Udruga CPSA

Studenti krenuli u razbijanje mitova u zdravstvu i biomedicini

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Portal Recipe pokrenula je udruga CPSA s ciljem da mladima ponude znanstvene sadržaje pristupajući im na jasan i interesantan način. Budući da su u javnosti neprestano prisutne brojne predrasude i mitovi, posebnu su pažnju odlučili posvetiti upravo njima.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, CPSA, započela je s projektom koji će znanstvene teme iz zdravstva i biomedicine mladima učiniti dostupnijima i interesantnima. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja istoimenog časopisa upustili su se u virtualne vode – pokrenuli su portal Recipe. Prošle je godine otvoren Recipe Facebook Like Page koji se ubrzo nakon aktiviranja pokazao uspješnim, zbog čega su članovi Udruge odlučili krenuti korak dalje.

Cilj im je na razumljiv i kreativan način predstavljati stručni sadržaj te se pobrinuti da odavno prisutni mitovi napokon budu zaboravljeni. Tako su se na portalu, između ostaloga, pozabavili u političkom krugu aktualnom metodom liječenja vitaminom C, temom zabluda o kanabisu i pozitivnom utjecaju seksa na zdravstveno stanje. Osim znanstvenih zanimljivosti, članovi redakcije prate rad i događanja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta te Udruge hrvatskih studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Sve njihove objave dostupne su na poveznici.

Portal Recipe, Foto: Recipe

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Varaždin i Sveučilište Sjever

Javna predavanja na Sveučilištu Sjever

Gostujuća predavanja na Sveučilištu Sjever održat će Stanko Abadžić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Mirjana Dumančić i predsjednica Europske federacije regulatornih tijela u sestrinstvu (FEPI) Dragica Šimunec, a predstavit će se i uredništvo multidisciplinarnog znanstvenog časopisa Podravina.

global

Global obučen u novo ruho

Redizajn prvih studentskih novina oduševio prisutne, u planu je pokretanje internetskog portala

– Za Global se zaista više ne može reći da su samo studentske novine, već one i sadržajem i izgledom mogu parirati profesionalnim medijima na našem tržištu. – izjavio je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Rad uz čaj i laptop

Projekt za poticanje poduzetništva u Hrvatskoj

Upoznajte Tilio – prvi korak u pokretanju vlastitog biznisa

Na Tilio.hr portalu moguće je besplatno preuzeti e-knjigu „Vodič za pokretanje novog posla” te infografike „Vodič za otvaranje tvrtke” i „Vodič za otvaranje obrta” u kojima su kronološki objašnjeni koraci za sve buduće obrtnike, odnosno vlasnike tvrtki. 

Studentski.hr

Pripremite se, odbrojavanje počinje

LJETNA PAUZA: Ali i dalje radno!

Uzimamo kratku stanku kako bismo u novu akademsku godinu ušli bolji i uspješniji!

Prvi rođendan studentskog

Prvi rođendan

Slavimo prvi rođendan: naši najbolji trenutci

Da, da, ovaj portal je Vaga.