće nasmijanih lica koja su samo čekala jedan malo veći događaj u gradu koji će ih izvući iz toplih domova. A šta'š, takvi smo  kažu.

Šibenik je na blagdan Sv. Nikole u Perivoju Roberta Visianija upalio adventske svjećice. Počela je treća Adventura u čiju nas je predbožićnu atmosferu uveo poznati splitski bend TBF.

Šibenska Adventura već je prošle godine zaradila epitet jednog od najboljih predbožićnih programa u Hrvatskoj, a posebnost i čar možda ne leže u klasičnoj ponudi koju možemo naći i na drugim adventima u gradovima Hrvatske, već u činjenici što je jedini plastic-free sajam u Hrvatskoj, odnosno proizvodi koje kupite dolaze u razgradivoj ambalaži.

Što se tiče ponude, u perivoju Roberta Visianija ili u Đardinu, kako ga još od milja zovu, pod okićenim stablima i rasvjetom nalazi se dvadesetak drvenih kućica, pretežno ugositeljskih, ali i nekolicina na kojima možete pronaći raznorazne prigodne suvenire. Tako se, osim uvijek poželjnog kuhanog vina, fritula i, u posljednje vrijeme neizbježnih, kobasica, hot dogova, pa čak i kebaba, moglo naići na šibensko craft pivo – Mihovil te 1066, kao podsjetnik na godinu u kojoj je grad prvi put spomenut.

Osim uvodnog TBF-a, na šibenskoj Adventuri nastupat će još i Detour, Opća Opasnost, Elemental, a u novu će nas godinu uvesti Dubioza Kolektiv te će sve zaključiti Neno Belan i Fiumensi. Više o samom programu, događajima i nastupima možete provjeriti na Facebook stranici Adventa u Šibeniku.

Iako se Šibenik već godinama trudi dobiti status studentskog grada, možda je upravo Adventura prva mogla ponuditi promotivne cijene za studente, no ove godine to nismo dočekali. 

Komentari na članak

Vezani članci

Bruxelles

Stručna praksa u Bruxellesu za studente Sveučilišta u Dubrovniku

Prijavite se na stručnu praksu i ljeto provedite u Belgiji

Sveučilište u Dubrovniku u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA nudi mogućnost obavljanja stručne prakse u Bruxellesu, a rok za prijavu je 22. travnja.

Podsjetnik na anketu o prvom spoju

„Studentologija: Zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Još nije kasno da nam otkrijete poruke, poljupce i ostale pikanterije prvog spoja

Prema dosadašnjim rezultatima više studenata nego studentica nikada nije bilo na spoju. Vjerujete li da je uistinu tako ili nam možete dokazati suprotno?

književna udruga Ludens logo

Sveučilište u Zadru

Provjerite svoje znanje iz književnosti na zadarskom književnom kvizu

Književna udruga "Ludens" okuplja studente Odjela za kroatistiku i slavistiku te ostale zainteresirane studente srodnih studija Sveučilišta u Zadru.

Social impact awards

Studentsko natjecanje Social Impact Award

Upoznajte ovogodišnji žiri koji će prosuđivati studentsko poduzetništvo

Samo 6 dana prije roka predaje prijava za Social Impact Award, imate priliku porazgovarati sa članovima žirija, čuti vrijedne povratne informacije i umrežiti se.

Učenje

Korisne metode za povećanje produktivnosti

Učite brže i djelotvornije

Brže i lakše učenje ne svodi se samo na dobru raspodjelu vremena koje imate na raspolaganju, nego i na metode koje koristite i koje su se pokazale učinkovitima.