LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Četiri osječke obitelji za mirniji san zahvalne studentima Poduzetništva

– Dokazali smo koliku snagu i ulogu ima svaki pojedinac te za što smo sve sposobni kada se složimo i radimo zajedno. – ističu voditelji projekta.

– Dokazali smo koliku snagu i ulogu ima svaki pojedinac te za što smo sve sposobni kada se složimo i radimo zajedno. – ističu voditelji projekta.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, okupljeni oko Volonterskog programa studija Poduzetništva, prošlog su tjedna završili s humanitarnom akcijom prikupljanja pomoći ugroženim obiteljima nazvanom Let's make a difference. Još jednom su pokazali kako znaju biti solidarni s potrebitima.

U proteklih mjesec dana, volonteri su marljivo prikupljali donacije, organizirali humanitarni party te svojim radom i angažmanom pokušali pomoći onima kojima pomoć treba. U odabiru obitelji studentima je pomogla Udruga Sv. Vinka iz Bilja, koja već godinama brine o osobama slabijeg imovinskog statusa.

Kraj ove akcije znakovit je iz više razloga. Ponajprije, organizatori ističu kako je potencijal njihove ideje prepoznalo dvadesetak poduzeća, udruga i organizacija koje su kroz volonterski angažman i donacije pomogle realizaciji akcije. Prikupljeno je ukupno 7 500 kuna.

Foto: Volonterski program studija Poduzetništvo

Također, valja istaknuti kako je prvotno zamišljeno da se pomogne dvojim obiteljima, ali su shvatili kako postoji prostora za proširiti se na još dvije obitelji. Akcija je tako završila s četiri pomognute obitelji, što kroz financijsku, što kroz materijalnu pomoć. Sve borave u blizini Osijeka, od kojih su tri iz Bilja, a jedna iz Vardarca.

– Pristupili smo ovoj akciji s velikim optimizmom i voljom, ali nismo očekivali ovako velik odaziv i na tome smo iznimno zahvalni svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Dokazali smo koliku snagu i ulogu ima svaki pojedinac te za što smo sve sposobni kada se složimo i radimo zajedno. Nadamo se da je ovo samo početak, odnosno tek jedan od mnogih ovakvih projekata, da će i drugi prepoznati njihovu važnost te da će i sami inicirati projekte slične ovome u budućnosti. – izjavili su voditelji projekta Dinko Romer i Filip Rašković.

Iza volontera sada stoji mnogo sati humanitarnog rada, prikupljanja donacija, promoviranja događaja i rada za opće dobro. Ipak, mogu odahnuti. Iza njih su osmjesi jer znaju da su četiri obitelji dobile mirniji san, barem na neko vrijeme.

FOTO: VOLONTERSKI PROGRAM STUDIJA PODUZETNIŠTVO