Humanitarna akcija

Adventska groznica obuzima robote s FER-a, poslužuju kuhano vino i kolače

FER-ov robot

Robot Pepper primat će narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja kuhanog vina i čokoladnih kolača građanima koji će se pridružiti humanitarnoj akciji koja se pokreće na FER-u.

Advent u Zagrebu bogatiji je za još jednu zaista posebnu ponudu: građani će u srijedu, 19. prosinca, od 10 do 16 sati u predvorju FER-a moći uživati u kuhanom vinu i čokoladnim kolačima koje će posluživati – roboti! Ovaj neobičan događaj organiziraju FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i brend robotics@fer.hr, a sve s ciljem prikupljanja donacija za Udrugu za autizam Zagreb.

– Autizam je sveobuhvatni razvojni poremećaj koji karakteriziraju teškoće na području socijalne komunikacije, govora, emotivnog razvoja i imaginacije. Pozivamo vas da svojim skromnim doprinosom zajedno pomognemo Udruzi za autizam Zagreb u provedbi njihove dugoročne misije Sretan život osoba s autizmom. – poručuju organizatori.

Akciji su se do sada odazvali roboti Pepper, Franka i Baxter, a samo bi božićno čudo spriječilo NAO robote da se i oni pridruže. Vrijedni FER-ovski roboti neće besposličariti: Pepper će primati narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja gostiju.

Robotska ruka FRANKA svojim mekanim dodirom izvrsna je za delikatan rad s biljkama u projektu SPECULARIA, gdje je zadužena za pripremu sadnica i orezivanje biljaka. NAO i Pepper humanoidni su roboti, odnosno izgledaju i ponašaju se kao ljudi. U LARICS-u pomažu u ranoj dijagnostici autizma kod djece. Otkriti autizam dugotrajan je i iscrpljujući proces koji s njima postaje daleko zabavniji. Baxter je pak kolaborativni humanoidni robot koji voli raditi s ljudima.

– Dođite otvorenog srca i uma, učinite drugima dobro i saznajte iz prve ruke kako roboti funkcioniraju – uživajući pri tome u finom kuhanom vinu i slasticama. Vidimo se na FER-u! – dodaju s FER-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Elektrijada

Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

FER-ovci u borbi za novi naslov na Elektrijadi

Najpopulatnije međunarodno natjecanja studenata elektrotehnike ove godine se održava u Italiji od 12. do 17. svibnja. Zagrebački FER-ovci započeli su s pripremama za obranu naslova najboljih.

Lampioni dobrih želja

Humanitarna akcija

Lampioni dobrih želja

U srijedu 16. prosinca na riječkom lukobranu održat će se humanitarna akcija puštanja svjetlećih lampiona u zrak. Svi prikupljeni prihodi bit će donirani Dječjem domu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

PKN

Podizanje svijesti

Ovaj finski punk bend bori se za prolazak na Euroviziju, no poseban je po nečemu drugome

Upoznajte Pertti Kurikan Nimipäivät, veoma poseban punk bend iz Helsinkija.

br

Studentska zabava

Nova imena Brucošijade FER-a!

Organizatori Brucošijade FER-a objavili su nova imena koja ćemo imati priliku slušati i gledati na ovogodišnjem, 36. izdanju, najvećeg studentskog festivala.

Darivanje krvi

Studentski.hr, Academia i Hrvatski crveni križ pozivaju:

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi splitskih studenata

28. travnja u splitskom caffe-baru „Academia“ organizirat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve splitske studente. Akciju združenim snagama organiziraju portal studentski.hr, caffe-bar „Academia“ i Hrvatski crveni križ.