LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aplikacija koja zna sve o vama

Aplikacija Reporter

Reporter je aplikacija koja može otkriti vaše raspoloženje, tko su vam pravi prijatelji, čak i tip vaše dijete.

Reporter je aplikacija koja može otkriti vaše raspoloženje, tko su vam pravi prijatelji, čak i tip vaše dijete.

Reporter je aplikacija koja može stvoriti vaš osobni profil kroz opisivanje raznih metrika te izvući određene zaključke o vašem životu. Aplikacija može otkriti vaše raspoloženje, tko su vam pravi prijatelji, čak i otkriti tip vaše dijete. Tvorci ove aplikacije su Drew Breuning i Nicholas Felton, koji je poznat po stvaranju Facebook Timelinea.


Reporter je zapravo istraživački alat koji otprilike šest puta na dan šalje pozive da odgovorite na nekoliko pitanja. „Koliko si kave popio danas?“ ili „S kime si sada?“ su samo neka od pitanja, a analizom odgovora može se doći do podataka o tome kako vrijeme utječe na vaše ispijanje kave ili čije vas društvo čini najsretnijima.

Aplikacija Reporter
 
FOTO: fastcodesign.com
 
 

Kako prenosi Fastcodesign, aplikacija nudi mogućnost vlastitog kreiranja pitanja koja biste si željeli postaviti te odabir između različitih vrsta odgovora. Međutim, ponekad aplikacija ne zahtjeva odgovaranje na pitanja kako bi se došlo do podataka. Reporter ima jake senzore koji automatski pronalaze podatke. Primjerice, koristeći GPS lako može saznati na kojem se mjestu nalazite, a zahvaljujući mikrofonu na mobitelu može izmjeriti količinu buke oko vas.


Ova aplikacija je impresivna zbog činjenice da može riješiti neke od najvećih problema koristeći samo mobitel. Primjerice, ako vaš fitness klub želi nadgledati vašu dijetu, a ne može vidjeti hranu koju unesete u usta, moći će se koristiti Reporter koji će nam postaviti pitanje o tome što jedemo.


Felton i Breuning ističu da su svi prikupljeni podaci isključivo privatni te pohranjeni na vašem mobitelu, tako da ne mogu doći u ruke oglašivača. Ipak, Felton upozorava da aplikacija može povezati dvije stvari koje zapravo ne postoje.
Reporter za iPhone možete kupiti za 4 dolara.

FOTO: FASTCO DESIGN