LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marijini obroci

Cinestar prikazuje dokumentarac o generaciji nade koja podiže svoju zajednicu iz siromaštva

Humanitarna organizacija Marijini obroci u školama hrani više od milijuna gladne djece. Film „Generacija nade" priča je o mladim ljudima kojima su ti obroci pomogli da danas grade svjetliju budućnost u svojim zemljama.

Humanitarna organizacija Marijini obroci u školama hrani više od milijuna gladne djece. Film „Generacija nade" priča je o mladim ljudima kojima su ti obroci pomogli da danas grade svjetliju budućnost u svojim zemljama.

U subotu 30. travnja zagrebački Cinestar centar Branimir prikazat će film Generacija nade priču o djelovanju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary's Meals) koja danas u školama hrani preko milijun i sto tisuća gladne djece. Nakon nagrađivanog dokumentarca o nastanku organizacije Child 31 iz radionice redatelja Charlesa Kinnanea stiže novi dokaz kako organizacija mijenja živote.

Autori filma s osnivačem organizacije zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malaviju, na Haitiju i u Indiji, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz ustiju mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. Ovo je film o onima koji su ih jednom primali, a koji sada pronalaze svoj glas. Zovemo ih generacijom nade. Govori o mladim ljudima koji će, nahranjeni i dobro obrazovani, postati muškarci i žene koji će podići svoje zajednice iz siromaštva i zajedno izgraditi svjetliju budućnost za svoje zemlje.

FOTO: Marijini obroci
 
Film je odobren i za prikazivanje u kutku kratkometražnih filmova na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, što je zasigurno još jedna potvrda njegove kvalitete. Projekcija počinje u 10:30, a ulaz je slobodan. Posjetitelje se moli da zbog lakše organizacije svoj dolazak prijave putem poveznice.

Osnivač humanitarne organizacije Marijini obroci Magnus MacFarlane Barrow nedavno je u Hrvatskoj predstavio svoju knjigu Baraka koja je nahranila milijun djece. Cijelu priču o razvoju međunarodne organizacije posjetitelji će moći nabaviti i na samoj premijeri.

Na Magnusa je velik dojam ostavio razgovor s dječakom Edwardom u Malaviju 2002. godine Edward mu je povjerio svoje snove, a to je da jednoga dana ima dovoljno hrane te da može ići u školu. Već nakon nekoliko mjeseci prvi su obroci bili posluživani djeci koja su do tada već navikla gladna dolaziti u školu i slušati nastavu. Marijini obroci uz pomoć brojnih volontera svakodnevno pomažu mnogima, no 59 milijuna gladne djece i dalje čeka.

FOTO: Marijini obroci
FOTO: MARIJINI OBROCI