LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Etno Hvar festival

Bogat program u hvarskom ambijentu kamenih balkona i dvorišta

Hvarsko etno-eko selo Humac domaćin je drugog izdanja Etno Hvar festivala. Donosimo vam raspored održavanja događanja u sklopu istog.

Hvarsko etno-eko selo Humac domaćin je drugog izdanja Etno Hvar festivala. Donosimo vam raspored održavanja događanja u sklopu istog.

Ovog će se vikenda, 8. i 9. srpnja, održati 2. izdanje Etno Hvar festivala u etno-eko selu Humac. Ono donosi bogat program koji započinje u jutarnjim satima sajmom HOP (Hrvatski otočni proizvod) i izletima u Grapčevu špilju u 9 te u 17:30 h, kao i ponudom lokalnih specijaliteta i vina s užeg lokaliteta.

Kroz popodnevne sate posjetitelji će moći razgledati izložbu slika priznatog umjetnika sa stalnom adresom u Jelsi  Vuka Jevremovića. Bit će postavljena na putu do Etno zbirke sve do kraja subotnje večeri, a moći će se razgledati i u večernjim satima pod svjetlima reflektora. Ovom prigodom Etno zbirka bit će otvorena za posjetitelje cijelo vrijeme.

Službeno otvaranje festivala predviđeno je za večernje sate u petak uz prikazivanje video uratka Etno eko sela otoka Hvara u suradnji s LAG Škoji i Kinom Mediteran. Nešto malo dalje, u prirodnom ambijentu starih kamenih balkona i dvorišta, program se nastavlja uz poeziju u dijalektu Ziva rič, pod vodstvom voditeljice Vlatke Buj. Dio poezije bit će popraćen zvukovima Danteove akustične gitare s kojom će se nastaviti i završiti ova predivna ljetna večer.

U subotu nas također očekuje sajam HOP kao i izleti u Grapčevu špilju (polasci u 9 i u 13:30). U 21 h započinje večernji dio programa uz suradnju Kina Mediteran (Split) i Kinookusa (Dubrovnik), a tema predavanja i popratne video projekcije je ujedno i tema ovogodišnjeg festivala: Slowfood, Foodtourism.

Po završetku projekcije održat će se spektakularni koncert, ujedno i glavno događanje ovogodišnjeg festivala, koncert Vasko Atanasovski tria (Slo) i ženske klape Frecija (Jelsa). Ova eksperimentalna suradnja nastala je prošlog ljeta u sklopu Jazzelsa festivala na oduševljenje svih prisutnih, a nastavlja se na Humcu uz najavu snimanja zajedničkog albuma.

Prijevoz je iz Jelse besplatan, kao i povratak natrag. Vozni red kao i ostale informacije mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK