Panel u Europskom domu

„Aj' nemoj”: Studentski evanđeoski pokret podiže svijest o nasilju nad ženama

nasilje nad ženama

U sklopu projekta „Aj' nemoj” 7. prosinca održat će se panel na kojem će se raspravljati o nasilju nad ženama u kontekstu hrvatskog društva.

Promatrajući stvarnost društva u kojem se nalazi i razmišljajući o njoj u kontekstu kršćanske vjere, udruga STEP (Studentski evanđeoski pokret) ove je godine odlučila organizirati projekt podizanja svijesti o nasilju nad ženama pod nazivom Aj' nemoj. Njime želi ponajprije mladima i studentima, ali i široj javnosti osvijestiti problematiku nasilja nad ženama u kontekstu hrvatskog društva, a s druge strane pokušava vidjeti što se može učiniti kako bi se prisutnost nasilja smanjila i s vremenom potpuno iskorijenila iz našeg društva.

U sklopu ovog projekta 7. prosinca 2017. u 18 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1/1) održat će se panel-rasprava koja će otvoriti neka od tih pitanja te vidjeti koje su mogućnosti za daljnje djelovanje. Sudionici su:

  • Martina Strunjak, dipl.iur., stručna suradnica pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
  • doc. dr.sc. Ksenija Magda, predsjednica Ženskog odjela Svjetskog baptističkog saveza
  • dr.sc. Danijel Berković, profesor hebrejskog jezika i starozavjetnih studija

Razgovor će moderirati Lana Bobić, bacc.teol., aktivistica za ženska ljudska prava. Ulaz je slobodan.

Komentari na članak

Vezani članci

učenje

Žene na liderskim pozicijama

IPODI osigurava stipendije za žene istraživačice

IPODI stipendije namijenjene su ženama u znanosti koje se bave istraživanjima i postat će buduće liderice. Natječaj je otvoren do 14.12, a prijaviti se mogu apsolutno sve žene koje imaju završen doktorat i želju za učenjem i daljnjim napretkom.

Radionica u sklopu SIK-ova projekta

SIK-ov projekt „Informiranje – pravo mladih”

Besplatna profesionalna orijentacija za sve srednjoškolce

„Profesionalna orijentacija srednjoškolaca” naziv je predavanja i radionice u sklopu SIK-ovih „Informativnih ponedjeljaka” koja je besplatna za sve zainteresirane. Održat će se 26. ožujka u 18:00 u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

„Bookcrossing” Studentskog informativnog kutka

Poslastica za knjigoljupce

„Bookcrossing”: SIK organizira razmjenu knjiga uz brojna iznenađenja

„Bookcrossing” se održava u organizaciji udruge Studentski informativni kutak u utorak, 20. ožujka 2018, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

ZKLS

Hvalevrijedan projekt ZKLS-a

Zagrebački klub livanjskih studenata pokreće fond za stipendije

Ideja je nastala tijekom neformalnih druženja u studentskim sobama, gdje su uvidjeli kako mnogi studenti moraju uz redovito studiranje raditi neki posao da bi ''pokrpali'' svoj mjesečni budžet.

Radionica projekta "Time 4 Science" na FOI-ju

Radionica na FOI-ju

„Time 4 Science" potaknuo razmatranje kvalitete znanstvene djelatnosti unutar akademske zajednice

U okviru projekta „Time 4 Science" održana je radionica posvećena vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti. Polaznici su se kroz praktični rad upoznali s mogućnostima nekoliko baza podataka.