Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Advent u Šibeniku 2017.

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Šibenčani kao da se bude dva puta godišnje: ljeti, kada počinje Međunarodni dječji festival, i zimi, kada počinje advent. Nenormalne gužve, tisuće i tisuće nasmijanih lica koja su samo čekala jedan malo veći događaj u gradu koji će ih izvući iz toplih domova. A šta'š, takvi smo  kažu.

Šibenik je na blagdan Sv. Nikole u Perivoju Roberta Visianija upalio adventske svjećice. Počela je treća Adventura u čiju nas je predbožićnu atmosferu uveo poznati splitski bend TBF.

Šibenska Adventura već je prošle godine zaradila epitet jednog od najboljih predbožićnih programa u Hrvatskoj, a posebnost i čar možda ne leže u klasičnoj ponudi koju možemo naći i na drugim adventima u gradovima Hrvatske, već u činjenici što je jedini plastic-free sajam u Hrvatskoj, odnosno proizvodi koje kupite dolaze u razgradivoj ambalaži.

Što se tiče ponude, u perivoju Roberta Visianija ili u Đardinu, kako ga još od milja zovu, pod okićenim stablima i rasvjetom nalazi se dvadesetak drvenih kućica, pretežno ugositeljskih, ali i nekolicina na kojima možete pronaći raznorazne prigodne suvenire. Tako se, osim uvijek poželjnog kuhanog vina, fritula i, u posljednje vrijeme neizbježnih, kobasica, hot dogova, pa čak i kebaba, moglo naići na šibensko craft pivo – Mihovil te 1066, kao podsjetnik na godinu u kojoj je grad prvi put spomenut.

Osim uvodnog TBF-a, na šibenskoj Adventuri nastupat će još i Detour, Opća Opasnost, Elemental, a u novu će nas godinu uvesti Dubioza Kolektiv te će sve zaključiti Neno Belan i Fiumensi. Više o samom programu, događajima i nastupima možete provjeriti na Facebook stranici Adventa u Šibeniku.

Iako se Šibenik već godinama trudi dobiti status studentskog grada, možda je upravo Adventura prva mogla ponuditi promotivne cijene za studente, no ove godine to nismo dočekali. 

Komentari na članak

Vezani članci

Jeff Burton

Predavanje na tvrđavi Barone

Jeff Burton, informatički genijalac i suosnivač tehnološkog diva, gostuje u Šibeniku

Jeff Burton će u Šibeniku posjetiteljima prenijeti iskustvo koje je stekao tijekom 35 godina impresivne karijere u poduzetništvu. Premda je najpoznatiji kao suosnivač Electronic Artsa, stiže kao predstavnik ABC-a, jednog od najvećih svjetskih akceleratora za „start-up” projekte.

Skijanje

Izlet u Sloveniju

Nagrada za položene ispite – „Studentsko PARTY SkiYanje”

Do najstrmije staze u Sloveniji studente vodi udruga Olympia. Dvodnevni izlet olakšat će ih za tek 490 kuna, a pobjednici nagradnog natječaja zabavljat će se potpuno besplatno.

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Stručno osposobljavanje za IT koordinatora u Dubrovniku

Studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Dubrovniku mogu se prijaviti za stručnu praksu ili stručno osposobljavanje u Hilton Imperialu Dubrovnik za radno mjesto IT koordinatora.

Djed Mraz

Humanitarna akcija

Djed Božićnjak daruje kišu bombona Dječjem domu Klasje

Ivica Lučić kao Djed Božićnjak slijeće u osječku zračnu luku nakon čega započinje tradicionalno darivanje djece humanitarnog karaktera.

Djevojka s laptopom

Moj prvi posao

Savjeti za pronalaženje prvog posla

Polažete zadnje ispite ili ste diplomirali i odlučili ste aktivno tražiti svoj prvi posao? Krenite s usvajanjem vještina nužnih za uspjeh u poslovnom svijetu.