Podignite imunitet i pročistite sinuse

Savršeni smoothie za brzo ozdravljenje

bolesna

Nudimo vam recept za brz, jednostavan i ukusan smoothie, uz koji ćete ozdraviti u tren oka.

Kada smo bolesni, jedino što želimo jest ozdraviti što prije. A to obično znači odlazak u ljekarnu i posezanje za lijekovima. No mi vam nudimo alternativu – brz, jednostavan i iznimno ukusan smoothie koji će vam popraviti imunitet i uz koji ćete se oporaviti mnogo brže, bilo da vas muči obična prehlada, gripa ili neka druga bolest.

Sastojci:

  • 2 velike naranče bez koštica
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 cm đumbira
  • 1 jušna žlica javorovog sirupa
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice kajenskog papra (po želji)

Ogulite naranče i grubo ih nasjeckajte. Đumbir također ogulite i narežite na komadiće. Zatim ih dodajte ostalim sastojcima u blender i miksajte do gustoće koju želite.

FOTO: Viktoria Ujčić/Studentski.hr

Ako želite da ovaj napitak bude hladan i osvježavajuć, u blender možete dodati 2-4 kockice leda i miksati ih s ostalim sastojcima. No ovaj je smoothie savršen i kao topli napitak. Jednostavno zaboravite na led i stavite gotov smoothie u mikrovalnu pećnicu na 20-ak sekundi. Sve što vam preostaje jest izliti ga u čašu ili šalicu i uživati u božanstvenom okusu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kap krvi/igla

Test krvi VirScan u probnoj fazi

Kap krvi od sada može pokazati s čim ste sve bili zaraženi!

Test VirScan trenutno je u probnoj fazi, ali kada bude dostupan u javnosti smatra se da će moći ukazati na sve virusne infekcije koje je pojedinac imao u životu.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Rijeka, ordinacija obiteljske medicine

SVEUČILIŠTE U RIJECI

Za riječke studente, u nepromijenjenom radnom vremenu, od sada brine novi liječnik – Josip Eljuga

Od 9. rujna studentima riječkog Sveučilišta na raspolaganju je novi liječnik – Josip Eljuga, dr. med. Radno vrijeme ordinacija ostaje nepromijenjeno. Kako bi studenti ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu, potrebno je osobno doći u ordinaciju.

https://pixabay.com/en/clock-time-time-indicating-watches-359985/

Dubravka Pešorda

Kako si? – Zauzeto sam!

„Imam posla“ je krasna rečenica. Kad ju kažemo, sami sebe opravdavamo da naše vrijeme nije u našim rukama, već da njime upravlja naš nadređeni. Uvjeravamo sami sebe da nemamo izbora – da zbilja moramo zanemariti neke dijelove svog života jer hej – imamo posla koji treba odraditi. Umanjujemo svoju mogućnost da slobodno izaberemo kako provoditi svoje vrijeme i prepustimo se „moranju“. A šapnut ću vam jednu stvar – ništa ne moramo. Sami određujemo svoje prioritete. Sami biramo kako ćemo provesti svaku minutu svoga života.

Sreća

Kvalitetan odnos sa samim sobom

Pet načina kako steći pozitivnu sliku o sebi

Odnos koji je često vrlo teško kvalitetno održavati, odnos je sa samim sobom. Stoga vam donosimo pet savjeta pomoću kojih više nećete imati negativnu sliku o sebi.