LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HDZ-OV ČOVJEK OD POVJERENJA

Barišić iznosi obranu u slučaju Fimi media

Barišić je marljivo obavljao svoj posao i pomalo je postao osoba u koju su svi članovi stranke stekli povjerenje.

Barišić je marljivo obavljao svoj posao i pomalo je postao osoba u koju su svi članovi stranke stekli povjerenje.

Mladen Barišić bio je HZD-ov rizničar i bivši šef carine. Također, Barišić je bio i član HDZ-a od samog osnutka stranke do 2002. godine Tada je istupio iz stranke zbog obiteljske tragedije.

Nakon nekog vremena, Ivo Sanader angažirao je Barišića u vezi marketinških poslova, jer je stranka tada bilježila velike financijske gubitke. Barišić je marljivo obavljao svoj posao i pomalo je postao osoba u koju su svi članovi stranke stekli povjerenje. To je dodatno dokazano 2003. kad je HDZ osvojio vlast, a Barišić je prozvan stranačkim rizničarom i čovjekom od najvećeg povjerenja.

Danas se Mladen Barišić nalazi na sudu i iznosi svoju obranu u slučaju Fimi media. U ovoj aferi on je drugooptuženi, no za razliku od Sanadera, bivši rizničar HDZ-a priznao je krivnju. U svojim iskazima naveo je kako je na premijerov nalog izvlačio novac od državnih poduzeća za potrebe stranačkoga crnog fonda. Štoviše, Barišić je nosio novac u Sanaderov dom, ukupno dva milijuna eura, a prema Sanaderovim riječima, novac je bio potreban za lobiranje u EU. Iz cijelog slučaja proizlazi da je Barišić bio svojevrsni poštar.

Iako je Sanader tvrdio da su on i Barišić prijatelji, Barišić to odbija dodajući kako je on samo bio odan svom poslu i vjerno ga je izvršavao.

 

FOTO: POLITIKA PLUS