Europski dan informiranja mladih

Aplikacijama za pametne telefone do razvoja splitskog turizma

Aplikacijama za mobilne telefone do razvoja splitskog turizma

Povodom Europskog dana informiranja mladih u splitskoj Info zoni održat će se predstavljanje mobilnih aplikacija mladih programera.

Ne propustite predstavljanje dviju mobilnih aplikacija namijenjenih prvenstveno mladim gostima koji dolaze u Split. U njihovoj su izradi sudjelovali mladi programeri te su inspirirane sadržajem tiskane USE-IT mape. Održat će se u ponedjeljak, 18. travnja u 20 sati u Info zoni povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava pod sloganom Youth information inspires youth.

Europski dan informiranja mladih obilježava se 17. travnja, na dan kada je prije 30 godina osnovana Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih. Članice ERYICA-e nude usluge informiranja mladih u više od 8000 lokalnih i regionalnih informativnih centara za mlade diljem Europe. Organizacije koje u Hrvatskoj provode programe i projekte informativnih centara za mlade, među kojima je i Info zona, okupljene su u Zajednici informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, koja je punopravna članica ERYICA-e.

Službenu je USE-IT mobilnu aplikaciju splitskoj mapi prilagodila Dora Matić iz udruge DUMP te će biti dostupna za besplatnu upotrebu na iOS uređajima. Srednjoškolci Ivan Tomić, Duje Blažević i Teo Tudor razvili su svoju aplikaciju Map of Split koja je nagrađena trećim mjestom na županijskom Info kup natjecanju. Obje aplikacije prezentiraju informativan i zabavan sadržaj tiskane USE-IT mape te su kreirane kako bi mladim putnicima pomogle Split doživjeti iz perspektive koju ne nude turistički vodiči i kako bi se što lakše naučili ponašati kao lokalci.

Ova je mapa sve veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu te je splitsko izdanje od početka 2014. godine podijeljeno u više od 60 tisuća primjeraka diljem svijeta. U 2015. mladi su volonteri Info zone izradili drugo izdanje USE-IT Split mape, a razvoj aplikacija za pametne telefone dodatno će doprinijeti popularnosti koncepta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Alan Ford

Događanja u Klubu Zona

Najveći regionalni festival stripa gostuje na Stripaškom kružoku

Ovogodišnji MaFest održat će se od 25. do 28. svibnja. Što nas sve očekuje na njegovom desetom izdanju, otkrivaju gosti Stripaškog kružoka.

7. MAGfestival – trio Korngold

Međunarodni festival komorne glazbe

Nagrađivani europski Trio Korngold zatvara 7. MAGfestival

Čast da zatvori festival u nedjelju 4. rujna pripala je Triju Korngold, klavirskom triju s međunarodnom reputacijom i nagradama s natjecanja i festivala diljem Europe.

Josip Šalković

Josip Šalković olakšao život putnika vlakom

INTERVJU: Student razvio inovativnu aplikaciju koja kašnjenje vlakova čini podnošljivim

Josip Šalković razvio je aplikaciju za sve putnike koji do faksa, škole ili posla idu vlakom. Aplikacija nudi pretraživanje voznog reda, obavijesti o kašnjenju vlakova ili radova na pruzi.

Ljepota je u oku promatrača? 2016

Gostovanje udruge iTHEom

Ljepota i seksipil teme su rasprave u Klubu Zona

– Voljeli bismo da nas netko iznošenjem svojih stavova pokuša razuvjeriti da ljepota nije tek perfidan način da se čovječanstvo ideološki zatoči – najavljuju Ana i Andrea, volonterke udruge iTHEom.

erasmus+

Informativna prezentacija

Sve o Erasmus+ programu za osječke studente

Studenti Sveučilišta u Osijeku pozvani su na Erasmus+ info dan kako bi saznali sve o mogućnostima studentske razmjene u zemljama EU. Informativna prezentacija održat će se 26. veljače u 12 sati.