Ponuda pizzerije Gušti

Pizza svrstana u kategoriju zdrave hrane

Proteinska pizza

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Iako će većinu riječ pizza asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija riječi zdravo i pizza ipak donosi uspješnu simbiozu. Riječ je o proteinskoj pizzi koja je stigla u Hrvatsku, a među prvima je imaju prilike kušati Zadrani u pizzerijama Gušti. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako se mudro odlučite za njene sastojke. Bogata niskokaloričnim nutritivnim vrijednostima te visokim udjelom proteina, ova vrsta pizze zasigurno će postati omiljeno traženo jelo u gradu.

Potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape.

Po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27 posto) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5 posto). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, idealan je prehrambeni proizvod koji se svrstava u kategoriju zdrave hrane. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati najtraženiji gurmanski proizvod diljem Hrvatske.

Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Može se kušati u pizzerijama Gušti u Zadru, gdje se može kupiti i tijesto, te vrlo skoro i diljem Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

Povrće - Naslovna

Pravilna konzumacija namirnica

Koliko dugo nakon isteka roka trajanja možete konzumirati hranu

Čitajući između redaka natpise „Najbolje kupiti do“ i „Najbolje upotrijebiti do“, nekada je teško odlučiti što to zapravo znači. Većina tih natpisa pripada kategoriji koja se odnosi na kvalitetu proizvoda, ali ne i na sigurnost.

Veleučilište Baltazar Zaprešić - studenti

Veleučilište Baltazar Zaprešić

Prvo privatno veleučilište dobilo dopuštenje za otvaranje restorana

Veleučilište Baltazar Zaprešić postalo je prvo privatno veleučilište u RH koje je dobilo dopuštenje za otvaranje restorana subvencionirane prehrane u svojim prostorima.

SF Week Zadar

Sveučilište u Zadru

I ove godine kreće SF Week u Zadru!

SF Week vam je pripremio niz kvalitetnih izlaganja koja će održati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru te gostujući predavači.

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Projekt „Knjiga na faksu"

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Predstavljanje projekta „Knjiga na faksu: besplatna mala knjižnica" u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Ex libris održano je u srijedu 2. studenoga. Besplatna mala knjižnica postavljena je ispred zgrade Sveučilišta na novom kampusu.

QED 2017

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2017.: Harmonija i radost mogu biti sastavni dijelovi poslovnog okruženja

– Shvatio sam da struktura tvrtke mora biti jednostavna, mjerljiva i vidljiva te da u fokusu moraju biti međuljudski odnosi – istaknuo je Richard Sheridan.