Udruga CPSA

Studenti krenuli u razbijanje mitova u zdravstvu i biomedicini

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Portal Recipe pokrenula je udruga CPSA s ciljem da mladima ponude znanstvene sadržaje pristupajući im na jasan i interesantan način. Budući da su u javnosti neprestano prisutne brojne predrasude i mitovi, posebnu su pažnju odlučili posvetiti upravo njima.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, CPSA, započela je s projektom koji će znanstvene teme iz zdravstva i biomedicine mladima učiniti dostupnijima i interesantnima. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja istoimenog časopisa upustili su se u virtualne vode – pokrenuli su portal Recipe. Prošle je godine otvoren Recipe Facebook Like Page koji se ubrzo nakon aktiviranja pokazao uspješnim, zbog čega su članovi Udruge odlučili krenuti korak dalje.

Cilj im je na razumljiv i kreativan način predstavljati stručni sadržaj te se pobrinuti da odavno prisutni mitovi napokon budu zaboravljeni. Tako su se na portalu, između ostaloga, pozabavili u političkom krugu aktualnom metodom liječenja vitaminom C, temom zabluda o kanabisu i pozitivnom utjecaju seksa na zdravstveno stanje. Osim znanstvenih zanimljivosti, članovi redakcije prate rad i događanja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta te Udruge hrvatskih studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Sve njihove objave dostupne su na poveznici.

Portal Recipe, Foto: Recipe

Komentari na članak

Vezani članci

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Svjetski dan darivatelja krvi

CPSA organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U Galeriji Studentskog Centra u Zagrebu ove srijede, 14. lipnja, održava se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. CPSA poziva studente da se odazovu akciji jer ta sitnica nekome može spasiti život.

Prvi rođendan studentskog

Prvi rođendan

Slavimo prvi rođendan: naši najbolji trenutci

Da, da, ovaj portal je Vaga.

Studokracija

STUDOKRACIJA.COM

Portal za ocjenjivanje profesora

Na profilu fakulteta prikazuju se rang liste najbolje i najlošije ocijenjenih profesora te broj studenata koji su ih ocijenili. Iz tih ocjena dobivaju se i prosječne ocjene za fakultet ili odsjek...

Fakultet političkih znanosti

Sukob urednika Indexa i studenata

Zaratili Matija Babić i Fakultet političkih znanosti

Do sukoba je došlo kad je Babić na svom Facebook profilu objavio kako nije bio u mogućnosti održati audiciju za mlade novinare na Fakultetu političkih znanosti jer ga je vodstvo fakulteta tražilo da im plati ako misli to učiniti.

Naslovna

Stručno okupljanje na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu

Kongres uspješne studentske udruge CPSA uronio u gorući problem današnjice

Nije tajna da broj kroničnih psihičkih poremećaja raste iz godine u godinu. Zbog toga je Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske organizirala stručno okupljanje posvećeno tom problemu.