LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela Povelje HDK-a

AZVO doprinosi konkurentnosti hrvatskog obrazovanja

– Ova će Povelja, u idućem razdoblju, biti motivator za daljnje zalaganje i promociju kvalitete na razini cijelog visokoobrazovnog i znanstvenog sustava, kao i za prijenos znanja i iskustva izvan granica Hrvatske. – istaknula je ravnateljica AZVO-a.

– Ova će Povelja, u idućem razdoblju, biti motivator za daljnje zalaganje i promociju kvalitete na razini cijelog visokoobrazovnog i znanstvenog sustava, kao i za prijenos znanja i iskustva izvan granica Hrvatske. – istaknula je ravnateljica AZVO-a.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) ovogodišnja je dobitnica Povelje Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK) za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete. Uzevši u obzir kriterije kao što su: školovanje i edukacija za kvalitetu, međunarodna reputacija, promocija kvalitete u publikacijama i organiziranje stručnih skupova, izdavačka djelatnost i društveni doprinos, prepoznat je njen doprinos u stvaranju prepoznatljivog i konkurentnog hrvatskog visokog obrazovanja i znanosti te promicanju kvalitete kao pokretača sustava.

– Agencija kontinuirano ulaže napore u edukaciju svojih djelatnika, ali i ostalih dionika u sustavu visokog obrazovanja i znanosti, s posebnim naglaskom na suradnju s inozemnim stručnjacima i integriranje međunarodne dobre prakse. Stoga će nam ova Povelja, u idućem razdoblju, biti motivator za daljnje zalaganje i promociju kvalitete na razini cijelog visokoobrazovnog i znanstvenog sustava, kao i za prijenos znanja i iskustva izvan granica Hrvatske. – istaknula je ravnateljica AZVO-a, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, prilikom preuzimanja nagrade.

Priznanje je dodijeljeno na svečanosti održanoj 6. studenoga 2017. godine, povodom obilježavanja 15. hrvatskog Dana kvalitete pod sloganom Kvaliteta mijenja! te obilježavanja 23. Europskoga tjedna kvalitete i 28. Svjetskoga dana kvalitete. Događanje je okupilo brojne gospodarstvenike, nagrađene tvrtke i pojedince te druge uvažene goste.

Hrvatsko društvo za kvalitetu je član The European Organization for Quality i aktivni promicatelj kvalitete u svim segmentima društva. Svake godine dodjeljuje ovu nagradu tvrtkama i pojedincima zaslužnim za promicanje ideje kvalitete. Ove je godine Povelja dodijeljena u tri kategorije: za poticanje i primjenu u hrvatskom gospodarstvu, za poseban doprinos u edukaciji promociji kvalitete i za životno djelo.

Doprinos i angažman AZVO-a u edukaciji i promociji kvalitete prepoznat je i 2014. godine, kada je HDK nagradio Agenciju Poveljom u istoj kategoriji.

FOTO: PIXABAY