Udruga CPSA

Studenti krenuli u razbijanje mitova u zdravstvu i biomedicini

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Portal Recipe pokrenula je udruga CPSA s ciljem da mladima ponude znanstvene sadržaje pristupajući im na jasan i interesantan način. Budući da su u javnosti neprestano prisutne brojne predrasude i mitovi, posebnu su pažnju odlučili posvetiti upravo njima.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, CPSA, započela je s projektom koji će znanstvene teme iz zdravstva i biomedicine mladima učiniti dostupnijima i interesantnima. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja istoimenog časopisa upustili su se u virtualne vode – pokrenuli su portal Recipe. Prošle je godine otvoren Recipe Facebook Like Page koji se ubrzo nakon aktiviranja pokazao uspješnim, zbog čega su članovi Udruge odlučili krenuti korak dalje.

Cilj im je na razumljiv i kreativan način predstavljati stručni sadržaj te se pobrinuti da odavno prisutni mitovi napokon budu zaboravljeni. Tako su se na portalu, između ostaloga, pozabavili u političkom krugu aktualnom metodom liječenja vitaminom C, temom zabluda o kanabisu i pozitivnom utjecaju seksa na zdravstveno stanje. Osim znanstvenih zanimljivosti, članovi redakcije prate rad i događanja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta te Udruge hrvatskih studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Sve njihove objave dostupne su na poveznici.

Portal Recipe, Foto: Recipe

Komentari na članak

Vezani članci

Ljetna humanitarna palačinkijada

Ljetna humanitarna palačinkijada

Prikupljanje donacija za Udrugu OZANA uz slasne palačinke i osvježavajuće koktele

CPSA organizira Ljetnu humanitarnu palačinkijadu na kojoj će uz raznovrsne palačinke i osvježavajuće koktele standardno odlična atmosfera biti popraćena najboljim ljetnim hitovima. Sve prikupljene donacije bit će darovane Udruzi OZANA.

global

Global obučen u novo ruho

Redizajn prvih studentskih novina oduševio prisutne, u planu je pokretanje internetskog portala

– Za Global se zaista više ne može reći da su samo studentske novine, već one i sadržajem i izgledom mogu parirati profesionalnim medijima na našem tržištu. – izjavio je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Novi paviljoni na Savi

PREDSTAVLJAMO

Sve što morate znati o portalu Studentski.hr

Ideja nastajanju portala Studentski.hr, javila se zbog potrebe studenata za objektivnim informacijama koje se ne prilagođavaju interesnim skupinama i pritiscima trećih strana. Od samoga početka mišljenja smo da informativni sadržaj moraju kreirati sami studenti te da je potrebno obuhvatiti cijelu hrvatsku akademsku zajednicu s posebnim naglaskom na sveučilišne centre kao što su Zagreb, Split, Osijek, Rijeka i sl.

Fb cover

Studentski.hr te poziva:

Postani i ti dio najveće studentske priče!

Pozivamo vas da se pridružite našem timu kako biste stekli nova radna iskustva, usavršili svoje vještine te proširili svoju i našu mrežu prijateljstava i poznanstava!

Fb stranica

Studentski.hr

Zašto studentski?

Podaci istraživanja EUROSTUDENT za Hrvatsku ukazuju na potrebu za aktivnijim uključivanjem studenata u društveni život budući da je manje od 10% mladih uključeno u neki oblik organizacije, od čega su najzastupljenije udruge mladih. Uz to, mladi se nerijetko shvaćaju kao društveni problem, a ne potencijal zbog takozvane "produžene" mladosti. Međutim Studentski.hr dokazuje suprotno...