Samotnjački život

U pet koraka prevladajte usamljenost

saf

Život samotnjaka često je praćen deprimirajućim osjećajem samoće. Ako se ne reagira, on se samo povećava. Ovdje je 5 načina kako to izbjeći.

Možda ste tek započeli studirati, a možda ste upravo završili. Možda ste pronašli novi posao ili ste premješteni na drugo radno mjesto. Koji god slučaj bio, zbog jednih od ovih životnih promjena, mnogi se nađu u stanu bez roditelja i bez cimera. Osjećaj samoće gotovo da je u potpunosti neizbježan, ali postoje nekoliko načina na koji se on može ublažiti. U nastavku vam predlažemo neke od njih.

Učinite svoj prostor što udobnijim

To je vaš novi dom, iako će trebati neko vrijeme da se na to priviknete. Kako biste ubrzali taj proces, uredite svaki kutak svog prostora prema svome ukusu. Možete nabaviti slike, postere, vaze, cvijeće, razne ukrase, lampe, lista je beskrajna. Plus, uređivanjem doma preusmjerit ćete svoje misli s osjećaja samoće pošto ćete se zaokupiti radom.

Imajte rutinu

Rutina, koju kreirate prema vlastitim željama i potrebama, jedan je od najefektnijih lijeka protiv usamljenosti. Njome povećavate svoju produktivnost i svoju cjelokupnu organiziranost te time maksimalno iskorištavate najveću prednost nedijeljenja doma, a to je da ste vi sam gospodar svoga vremena.

Maknite se s društvenih mreža

Ne mislimo zauvijek, nego trenutno, tj. provedite manje vremena besciljno skrolajući po plavome svjetlu mobilnog ekrana dok ležite u mraku. Prekomjernim provođenjem vremena online sve što radite jest očajnički ganjate lažni osjećaj povezanosti s drugima. Radije na trenutak ostavite svoj mobitel na miru te se posvetite obavezama ili započnite nekakav hobi.

Pronađite malene razloge da izađete

Odlazak iz stana odlično je ometalo usamljenosti. Nije toliko radi toga da budete među ljudima, nego više do toga da ne budete pasivni. Pasivnost je upravo ono što čini naše loše osjećaje intenzivnijima. Kako se ne biste našli u takvoj situaciji, odite do dućana po potrepštine, u šetnju, na trčanje, ili promijenite vašu okolinu učenja odlaskom u knjižnicu.

Povećajte vrijeme koje provodite s prijateljima i obitelji

Kada ste usamljeni, žudite za društvom vaših bližnjih. Jednostavnom logikom riješite taj problem tako da što više povećate broj sati provedenih u njihovom društvu. Osmislite nove aktivnosti koje možete isprobati te, ako ste lijeni, možete ih pozvati u goste u svoj usamljeni brlog. 

Komentari na članak

Vezani članci

Vino

Društveni položaj

Znakovi da si „wine mom“ u ekipi

Ako nisi sto posto sigurna koju ulogu u svojoj ekipi imaš, provjeri jesi li možda „wine mom“.

Pogled s klupe

Rasprava o društvenim podjelama

Kako se naše društvo nosi s podjelom na lijeve i desne, otkriva SveKuž

Udruga SpliMisli želi propitati uzroke podjela u društvu, stoga ovog četvrtka organizira raspravu SveKuž u Klubu mladih Split.

Izvor: Tumblr

Ciklus tribina

Propitkivanje doprinosa znanosti napretku društva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Koji su materijalni i nematerijalni doprinosti znanosti napretku društva, koje su komponente uspjeha u znanosti i što nam nedostaje, tek su neka od pitanja na koja će odgovoriti sudionici iduće tribine na HKS-u.

Can You Make it?

Red Bull te izaziva

VIDEO: Studenti, prijavite se za avanturu života!

165 ekipa, 7 dana, 5 startnih pozicija i samo jedno pitanje – Can You Make It?

Alkohol, zabava

Piti ili ne piti?

10 razloga zbog kojih biste trebali prestati piti alkohol

Mladi u vrlo ranoj dobi počinju konzumirati alkoholna pića zbog njihove primamljivosti. Brojni su razlozi zašto bismo to trebali sprječavati, a mi vam navodimo deset o kojima vjerojatno nikada niste razmišljali.