Kognitivno-bihevioralna terapija

Psihološko savjetovalište u Osijeku organizira grupni tretman socijalne anksioznosti

Anksioznost

Izlaganja pred većim skupinama studenata, odlasci na usmene ispite, funkcioniranje u većoj grupi ljudi – sve su to poteškoće koje je moguće prevladati, a studentima u Osijeku pomoći će Psihološko savjetovalište. Prijave su otvorene do 10. veljače 2019.

U vrijeme pojačane komunikacije na društvenim mrežama, ponekada nam je teško nazvati nekoga ili se javiti na poziv s nepoznatog broja – jer to postaju neuobičajene situacije u kojima se ne osjećamo ugodno. Slična je situacija i izlaganje seminara pred profesorima i grupom studenata – to su stresne komunikacijske prilike s kojima se mnogi studenti na svojim počecima teško nose te izbjegavaju govoriti u skupini nepoznatih ljudi.

Ponekada je lako prebroditi taj strah, no moguće je i da je riječ o ozbiljnom problemu koji je moguće prevladati uz stručne osobe. Upravo je zato Psihološko savjetovalište za studente osječkog sveučilišta odlučilo ponuditi grupni tretman socijalne anksioznosti prema principima kognitivno-bihevioralne terapije. Tretman će, najavljuje Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku, započeti početkom ljetnog semestra, a trajat će 8 tjedana.

Prijave su otvorene do 10. veljače 2019. ili dok se ne popuni grupa, a prijaviti se možete na poveznici. Sva pitanja s povjerenjem možete usmjeriti na adresu e-pošte savjetovaliste@unios.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Usavrši svoj javni nastup na novom izdanju projekta FonET

Svijet govorništva

Usavrši javni nastup na novom izdanju projekta FonET

Klub studenata fonetike Eufonija treću godinu zaredom organizira FonET – besplatan edukacijski trening na kojem se nefonetičarima prenose znanja i vještine iz različitih područja fonetike kao što su prezentacijske vještine, pogreške u argumentaciji, govorni i slušni poremećaji te neverbalna komunikacija.

Anksioznost

Znakovi anksioznosti

Kako razlikovati tjeskobno stanje od prave anksioznosti

Za studente koji su zbog obveza na fakultetu često tjeskobni, u razgovoru se može čuti da su anksiozni. Ali nisu. Taj poremećaj složeniji je i ozbiljniji, stoga donosimo opće karakteristike anksioznih ljudi.

Psihofest FFZG

Popularizacija psihologije

Što psiholozi kažu o igrama moći u „Igri prijestolja” saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Filozofski fakultet u Zagrebu organizira peti po redu PsihoFest – festival popularne psihologije. Ulaz je besplatan, a svi zainteresirani imat će priliku uključiti se u brojne zanimljive radionice, predavanja, tribine i još mnogo toga.

Bicikliranje pozitivno utječe na mentalno zdravlje!

Osnažite duh i tijelo

Bicikliranje pozitivno utječe na mentalno zdravlje

Biciliranje će vaše tijelo dovesti u formu, a osnažit će i vašu sposobnost pamćenja i rasuživanja.

Prskalica

Recite zbogom panici i stresu

Šest savjeta za pobjeđivanje socijalne anksioznosti na bilo kojem tulumu

Donosimo vam jednostavne savjete i otkrivamo korisne trikove, koji će vam pomoći nositi se s osjećajem panike i anksioznosti u socijalnim situacijama.