Europski dan informiranja mladih

Aplikacijama za pametne telefone do razvoja splitskog turizma

Aplikacijama za mobilne telefone do razvoja splitskog turizma

Povodom Europskog dana informiranja mladih u splitskoj Info zoni održat će se predstavljanje mobilnih aplikacija mladih programera.

Ne propustite predstavljanje dviju mobilnih aplikacija namijenjenih prvenstveno mladim gostima koji dolaze u Split. U njihovoj su izradi sudjelovali mladi programeri te su inspirirane sadržajem tiskane USE-IT mape. Održat će se u ponedjeljak, 18. travnja u 20 sati u Info zoni povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava pod sloganom Youth information inspires youth.

Europski dan informiranja mladih obilježava se 17. travnja, na dan kada je prije 30 godina osnovana Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih. Članice ERYICA-e nude usluge informiranja mladih u više od 8000 lokalnih i regionalnih informativnih centara za mlade diljem Europe. Organizacije koje u Hrvatskoj provode programe i projekte informativnih centara za mlade, među kojima je i Info zona, okupljene su u Zajednici informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, koja je punopravna članica ERYICA-e.

Službenu je USE-IT mobilnu aplikaciju splitskoj mapi prilagodila Dora Matić iz udruge DUMP te će biti dostupna za besplatnu upotrebu na iOS uređajima. Srednjoškolci Ivan Tomić, Duje Blažević i Teo Tudor razvili su svoju aplikaciju Map of Split koja je nagrađena trećim mjestom na županijskom Info kup natjecanju. Obje aplikacije prezentiraju informativan i zabavan sadržaj tiskane USE-IT mape te su kreirane kako bi mladim putnicima pomogle Split doživjeti iz perspektive koju ne nude turistički vodiči i kako bi se što lakše naučili ponašati kao lokalci.

Ova je mapa sve veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu te je splitsko izdanje od početka 2014. godine podijeljeno u više od 60 tisuća primjeraka diljem svijeta. U 2015. mladi su volonteri Info zone izradili drugo izdanje USE-IT Split mape, a razvoj aplikacija za pametne telefone dodatno će doprinijeti popularnosti koncepta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Učenje jezika

Europski dan jezika

Besplatno testiranje poznavanja stranih jezika u Info zoni

Udruga Sudski tumači i prevoditelji – STIP i škole stranih jezika organiziranju besplatno testiranje 26. rujna. U tijeku su rezervacije mjesta.

Međunarodni dan mladih

Na današnji dan

Međunarodni dan mladih

Danas slavimo Međunarodni dan mladih! Saznajte kako je započelo njegovo obilježavanje i najbolje načine kako ga proslaviti u Hrvatskoj.

Splitski maraton

Maraton klub Marjan

Otvorene prijave za 17. splitski polumaraton

U sklopu priprema organizirat će se zajednički treninzi, pa će svi zainteresirani moći dobiti plan treninga kako bi se što bolje pripremili za utrku.

Sveučilišni kampus u Splitu

Sveučilišni kampus u Splitu

Opremanje Mamutice i ponovno otvaranje Indexa

U dogledno vrijeme zgrada Tri fakulteta (Pomorskog, Prirodoslovno-matematičkog i Kemijsko-tehnološkog, koji se već godinama muče s nedostatkom adekvatnog prostora za izvođenje nastave), popularno nazvana Mamutica trebala bi se konačno dovršiti

Shift Split

Intervju s Ivanom Burazinom

„Split je prepoznat kao informatički centar zahvaljujući Shift konferenciji“

Shift konferencija dovodi svjetski poznate IT stručnjake u Split koji će govoriti o najnovijim trendovima i tehnologijama. Što nas novo očekuje ove godine, otkrio nam je organizator konferencije Ivan Burazin.