LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

Božićni susret mladih grada Splita i okolice

Postoji li Božić bez Coca-Cole i filma „Sam u kući“? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Odgovore saznajte na susretu mladih grada Splita u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Postoji li Božić bez Coca-Cole i filma „Sam u kući“? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Odgovore saznajte na susretu mladih grada Splita u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira zadnji susret mladih u ovoj kalendarskoj godini. Tema ovog božićnog susreta je: Poklon: kupiti ili biti?!.

U ovo predbožićno vrijeme i nevrijeme sa svih smo strana opkoljeni pritiskom potrošnje, šopinga, kupovine, nabavke, žurbe, poklona, potrošačkih košarica, kupovne moći i svih ostalih konzumerističkih iznašašća koje su vrlo spretno i uz mnogo ekonomske psihologije pretvorili ovo kršćansko otajstvo u praznik trgovine.

Kako da se tu postavimo? Kako zadržati zdrav odmak od tog ludila koje zamagljuje ono što je bitno u Božiću? Mijenja li nam Božić smisao (svjesno, podsvjesno) kad nam se toliko intenzivno sugerira kako bi pravi Božić trebao izgledati? Postoji li Božić bez Coca-Cole i filma Sam u kući? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Jesmo li potaknuti konzumerizmom fokusirani na ono što je nebitno, a zaboravljamo najvažnije? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Je li naša ljubav i prisutnost sama po sebi dar nekome, bez toga da mu išta kupimo?

Na ta i košaricu drugih pitanja odgovore će vam darovati prof. Branka Ramljak s Ekonomskog fakulteta u Splitu te don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik u Splitu. Glazbeni sastav mladih Gospa od Zdravlja iz Splita svojim će pjevanjem uveličati susret. Očekuje vas i izvlačenje sretnih dobitnika koji sudjeluju u božićnoj humanitarnoj akciji za Marijine obroke Donatori darivaju donatore. Kako bi izvlačenje proteklo u najboljem redu, pobrinut će se Dražen Zečić, dok će susret voditi i animirati Hrvatsko Nadzemlje.

Susret će se održati 16. prosinca 2015. s početkom u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Dodatne informacije pronađite na Facebook događaju. Pogledajte i video najavu susreta:

FOTO: FACEBOOK/HRVATSKO NADZEMLJE