Hvalevrijedna humanitarna akcija

Barba Rade, „Duša od čovika”, dijeljenjem sadnica maslina skuplja donacije za oboljele od raka

Rade Zadar

Usred sjaja zadarskog božićnog sajma barba Rade odlučio je pokazati sugrađanima koja je stvarna vrijednost Adventa. Pokrenuo je akciju skupljanja donacija za oboljele od raka, a sredstva prikuplja tako što dijeli svojih 2500 sadnica stabala maslina svim ljudima dobre volje.

Proteklog je tjedna Facebook objava jedne Zadranke pokrenula niz reakcija. Naime na zadarskoj je Obali kneza Branimira, u ovo blagdansko vrijeme, jedan čovjek odlučio pokazati svima da još uvijek postoje nesebični i humani ljudi. Govorimo o barbi Radi Babiću koji je već drugu godinu zaredom samoinicijativno pokrenuo vlastitu humanitarnu akciju. Prošle je godine odlučio dati čak 2500 sadnica stabala maslina kako bi prikupio donacije za invalide Domovinskog rata i obitelji poginulih u istom. Na takav ga je čin potakla činjenica da je i sam bio domobran. Ipak, ove je godine odlučio prikupljati novac za fondaciju oboljelih od raka koji se liječe u zadarskoj bolnici čime je u samom centru grada Zadra, usred sjaja božićnog sajma, podsjetio građane na stvarnu vrijednost i važnost Adventa. 

Radi se o vrlo skromnom čovjeku koji je veliki dio života posvetio uzgoju drva života sa zlatnom tekućinom, ali, nažalost, danas nema tko naslijediti plodove njegova rada. Stoga je, zadovoljan pristojnom mirovinom koju on i supruga imaju, odlučio pokloniti ljudima dobre volje svoje sadnice kako bi sakupio novac za potrebite. Zauzvrat traži samo pomoć u ostvarenju svojega cilja, odnosno da ljudi, ovisno o njihovim financijskim mogućnostima doprinesu barem simboličnom donacijom.

Sve one koji žive ili se nađu u Zadru, barba Rade željno iščekuje na Obali kneza Branimira, a možete ga potražiti i na adresi njegovog rasadnika u Lukoranskoj 2 u Zadru ili pokraj kioska Feniks na zadarskoj zaobilaznici. Ako ste voljni dati donaciju, a nemate priliku doći osobno preuzeti svoju sadnicu, barbu Radu možete kontaktirati na broj 023/334-281 i dogovoriti buduću suradnju s njim.

Nadamo se da vas je ovaj hvalevrijedan potez dida Rade potaknuo da se, barem u blagdansko vrijeme, prisjetite onih kojima je pomoć doista potrebna.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Humanitarna akcija

POMOZIMO MLADOM PARU IZ SLAVONIJE

Humanitarna akcija „Božić na Šari”

Humanitarna akcija za mladi par i njihovog sina održavat će se od 16. do 20. prosinca u svim paviljonima na Šari. Akcija je otvorena za sve, a Studentski odbor Šare poziva sve željne pomoći da to i učine u navedenom razdoblju kako bi obitelj dočekala blagdane u što ugodnijem okruženju.

Andrea Dugandžić - Fit vodič - naslovna vodiča

Naučite kako pravilno vježbati

Studentica svima poklanja besplatan vodič za mršavljenje!

Andrea se već duže vrijeme bavi bodybuildingom i fitnessom pa je odlučila na temelju svojega znanja napisati ovaj vodič te, iako je student, pokloniti ga.

Tjedan Harryja Pottera

Manifestacija u Zadru

Uveden novi sadržaj i oboreni rekordi u Tjednu posvećenom Harryju Potteru

– Tjedan je svake godine sve uspješniji te ima sve veći broj sudionika. Upravo zbog djece i mladih koji dolaze ne namjeravamo odustati od provođenja ove manifestacije. – istaknula je Lucija, jedna od organizatorica.

Tomislav Bralić i Intrade: Zadarska večer

Klub zadarskih studenata i Club Roko vas pozivaju

Zadarska večer uz Tomislava Bralića i klapu Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupit će ovoga petka, 11. travnja iza 22 sata, u sklopu Zadarske večeri u Clubu Roko.

Darivanje krvi, Split

Udruga Alumni

Splitski studenti u 5. akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Ovog utorka, 31. listopada, svi studenti i djelatnici splitskog Sveučilišta imat će priliku darovati krv i time nekome spasiti život.