Konferencija

Combis: poslovne strategije za digitalno doba

Saša Burić i Andrija Rimac

Predavanja Combis konferencije ove su godine podijeljena u pet tematskih područja: „Combis Solutions“, „Connected Future“, „It's All About Technology“, „Security“ i „Redefined Workplace“. Svima je zajednički cilj educirati i inspirirati sudionike o mogućnostima različitih poslovnih strategija za digitalno doba.

Treći dan Combis konferencije započeo je radionicom CoCo ValueAdd, koja je nevezana uz IT sadržaj, što je novost na ovom događaju. Koncept Četiri sobe promjene koji je korišten na radionici trenutačno je jedna od najpopularnijih psiholoških teorija za poslovni napredak koju koriste brojne svjetske kompanije.  

– Željeli smo pokriti svih 360 stupnjeva i za svakoga sudionika kreirati drugačije i jedinstveno konferencijsko iskustvo. Zato smo sudionicima konferencije osim standardnog IT sadržaja ponudili i nešto drugačije, sadržaj koji nije uobičajen na IT konferencijama, a koji sudionicima može uvelike pomoći u poslovnom i osobnom razvoju. – rekla je Renee Saboti Slovenc, direktorica Combis konferencije te naglasila da su reakcije na non-IT sadržaj iznad svih očekivanja.

Predavanja konferencije ove su godine podijeljena u pet tematskih područja: Combis Solutions, Connected Future, It's All About Technology, Security i Redefined Workplace. Svima je zajednički cilj educirati i inspirirati sudionike o mogućnostima različitih poslovnih strategija za digitalno doba.

Security

Velik interes publike potaknuo je Security sadržaj, u kojem je sudjelovalo više eksperata za ovo područje koji su se bavili temama, kao što su zahtjevi regulative i obveze kompanija u području informacijske sigurnosti, sigurnosni izazovi u vrijeme digitalne transformacije i zaštita od cyber napada.

Foto: Combis

– Promjene su stalne i mnogobrojne, no poslovna se okruženja sve teže nose s njima, posebice u području sigurnosti. Napadi i prijetnje su sve sofisticiranije, učestalije i sve teže se otkrivaju, zbog čega je od iznimne važnosti promišljati o cjelovitoj zaštiti, raditi na sigurnosnim poboljšanjima s ciljem prevencije i proaktivno razmišljati o aspektu sigurnosti. Iz tih razloga Combis je stvorio jedinstveni sigurnosni portfelj koji se sastoji od sigurnosnih produkata, ali i usluga u koje smo u posljednjem razdoblju intenzivno ulagali. Takve usluge uključuju upravljanje prijetnjama i incidentima, upravljanje ranjivostima i penetracijska testiranja te osiguravanje usklađenosti s uredbama i direktivama, što je tvrtkama izuzetno bitno s obzirom na to da sljedeće godine GDPR, NIS i ePrivacy stupaju na snagu. – komentirao je Hrvoje Milašinčić, voditelj Odjela sigurnosti u Combisu.

Redefined Workplace

Combis, kao Microsoft Partner of the Year za Hrvatsku i vodeći partner Microsofta u upravljanju Cloud transformacijom u Hrvatskoj, prikazao je i ekspertizu u području Clouda. Tako je kroz studiju slučaja u Croatia osiguranju prikazano na koji način učinkovito riješiti izazov lokacijske raspršenosti te kako svim djelatnicima osigurati jednako kvalitetno korisničko iskustvo i sve što im je potrebno za rad, bez obzira na kojoj su lokaciji – u uredu, na terenu ili kod kuće.

Ovogodišnja konferencija okupila je rekordnih 500 posjetitelja. Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, podržali su je platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Citrix, Commvault, Dell EMC i Intel, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Palo Alto Networks, Veeam Software i Wacom Europe GmbH, srebrni sponzori Lexmark i VMware, sponzor Lenovo te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Jutarnji list, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Studentski.hr, ŠibenikIN, tportal.hr i Večernji list. Konferenciju podržavaju i Euroherc osiguranje, službeni osiguravatelj Combis konferencije te Algebra, akademski partner. Sve dodatne infromacije potražite na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/literature-book-adult-education-3068940/

Norveški dani u Rijeci

Konferencija na Filozofskom propituje mogućnost uvođenja obrazovanja za demokraciju u obrazovni sustav

Konferencija pod nazivom „Obrazovanje za demokraciju – Aktivni građani od učionice do zajednice” koja će se održati 23. travnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci otvorila je poziv za prijave za sudjelovanje sve do 17. travnja 2018. godine.

SF Week 2014.

Sveučilište u Zadru

Sedmi po redu znanstveno-fantastični tjedan u Zadru

I ove godine zadarski SF Week pripremio je više nego zanimljiva predavanja zadarskih profesora i studenata, ali i posebnih gostiju!

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Rasprava o mladima u Hrvatskoj uključit će 500-tinjak – mladih!

– Zajedno s preko 500 mladih raspravljat ćemo o ulozi žene u hrvatskom društvu, o zaradi i društvenoj koristi, o kulturi za mlade i o pojedincu kao nositelju društvenih promjena koje su zahvatile Europu. – poručuju iz Svjetskog saveza mladih.

Konferencija "Kondicijska priprema sportaša"

KPS 2018.

Rasprava o budućnosti vrhunskog ekipnog sporta na KIF-u

Šesnaesto će izdanje prestižne sportske konferencije na KIF-u započeti s pričama o velikim uspjesima hrvatskih trenera, a kroz dva dana svoja će znanja predstaviti domaći i strani stručnjaci.

Konferencija

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Poziv studentima diplomskog studija FET-a za sudjelovanje na konferenciji „Greenfield investicije“

Organizatori su ponudili besplatno sudjelovanje za dvadeset studenata diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma, a prijave traju najkasnije do ponedjeljka, 5. ožujka.