LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival novih digitalnih tehnologija

Brave New World: upoznavanje s robotom koji će asistirati kirurzima, biciklom na vodik – tek su mali dio bogatog programa

Najveći regionalni tech-festival nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti, bilo da već znaju mnogo o njima ili su im pak potpuna nepoznanica.

Najveći regionalni tech-festival nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti, bilo da već znaju mnogo o njima ili su im pak potpuna nepoznanica.

HUB385 centar znanja i inovacija četvrtu godinu zaredom organizira Brave New World (BNW). Od 13. do 15. lipnja otvorit će svoja vrata onima koji žele obogatiti svoje znanje o tehnologijama budućnosti i poslušati neke od najuspješnijih priča domaćeg poduzetništva, znanosti i tehnologije. 

Riječ je o najvećem regionalnom tech-festivalu koji nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti, bilo da već znaju mnogo o njima ili su im pak potpuna nepoznanica. Ove godine naglasak je na tri teme: FinTech, Umjetna inteligencija (AI) i Internet of Things (IoT). 

Tijekom tri dana festivala sudionici će imati priliku sudjelovati na 20-ak besplatnih radionica za djecu i odrasle, prijaviti se na izbor za naj robota i osvojiti vrijedne nagrade, pogledati izložbu električnih vozila, ali i okušati se u vožnji nekih od njih. Moći će isprobati najnovije videoigre i igre virtualne realnosti te poslušati pregršt zanimljivih predavanja, panela i meetupa. Među potvrđenim sudionicima su: Vuk Vuković, Davor Runje, Ante Bakić, Ankica Kovač, Vibor Jelić, mnogobrojni mladi hrvatski startupi, svi dosadašnji pobjednici natjecanja Idea Knockout te druga zvučna imena domaće tehnologije i znanosti.

Ove godine u sklopu BNW-a svi posjetitelji imat će priliku čuti ponešto o prvom hrvatskom biciklu na vodik, o robotu koji će uskoro postati asistent kirurzima pri operacijama, o novim pogledima na astrologiju i inovativnim radioteleskopima koji detektiraju signale iz vremena nastanka prvih zvijezda, kao i čuti sve o iskustvima mladih startupa koji su sreću okušali na američkom tržištu. Radi se o pričama o uspješnim pojedincima iz Hrvatske o kojima se ne čuje dovoljno, a čije su priče, znanja i iskustva itekako vrijedna pažnje.

BNW savršena je prilika za besplatnu edukaciju djece i odraslih o novim tehnologijama kao i za povezivanje i razvijanje ideja s ostalim sudionicima. Sva događanja u sklopu festivala potpuno su besplatna i otvorena za javnost, a detaljan program možete vidjeti na služenoj stranici

FOTO: HUB385