Svjetski dan zaštite okoliša

Studentski kongres okolišnog zdravlja razotkriva kako ono utječe na ljudsko

Očuvanje okoliša

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 5. lipnja s početkom u 11 sati održat će se 1. Studentski kongres okolišnog zdravlja.

Okolišno zdravlje poprima izuzetnu važnost te je osviještenost ljudi o očuvanju okoliša postalo prioritet diljem svijeta, a naročito na području Europske unije. Svjesni te činjenice, profesori i studenti Sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta u Rijeci, jedine visokoškolske ustanove u Hrvatskoj koja obrazuje sveučilišne kadrove u domeni zaštite okolišnog zdravlja, organiziraju 1. Studentski kongres okolišnog zdravlja. Održat će se u ponedjeljak, 5. lipnja u 11 sati.

Cilj je Kongresa, koji se održava na Svjetski dan zaštite okoliša, stručnom raspravom o problematici otpada dugoročno utjecati na promjene navika te razviti samosvjesno i kritičko razmišljanje o brizi za okoliš, što utječe na zdravlje svih nas. Obradit će brojne važne, aktualne i zanimljive teme kao što su: gospodarenje opasnim otpadom, gospodarenje krutim komunalnim otpadom u Hrvatskoj, morski otpad, gospodarenje medicinskim otpadom u HALMED-u, problem Nacionalnog parka Plitvička jezera, posteljica – patološki otpad ili kozmetičko blago i druge.

Zbog multidisciplinarnosti problematike na jednom mjestu okupit će se tim predavača među kojima su stručnjaci, znanstvenici i studenti iz različitih respektabilnih institucija s područja biomedicine, javnog zdravstva, ekologije i tehničkih znanosti: Medicinski fakultet u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija, Institut Ruđer Bošković, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Nastavni zavod za javno zdravstvo – PGŽ, KBC Rijeka, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb te ostali stručnjaci iz područja zaštite okoliša.

Komentari na članak

Vezani članci

EUSA natječaj za volontiranje

Europske sveučilišne igre

Natječaj za stručno osposobljavanje na Europskim sveučilišnim igrama

Na natječaju za stručno osposobljavanje, koji je objavila EUSA, ostala su još tri mjesta.

Neuro 2016. 1

"NeuRi 2016."

Održan studentski kongres o neuroznanosti u aromatičnim poljima lavande

Psihijatrijska bolnica Rab, poznata po inovativnosti u terapijskim metodama, ugostila je 150 studenata na šestom kongresu neuroznanosti.

Mali plac za Zemlju

Mali plac za Zemlju

Prva domaća tržnica koja je odlučila stati na kraj tankim plastičnim vrećicama

Svjestan važnosti zaštite okoliša i održivog korištenja prirodnih resursa Mali plac od svog početka potiče djelovanje u skladu s prirodom te ekološku, organsku i bio-dinamičnu proizvodnju, urbano vrtlarstvo, očuvanje starih sorti sjemenja i vegetarijanski način prehrane.

Kuglice dobrih želja

Humanitarna akcija

Riječke Kuglice dobrih želja i ove godine pomažu najpotrebitijima

Udruga studenta biotehnologije i ovoga adventa u suradnji s Gradom Rijekom organizira humanitarnu akciju. Sve će donacije ići Dječjoj bolnici „Kantrida” te Azilu za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka”, a akcija će se održati na Korzu 28. i 29. studenoga.

Winter University

Kongres u Španjolskoj

Hrvatska akademska zajednica priključila se EDS-u

Sa 186 glasova za, studentska i akademska udruga HAZ primljena je u članstvo najbrojnije studentske organizacije u Europi.