Panel u Europskom domu

„Aj' nemoj”: Studentski evanđeoski pokret podiže svijest o nasilju nad ženama

nasilje nad ženama

U sklopu projekta „Aj' nemoj” 7. prosinca održat će se panel na kojem će se raspravljati o nasilju nad ženama u kontekstu hrvatskog društva.

Promatrajući stvarnost društva u kojem se nalazi i razmišljajući o njoj u kontekstu kršćanske vjere, udruga STEP (Studentski evanđeoski pokret) ove je godine odlučila organizirati projekt podizanja svijesti o nasilju nad ženama pod nazivom Aj' nemoj. Njime želi ponajprije mladima i studentima, ali i široj javnosti osvijestiti problematiku nasilja nad ženama u kontekstu hrvatskog društva, a s druge strane pokušava vidjeti što se može učiniti kako bi se prisutnost nasilja smanjila i s vremenom potpuno iskorijenila iz našeg društva.

U sklopu ovog projekta 7. prosinca 2017. u 18 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1/1) održat će se panel-rasprava koja će otvoriti neka od tih pitanja te vidjeti koje su mogućnosti za daljnje djelovanje. Sudionici su:

  • Martina Strunjak, dipl.iur., stručna suradnica pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
  • doc. dr.sc. Ksenija Magda, predsjednica Ženskog odjela Svjetskog baptističkog saveza
  • dr.sc. Danijel Berković, profesor hebrejskog jezika i starozavjetnih studija

Razgovor će moderirati Lana Bobić, bacc.teol., aktivistica za ženska ljudska prava. Ulaz je slobodan.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.flickr.com/photos/151003422@N02/34873915521/in/photolist-V8FW6x-5usLYd-6HKVCu-aEbUzX-23PBsNR-dAbbGh-ckLP6E-2e4Qc8v-tP4s4-ou3HTL-od6WNC-bpNH6F-4pzorF-bcNXfi-oeXFJV-7NT8Ag-bcNRw6-8P8oFd-dgj9Jr-7JULF8-raA1Ud-6Xyd9j-6h65Nc-HztHJE-nvSz5y-i6uTbZ-2bxe5mS-7YULf1-oy637F-nLGWUR-odCLBU-5rM7KN-nNjbES-biJ5M-odc7c9-27UMqaw-nNqGRH-nveAYN-bcP3Gr-bcP5uZ-nt9DTr-nvSsD8-2bpjtbC-2anULju-7JpecU-odraCt-4JiSVj-9VytCN-bcNQ7Z-odcQun

Na današnji dan

Prije 75 godina Francuskinje su dobile pravo glasa

U jednoj od najrazvijenijih država u Europi žene su pravo glasa dobile ne tako davne 1944., a nakon toga sve je više država počelo omogućavati ženama pravo glasa i jamčiti im jednakost s muškarcima pred zakonom.

Split noću

Diss The Piss osvaja

Epilog splitske radionice „City Acupuncture˝

Žiri je nakon multidisciplinarne petodnevne radionice odabrao najbolje od ponuđenih ideja revitalizacije kotara Varoš.

Studenti

Društveno-odgovorni projekt Poslovnog dnevnika

Prijavite studentski projekt i zaradite do 63 000 kuna

Svi će sudionici dobiti priliku institucionalizirane demonstracije vlastitih znanja i sposobnosti zainteresiranim poslodavcima te mogućnost za stjecanja novih znanja iz segmenta projektnog menadžmenta.

Zlatni indeks 2016

Udruga eStudent

Studenti ocjenjuju i nagrađuju poduzeća projektom „Zlatni indeks“

Zlatni indeks projekt je u kojemu su poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire.

knjiga

Razmjena knjiga

Povijest „bookcrossinga” u svijetu i Hrvatskoj

Saznajte zanimljivosti o povijesti „bookcrossinga”, njegovu nazivu i podrijetlu te se pridružite „bookcrossingu” udruge Studentski informativni kutak.