Posebno izdanje Biciklopopravljaonice

Ako još niste popravili svoj bicikl, učinite to ove subote u Info zoni

Još jedna "Biciklopopravljaonica"

U subotu se održava posebno izdanje Biciklopopravljaonice u Info zoni. Ovog će puta udruga Permakultura Dalmacija predstaviti svoj rad.

Ove subote odvija se posebno izdanje Biciklopopravljaonice na kojem će svoj cjelokupni rad predstaviti udruga Permakultura Dalmacija. Od 12:30 u Info zoni zainteresirani će se moći upoznati s radom udruge, ali i po potrebi besplatno popraviti svoj bicikl.

Grupa entuzijasta povezana idejom permakulture u Splitu se okupila krajem 2012. godine te su uskoro organizirali prve akcije uređivanja splitskih vrtova. Udruga je registrirana nakon nešto više od dvije godine postojanja i djelovanja neformalne građanske inicijative. Do danas su realizirali prvu splitsku razmjenu sjemenja i sadnica, tečaj permakulturnog dizajniranja, brojne suradnje, projekcije filmova i tematska predavanja, a od svibnja prošle godine organiziraju i jedinu splitsku biciklopopravljaonicu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zonakoji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari na članak

Vezani članci

Festival klapa

Udruga studenata grada Splita vas poziva

Drugi Festival studentskih klapa

Prošlogodišnja i više nego napunjena dvorana Kino Foruma u studentskom domu Stjepan Radić posvjedočila je o potrebi ovakvog festivala ne samo za kulturni aspekt, nego i za studente iz Dalmacije, prvenstveno Splita, koji su se na ovaj način uspjeli barem malo približiti rodnome gradu i zaboraviti na nostalgiju.

24-satno crtanje stripa

Info zona poziva profesionalce i početnike

Prijavite se na 24-satno crtanje stripa!

Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da shvati kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi.

MyMap talk show

Talk show u Klubu Zona

Niz anegdota pratio je izradu drugačije mape Splita

– Tim koji je radio na mapi prepričat će anegdote i otkriti detalje koji će drugačiju mapu Splita učiniti još posebnijom. Čut ćemo koja je uloga sinjske ruke, kako pobijediti tremu prije prvog televizijskog nastupa, koje su posljedice prvoaprilske šale, zašto se Barbara smrzavala. – najavljuje Anđela Prnjak.

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.

Restoran Kampus

Studentska prehrana

SC Split nudi alternativno rješenje za prehranu studenata tijekom ljeta

Studenti Sveučilišta u Splitu i tijekom ljeta mogu jesti u menzi.