LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Bubamara, udruga osoba s invaliditetom, moli za donacije uslijed poplava

Uslijed katastrofalnih posljedica uzrokovanih poplavama osobe s invaliditetom, odnosno potpuno nepokretne osobe, ostale su bez vlastitih domova i temeljne skrbi.

Uslijed katastrofalnih posljedica uzrokovanih poplavama osobe s invaliditetom, odnosno potpuno nepokretne osobe, ostale su bez vlastitih domova i temeljne skrbi.

Bubamara je udruga osoba s invaliditetom koja broji više od 1300 članova i djeluje na razini čitave Vukovarsko-srijemske županije, pokrivajući socijalnim uslugama i najudaljenija ruralna područja.

Zbrinjavanje i podrška koju pružaju osobama s invaliditetom nailaze svakodnevno na brojne prepreke, ali posljednjih nekoliko dana one su uvelike otežane uvjetima nastalima prirodnim nepogodama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Uslijed katastrofalnih posljedica uzrokovanih poplavama, osobe s invaliditetom, odnosno potpuno nepokretne osobe, ostale su bez vlastitih domova i temeljne skrbi. Zdravstveno stanje evakuiranih osoba s invaliditetom je time dodatno ugroženo i trenutno su im potrebna ortopedska i druga zdravstveno-rehabilitacijska pomagala, a u predstojećem periodu osnovna sredstva za obnovu kuća (građevinski materijal, pribor za čišćenje, agregati za izvlačenje vode itd.), nabava osnovnih životnih potrepština, gorivo potrebno za prijevoz osoba s invaliditetom posebno prilagođenim kombi vozilima i organizaciju volonterskoga rada (prijevoz i prehrana volontera koji će pomagati osobama s invaliditetom u otklanjanju štete i raščišćavanju).

U nastojanju da osiguraju osobama s invaliditetom temeljne životne uvjete, iz Bubamare ističu hitnost situacije i bespomoćnost ove populacije u novonastalim okolnostima i mole da u okviru vlastitih mogućnosti pružite podršku najugroženijim osobama.

U cilju transparentne potrošnje doniranih sredstava Bubamare su otvorile zaseban račun (IBAN: HR3024840081500188811; SWIFT ADRESA: RZBHHR2X) namijenjen isključivo navedenim uplatama kako bi njihova potrošnja bila opravdana i strogo namjenska.

FOTO: BUBAMARA