LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dogovorite se za sastanak ili izlazak brže!

Aplikacija When? za vas dolazi do idealnog termina koji odgovara svima

Kako se više ne biste borili s dogovaranjem termina koji će odgovarati svima, isprobajte aplikaciju When? koja će vam zasigurno olakšati život.

Kako se više ne biste borili s dogovaranjem termina koji će odgovarati svima, isprobajte aplikaciju When? koja će vam zasigurno olakšati život.

Niste jedini koji imate problema s dogovaranjem oko odlazaka na kavu s prijateljima ili s dogovaranjem sastanaka kako biste nešto isplanirali. Upravo zato, tim koji se sastoji od FER-ovaca i jedne grafičke dizajnerice svima nam je ponudio spas.

Filip Čajko, Damjan Spevec, Tomislav Smrečki, Nino Mihovilić te Elena Crnković članovi su When? tima koji je sudjelovao i na AppStart Contestu s aplikacijom When?. Njenim korištenjem više se nećete gubiti u moru poruka i termina koji se u tim porukama nalaze, već ćete moći točno označiti i naglasiti koji dan i sat vam odgovaraju za sastajanje.

U razgovoru s Poslovnim dnevnikom istaknuli su da se ideja pojavila dok su Damjan, Nino i Tomislav pokušavali organizirati put u Amsterdam, ali zbog posla i obaveza na faksu nikako nisu mogli doći do datuma koji će svima odgovarati.

– Upravo iz tog iskustva rodila se ideja da napravimo neki alat koji bi nam ubuduće ubrzao i olakšao takve dogovore. – rekao je Tomislav.

U to su vrijeme trajale i prijave za AppStart pa su odlučili prijaviti svoju ideju s kojom su došli čak do finala. Nakon smišljanja odlične ideje, bilo je vrijeme za izradu prototipa te konačnog rješenja, no uz dobru organizaciju svoju su ideju brzo proveli u djelo.

– Imali smo tjedne sastanke na kojima smo svi davali komentare na dotad napravljeno te smo davali prijedloge za moguće izmjene i poboljšanja, tako da smo kreativni i idejni dio radili zajedno. – istaknuo je Tomislav.

FOTO: When team

Dok su se Filip Čajko i Damjan Spevec bavili backend izradom aplikacije, Nino Mihovilić radio je mrežnu verziju aplikacije, a Elena Crnković zaslužna je za dizajn i mobilne i mrežne aplikacije, kao i za sve popratne materijale. Tomislav Smrečki bavio se razvojem mobilne aplikacije za Android operacijski sustav. Pri izradi su koristili i slične aplikacije, ali kažu kako im nisu davale sve što oni žele.  

– Naša ideja je da svatko ima pravo glasa i dodavanja termina. Autor će stvoriti neki događaj, dati svoj prijedlog termina koji njemu odgovara te pozvati ostale da učine isto.

Aplikacija funkcionira vrlo jednostavno – najprije korisnik treba napraviti profili, a nakon toga može odrediti termin za sastanak ili neko putovanje te dopustiti drugima da dodaju druge termine ili odabiru između ponuđenih termina.

Aplikacija je trenutno dostupna samo za korisnike Androida, odnosno na Google Playu, a svojim prijateljima svakako razglasite da ju preuzmu kako bi u budućnosti dogovaranje sastanaka ili kava proteklo što lakše, bez nepotrebnih „zivkanja“ i mora poruka.