LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Crowdfunding” kampanja

Buba Bar zapošljava osobe s Downovim sindromom uz pomoć građana

– Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve; nas sa one, i vas s druge strane šanka! – poziva izvršna direktorica vinkovačke Bubamare.

– Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve; nas sa one, i vas s druge strane šanka! – poziva izvršna direktorica vinkovačke Bubamare.

Pokrenuta je kampanja kojoj je plemeniti cilj otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom – Buba Bar. Za nju je zaslužna Udruga Bubamara iz Vinkovaca koja brine o preko 1400 osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekata.

Dio sredstava za opremanje Buba Bara osigurao je HEP, a dio se planira osigurati upravo kroz kampanju na crowdfunding platformi Indiegogo. Otkad je kampanja aktivna, već je prikupljeno preko 30% od planiranih 10 000 dolara. No, to je samo prvi cilj i dovoljno samo za minimalne uvjete kako bi bar bio funkcionalan. Sva financijska sredstva koja premaše početnu granicu, također će biti namijenjena za njegovo dodatno uređenje.

Buba Bar će biti prvi kafić u Hrvatskoj gdje goste poslužuju osobe s invaliditetom. Alen, Domagoj, Dario, Ivana i Marija već tri mjeseca marljivo vježbaju i bruse svoje vještine kako bi njihov početak rada bio što uspješniji. Spremni su iskazati se i svima pokazati svoje talente, a njihovo uzbuđenje zbog početka rada teško je prenijeti riječima.

 Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led, i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi.  ističe Roberta Mesić, koordinatorica 'crowdfunding' kampanje iz Udruge Bubamara, koja svojim odličnim rezultatima neslužbeno nosi titulu najuspješnije udruge u Hrvatskoj te je odličan primjer razvoja i poslovanja udruga.

Također, u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima s radom je započeo privremeni Buba Bar u kojem goste poslužuju osobe s Downovim sindromom, te im je to prava praksa za budući posao. Potencijal kampanje prepoznao je i Grad Vinkovci te je Udruzi Bubamara dao na korištenje atraktivan prostor u centru grada veličine 500 četvornih metara koji prethodno treba adaptirati upravo sredstvima kampanje.

– Kompletan iznos prikupljenih donacija uložit ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima. – ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge.

Kako bi Buba Bar što prije stavili u funkciju, potrebno im je 10 000 dolara. Priključite se ovoj odličnoj inicijativi i budite dio ove divne turističke priče. 

– Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve; nas s one, i vas s druge strane šanka! – dodaje Žana Skejo-Škorić, izvršna direktorica udruge Bubamara iz Vinkovaca.

Lajkajte, sherajte i, najvažnije, svojom donacijom pomozite udruzi Bubamara.

FOTO: Z.MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR