Poziv afirmiranim i neafirmiranim pjesnicima

Art Lab spaja pjesništvo i ekologiju programom Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost

Poezija

Odabrani će pjesnici u sklopu programa dobiti mogućnost shvatiti važnost sjemena te se upoznati s konceptima banke sjemena te nezamislive potrebe za očuvanjem tradicijskih sorti biljaka. Kroz vlastiti stihovni medij progovorit će o problematici koju su usvojili u tri dana.

Udruga Art Lab u suradnji sa ZMAG-om otvorila je prijave na drugi trodnevni pjesničko-ekološki rezidencijski program Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost. Održat će se na Recikliranom imanju Vukomerić od 25. do 27. siječnja 2019. godine.

Odabrani će pjesnici u sklopu programa dobiti mogućnost shvatiti važnost sjemena te se upoznati s konceptima banke sjemena te nezamislive potrebe za očuvanjem tradicijskih sorti biljaka. Vlastitim stihovnim medijem progovorit će o problematici koju su usvojili u tri dana, čineći ju bliskom ljudima koji možda nisu znali ništa o njoj, a pjesme će potom biti objavljene u digitalnoj zbirci poezije.

Sudionicima je osiguran besplatan smještaj, hrana te prijevoz iz Zagreba. Prijaviti se mogu svi pjesnici, afirmirani i neafirmirani, do 19. prosinca na e-adresu art@art-lab.hr. Prijavi je potrebno priložiti motivacijsko pismo te tri pjesme. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima do 30. prosinca. 

Komentari na članak

Vezani članci

Radionica upcyclinga, naslovna

Klub mladih KLOOZ

Radionica „upcyclinga” u Zadru

Što je to zapravo upcycling saznajte ovaj petak na radionici KLOOZ-a!

WWOOF

Projekti za očuvanje prirode

Znamo kako ćete uspjeti raditi i proputovati svijet!

Radi se o projektima organskih farmi koji su organizirani po cijelome svijetu, od Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Pacifika, sve do Europe.

green1

Konferencija za mlade

Go Green na Konferenciji mladih o klimatskim promjenama u Parizu

Go Green sudjelovat će i na samoj klimatskoj konferenciji COP 21 te će podržati zahtjeve za pravomoćnim ugovorom kojim se države obvezuju na prelazak na sistem 100% obnovljivih izvora energije, energetsku učinkovitost, decentralizaciju energetskog sustava, uključivanje mladih i prilagodbu edukacijskog sustava te poštovanje ljudskih prava i solidarnosti kao jezgre međunarodnog razvoja.

Knjiga

Na današnji dan

Dan za slavljenje poezije – ljepote i ljubavi izražene stihom

Na Svjetski dan poezije promovira se čitanje, pisanje, objava i podučavanje poezije. Jednom kada shvatite bit i svrhu poezije, kada se uvjerite kakav dojam može ostaviti na vas, teško je ne zaljubiti se u stihove.

Klub za mlade Zagreb 1

Klub za mlade Zagreb

Zabavne i edukativne aktivnosti za mlade Zagrepčane u rujnu

U sklopu trogodišnjeg programa Kluba za mlade Zagreb pripremaju se aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena mladih. Donosimo vam program za rujan.