Kognitivno-bihevioralna terapija

Psihološko savjetovalište u Osijeku organizira grupni tretman socijalne anksioznosti

Anksioznost

Izlaganja pred većim skupinama studenata, odlasci na usmene ispite, funkcioniranje u većoj grupi ljudi – sve su to poteškoće koje je moguće prevladati, a studentima u Osijeku pomoći će Psihološko savjetovalište. Prijave su otvorene do 10. veljače 2019.

U vrijeme pojačane komunikacije na društvenim mrežama, ponekada nam je teško nazvati nekoga ili se javiti na poziv s nepoznatog broja – jer to postaju neuobičajene situacije u kojima se ne osjećamo ugodno. Slična je situacija i izlaganje seminara pred profesorima i grupom studenata – to su stresne komunikacijske prilike s kojima se mnogi studenti na svojim počecima teško nose te izbjegavaju govoriti u skupini nepoznatih ljudi.

Ponekada je lako prebroditi taj strah, no moguće je i da je riječ o ozbiljnom problemu koji je moguće prevladati uz stručne osobe. Upravo je zato Psihološko savjetovalište za studente osječkog sveučilišta odlučilo ponuditi grupni tretman socijalne anksioznosti prema principima kognitivno-bihevioralne terapije. Tretman će, najavljuje Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku, započeti početkom ljetnog semestra, a trajat će 8 tjedana.

Prijave su otvorene do 10. veljače 2019. ili dok se ne popuni grupa, a prijaviti se možete na poveznici. Sva pitanja s povjerenjem možete usmjeriti na adresu e-pošte savjetovaliste@unios.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Strah, zabrinutost

Radionica za mlade

Life Potential nudi besplatno usavršavanje javnog nastupa

Vještine javnog nastupa ne bi trebala razvijati samo ograničena skupina ljudi. Stoga, udruga Life Potential pruža priliku zainteresiranima da praksom poboljšaju svoje tehnike.

Intervju

Dubravka Pešorda: Psihoterapija je proces odrastanja

„Želim razbiti stigmu da je sramota ići psihologu, da je sramota biti bolestan“

S Dubravkom Pešorda, studenticom pete godine psihologije, razgovarali smo o depresivno-anksioznom poremećaju s kojim se bori(la) i svemu što psihička bolest nosi sa sobom.

anksioznost

Radne pobjede

Kako prevladati osjećaj anksioznosti na novom poslu

Ako ste našli novi posao zbog kojeg ste sretni, ali vam se u jednu ruku javlja i osjećaj straha zbog novog ranog okruženja, u članku vam donosimo korisne savjete kako na najefektivniji način prevladati početnu anksioznost.

1

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Prva međunarodna studentska „green” konferencija održava se u Osijeku

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera organizator je 1. studentske „green” konferencije na kojoj će studenti imati priliku izložiti svoje znanstvene spoznaje, a uz to se i zabaviti i upoznati ljepote Slavonije.

Strah, zabrinutost

Za ljepši život

Osam savjeta pomoću kojih ćete pobijediti fobije

Javno izlaganje, visina, pauci... Sve su to strahovi s kojima se svakodnevno suočavamo.