Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Advent u Šibeniku 2017.

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Šibenčani kao da se bude dva puta godišnje: ljeti, kada počinje Međunarodni dječji festival, i zimi, kada počinje advent. Nenormalne gužve, tisuće i tisuće nasmijanih lica koja su samo čekala jedan malo veći događaj u gradu koji će ih izvući iz toplih domova. A šta'š, takvi smo  kažu.

Šibenik je na blagdan Sv. Nikole u Perivoju Roberta Visianija upalio adventske svjećice. Počela je treća Adventura u čiju nas je predbožićnu atmosferu uveo poznati splitski bend TBF.

Šibenska Adventura već je prošle godine zaradila epitet jednog od najboljih predbožićnih programa u Hrvatskoj, a posebnost i čar možda ne leže u klasičnoj ponudi koju možemo naći i na drugim adventima u gradovima Hrvatske, već u činjenici što je jedini plastic-free sajam u Hrvatskoj, odnosno proizvodi koje kupite dolaze u razgradivoj ambalaži.

Što se tiče ponude, u perivoju Roberta Visianija ili u Đardinu, kako ga još od milja zovu, pod okićenim stablima i rasvjetom nalazi se dvadesetak drvenih kućica, pretežno ugositeljskih, ali i nekolicina na kojima možete pronaći raznorazne prigodne suvenire. Tako se, osim uvijek poželjnog kuhanog vina, fritula i, u posljednje vrijeme neizbježnih, kobasica, hot dogova, pa čak i kebaba, moglo naići na šibensko craft pivo – Mihovil te 1066, kao podsjetnik na godinu u kojoj je grad prvi put spomenut.

Osim uvodnog TBF-a, na šibenskoj Adventuri nastupat će još i Detour, Opća Opasnost, Elemental, a u novu će nas godinu uvesti Dubioza Kolektiv te će sve zaključiti Neno Belan i Fiumensi. Više o samom programu, događajima i nastupima možete provjeriti na Facebook stranici Adventa u Šibeniku.

Iako se Šibenik već godinama trudi dobiti status studentskog grada, možda je upravo Adventura prva mogla ponuditi promotivne cijene za studente, no ove godine to nismo dočekali. 

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Rezultati za akademsku godinu 2015./2016.

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Jutros su objavljeni rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2015./2016., kao i rezultati natječaja za ostvarivanje prava na naknadu za smještaj kod privatnog stanodavca.

Sokrat

Besplatna metodička obuka za praktikante

Plaćena praksa za studente stranih jezika u školi stranih jezika Sokrat

Studentima stranih jezika Sokrat omogućava plaćenu praksu u trajanju do 3 semestra i idealan je za studente koji su upravo započeli diplomski studij.

Fotonatječaj "Grad je živ"

5. Dan povijesti umjetnosti u Rijeci

Traje fotonatječaj „Grad je živ", pokažite kako Rijeka izgleda kroz studentske oči

Traže se fotografije koje bilježe tragove svakodnevnih ljudskih aktivnosti u urbanoj sredini očima studenta, a natječaj završava 1. ožujka.

božić

Božićni Barometar 2015.

Hrvati 5. po potrošnji u Europi i svijetu

Prema istraživanju Ferratum grupe, Hrvati su jedni od najvećih potrošača u svijetu za vrijeme božićnih blagdana. Najviše novca troše na knjige, glazbu, elektroniku, igračke i alkohol. Skloniji su šetnji po trgovačkim centrima, nego online kupnji.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Zaklada Mikec daje stipendije studentima iz Međimurja

Zaklada Mikec uspješnog poduzetnika dr. Antuna Mikeca osnovana je s ciljem davanja stipendija uspješnim studentima Međimurja. Interes za dobivanje stipendije možete iskazati do 31. kolovoza.