Hvalevrijedna humanitarna akcija

Barba Rade, „Duša od čovika”, dijeljenjem sadnica maslina skuplja donacije za oboljele od raka

Rade Zadar

Usred sjaja zadarskog božićnog sajma barba Rade odlučio je pokazati sugrađanima koja je stvarna vrijednost Adventa. Pokrenuo je akciju skupljanja donacija za oboljele od raka, a sredstva prikuplja tako što dijeli svojih 2500 sadnica stabala maslina svim ljudima dobre volje.

Proteklog je tjedna Facebook objava jedne Zadranke pokrenula niz reakcija. Naime na zadarskoj je Obali kneza Branimira, u ovo blagdansko vrijeme, jedan čovjek odlučio pokazati svima da još uvijek postoje nesebični i humani ljudi. Govorimo o barbi Radi Babiću koji je već drugu godinu zaredom samoinicijativno pokrenuo vlastitu humanitarnu akciju. Prošle je godine odlučio dati čak 2500 sadnica stabala maslina kako bi prikupio donacije za invalide Domovinskog rata i obitelji poginulih u istom. Na takav ga je čin potakla činjenica da je i sam bio domobran. Ipak, ove je godine odlučio prikupljati novac za fondaciju oboljelih od raka koji se liječe u zadarskoj bolnici čime je u samom centru grada Zadra, usred sjaja božićnog sajma, podsjetio građane na stvarnu vrijednost i važnost Adventa. 

Radi se o vrlo skromnom čovjeku koji je veliki dio života posvetio uzgoju drva života sa zlatnom tekućinom, ali, nažalost, danas nema tko naslijediti plodove njegova rada. Stoga je, zadovoljan pristojnom mirovinom koju on i supruga imaju, odlučio pokloniti ljudima dobre volje svoje sadnice kako bi sakupio novac za potrebite. Zauzvrat traži samo pomoć u ostvarenju svojega cilja, odnosno da ljudi, ovisno o njihovim financijskim mogućnostima doprinesu barem simboličnom donacijom.

Sve one koji žive ili se nađu u Zadru, barba Rade željno iščekuje na Obali kneza Branimira, a možete ga potražiti i na adresi njegovog rasadnika u Lukoranskoj 2 u Zadru ili pokraj kioska Feniks na zadarskoj zaobilaznici. Ako ste voljni dati donaciju, a nemate priliku doći osobno preuzeti svoju sadnicu, barbu Radu možete kontaktirati na broj 023/334-281 i dogovoriti buduću suradnju s njim.

Nadamo se da vas je ovaj hvalevrijedan potez dida Rade potaknuo da se, barem u blagdansko vrijeme, prisjetite onih kojima je pomoć doista potrebna.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Info centar za mlade Zadar, predstavljanje Europske volonterske službe

Klub mladih KLOOZ

Otvoren info centar za mlade u Zadru

Info centar za mlade osmišljen je kako bi kvalitetno informirao i educirao mlade Zadra uz raznolik sadržaj.

Pavo Hađija - humanitarna akcija

„Svi za Pava”

Humanitarna akcija za studenta iz Dubrovnika

„SVI ZA PAVA” naziv je velike humanitarne akcije za studenta Pava Hađiju, koji je teško stradao u prometnoj nesreći u Dubrovniku.

Dokumentarac 'Francuska priča – Sjeverna Dalmacija“ - naslovna

Klub mladih KLOOZ Zadar

Projekcija filma „Francuska priča - Sjeverna Dalmacija”

Pogledajte putopisni dokumentarac o povijesnim vezama između Francuske i Hrvatske još od Karla Velikog.

književna udruga Ludens logo

Književna udruga Ludens

Naučite pisati kazališne kritike na radionicama u Zadru

Polaznici ove radionice prvenstveno će raditi na pisanju i usavršavanju vlastitih tekstova.

Humanitarna akcija "Uljepšajmo njihov svijet"

Humanitarna akcija

Vannin koncert „uljepšava svijet" djeci sa sindromom Down

– Želimo pridonijeti u stvaranju okružja u kojem će vrijednost i dignitet osoba sa sindromom Down biti prepoznati i prihvaćeni te u kojem će dobiti kompletnu zdravstvenu njegu i obrazovanje koje njihovo stanje zahtijeva kako bi razvili sve svoje najbolje mogućnosti. – ističe Damir Jugo.