Studentski dani zdravlja

Tajne zdravog života kriju se u SC-u

šetanje; izvor: https://unsplash.com/photos/iABe6FVJ3hU

Na samom početku akademske godine Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Međunarodna udruga studenata medicine odlučili su na interaktivan način educirati studente o mnogim aspektima zdravlja i važnosti stjecanja zdravih navika.

Od 16. do 17. listopada u Studentskom centru u Zagrebu održavat će se Studentski dani zdravlja – Zdravlje u centru. Tijekom ova dva dana u razdoblju od 11 do 18 sati studenti će na 9 različitih postaja imati priliku popričati s kolegama studentima te se tako informirati o raznim temama vezanim uz zdravlje.

Studentske dane zdravlja organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Međunarodna udruga studenata medicine, a dio su promotivno-preventivnog programa Zdravo sveučilište. U Studentskom centru o zdravim navikama pričat će članovi studentskih udruga i sekcija Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog, Prehrambeno-biotehnološkog i Kineziološkog fakulteta. Bit će pokrivene mnoge teme, od pravilne njege zubi i mentalnog zdravlja pa sve do gotovih zdravih recepata i vježbi s utezima.

Izdvojite koji trenutak na početku nove akademske godine i informirajte se različitim aspektima zdravlja kako biste na vrijeme stekli pravilne životne navike. Za više informacija o događaju, posjetite službenu Facebook stranicu.

Komentari na članak

Vezani članci

pivo zg

Srušeni mitovi

Pivom protiv pivskog trbuha

Iako se vjeruje u mitove o pivskom trbuhu, čini se kako pivo ima više dobrih nego loših strana. Donosimo neke od njih.

FOTO: media.web.britannica.com

Jeste li znali?

12 mitova, uzroka i iznenađujućih činjenica o kihanju

Jeste li se ikad zapitali zašto se to uopće događa ili zašto nakon što kihnemo čujemo „Nazdravlje!“, dok se na kašalj nitko i ne obazire?!

Isto

Sveučilište u Splitu

Besplatna radionica o izradi studentskih projekata

Važnosti i ulozi studentskih projekata te načinu njihove kvalitetne izrade posvećena je radionica na koju su pozvani svi splitski studenti.

Debljina

Prekomjerna tjelesna težina

Po broju pretilih Hrvatska visoko na listi zemalja EU

Hrvatska je među 28 članica Europske unije na osmom mjesto po broju pretilih ljudi. Da je situacija alarmanta, pokazuju i visoki postotci koje je donio Eurostat.

SZOSijek
IZVOR: http://szos.unios.hr/novosti/natjecaj-za-studentske-programe-2018

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku

Otvoren Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata na osječkom Sveučilištu

Studentski je zbor Sveučilišta u Osijeku raspisao Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata u kalendarskoj godini 2019. Rok za prijavu projekata je 26. travnja.