LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jedan križ za jedan život

3 000 mladih za 3 000 branitelja koji su izvršili samoubojstvo

Ukoliko i vi želite biti dio ovoga mimohoda, dovoljno je da se 10. prosinca u razdoblju od 11 do 12 sati pojavite ispred braniteljskog šatora te pokupite svoju majicu. Mimohod će početi u 12 sati.

Ukoliko i vi želite biti dio ovoga mimohoda, dovoljno je da se 10. prosinca u razdoblju od 11 do 12 sati pojavite ispred braniteljskog šatora te pokupite svoju majicu. Mimohod će početi u 12 sati.

Branitelji koji i dalje prosvjeduju u Savskoj 66 namjeravaju podsjetiti Hrvatsku na prijatelje koji su izvršili suicid te pozivaju sve studente, mlade, građane Zagreba i ostale zainteresirane da im se pridruže u mimohodu za sjećanje na branitelje koji su si oduzeli život. 

Mimohod će se održati u srijedu, 10. prosinca ispred Savske 66.

Ovim putem prisutni će se prisjetiti 3 000 hrvatskih branitelja koji nisu mogli podnijeti teret rata i života u državi koju su branili i stvorili. U ime 3 000 nesretnika okupit će se 3 000 mladih koji će im u povorci do Hrvatskog sabora i Zagrebačke katedrale odati počast.

Ukoliko i vi želite biti dio ovoga mimohoda, dovoljno je da se u razdoblju od 11 do 12 sati pojavite ispred braniteljskog šatora te pokupite svoju majicu. Mimohod će početi u 12 sati.

Učesnici tužnog marša nosit će crne majice s velikim bijelim križem. Iskazat će tako žaljenje za braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su zbog teških ratnih posljedica bili primorani podići ruku na sebe. Mimohodu se mogu priključiti svi ljudi koji suosjećaju s nesretnom sudbinom spomenutih branitelja. Posebno su dobrodošli studenti koji svojom mladošću i voljom za školovanjem mogu poručiti živućim braniteljima da zemlja za koju su se borili ima budućnost te zdravu i sposobnu mladež. 

Podsjetit će sve nas da su živući branitelji naša posebna i vrlo osjetljiva skupina građana i da smo im dužni osigurati dostojno i mirno življenje u domovini za koju su krvarili. Onih kojih više s nama nema, moramo se zauvijek sjećati jer su svojom krvlju napisali prve stranice naše slobodne Republike. 

Mimohod branitelja: majica
 
Mimohod branitelja: majica, FOTO: Facebook
 
 

Jedan križ za jedan život

Branitelji će progovoriti s upozorenjem jedan križ za jedan život zbog potrebe učinkovitijih mjera sprječavanja suicida hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

             - Pridružite nam se, budite dio nastojanja očuvanja života, pokažimo ljubav kao priznavanje Božje dobrote, pretočene u ljubav 
               prema bližnjemu. Društvena solidarnost i pravednost, nesebičnost i sloga- stupovi su na kojima je moguće i dalje graditi
               Hrvatsku, oslanjajući se na vrijednosti koje smo izgradili tijekom Domovinskoga rata, a koje ne smiju biti dovedene u pitanje,
               ako želimo Božji blagoslov i snagu snažniju od ljudskih pravorijeka nedostojnih istine i budućnosti. - u službenom dopisu pozivaju
               iz Udruge 100%-tnih HRVI I. Skupine.

Događaj će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

od 11:00 do 12:00 sati okupljanje kod braniteljskog šatora, Savska 66 (podjela majica),

od 12:00 do 13:00 sati šetnja upozorenja Jedan križ za jedan život do Trga bana Josipa Jelačića,  

od 13:00 do 13:30 sati poruke organizatora i sudionika,

od 13:30 do 14:00 sati šetnja do Zagrebačke katedrale,

od 14:00 sati snimanje milenijske fotografije Jedan križ za jedan život

Branitelji podsjećaju sve hrvatske građane i građanke kako oni još uvijek prosvjeduju u Savskoj 66 i nadaju se kako će njihov glas doprijeti do nadležnih te kako se ne bore samo za svoja prava, nego za prava cijelog naroda na dostojanstven život i na očuvanje vrednota Domovinskog rata.

- Mi, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji okupljeni u Savskoj 66, u braniteljskom šatoru, živi smo svjedoci i spomen koji nikakva laž ne može uništiti, povijesne objektivnosti pamte okolnosti, ozračje, životnu zbilju koja je puno šira od političkih mišljenja i igara koje malo-pomalo izlaze na površinu u svoj svojoj prijetvornosti.- u službenom dopisu izjavljuju iz Udruge 100%-tnih HRVI 1.skupine.

FOTO: BRANITELJSKI.HR