Ponuda pizzerije Gušti

Pizza svrstana u kategoriju zdrave hrane

Proteinska pizza

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Iako će većinu riječ pizza asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija riječi zdravo i pizza ipak donosi uspješnu simbiozu. Riječ je o proteinskoj pizzi koja je stigla u Hrvatsku, a među prvima je imaju prilike kušati Zadrani u pizzerijama Gušti. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako se mudro odlučite za njene sastojke. Bogata niskokaloričnim nutritivnim vrijednostima te visokim udjelom proteina, ova vrsta pizze zasigurno će postati omiljeno traženo jelo u gradu.

Potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape.

Po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27 posto) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5 posto). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, idealan je prehrambeni proizvod koji se svrstava u kategoriju zdrave hrane. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati najtraženiji gurmanski proizvod diljem Hrvatske.

Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Može se kušati u pizzerijama Gušti u Zadru, gdje se može kupiti i tijesto, te vrlo skoro i diljem Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

Linija u menzi na Cvjetnom

Studentski centar Zagreb

Zagrebačke menze vrata zatvaraju u nedjelju, otvaraju se 1. rujna

Menza u Savskoj 25 s radom prestaje 13. srpnja, a sve ostale menze dva dana kasnije. Domske menze nakon stanke otvaraju se 1. rujna.

Linija u menzi

Studentski centar u Zagrebu

Zagrebačke menze krajem tjedna zatvaraju svoja vrata

Restorani Studentskog centra u Zagrebu radit će zaključno s 22. 12. 2017. Nakon tog datuma radit će dežurni restorani, osim 24, 25, i 26. prosinca te 1. siječnja 2018.

Linija u menzi

SC Osijek

Campus odavno ne radi, sad i druga menza najbliža domovima vikendom zatvara svoja vrata

Dva osječka studentska restorana Gaudeamus i Istarska od 3. ožujka uveli su novo radno vrijeme. Restoran Gaudeamus vikendom će biti u potpunosti zatvoren, a Istarska će raditi skraćeno. O tome koliko je to dobra ili loša odluka, progovorili su i osječki studenti.

Teretana, vježbanje

Zdrava prehrana

Proteinski shakeovi i nisu tako dobri za studente koji žele isklesana tijela

Danas je među mladom populacijom razvijen trend konzumiranja različitih dodataka prehrani, a pogotovo proteina i proteinskih shakeova jer oni doprinose brzom razvoju mišića i mišićne mase. Unatoč njihovoj masovnoj konzumaciji, malo se zna o štetnosti koju prevelik unos ovog nutrijenta može izazvati .

Josip Baboselac II

Intervju: Josip Baboselac

Student KIF-a savjetuje: aktivirajte se po pitanju vježbanja i zdrave prehrane!

Želite li napraviti pozitivnu promjenu u životu koja će se odraziti ne samo na fizički izgled, već i na vaše zdravlje? Na pravom ste mjestu! U daljnjem tekstu otkrijte kako uskladiti prehranu, tjelovježbu i fakultetske obaveze.