Ponuda pizzerije Gušti

Pizza svrstana u kategoriju zdrave hrane

Proteinska pizza

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Iako će većinu riječ pizza asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija riječi zdravo i pizza ipak donosi uspješnu simbiozu. Riječ je o proteinskoj pizzi koja je stigla u Hrvatsku, a među prvima je imaju prilike kušati Zadrani u pizzerijama Gušti. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako se mudro odlučite za njene sastojke. Bogata niskokaloričnim nutritivnim vrijednostima te visokim udjelom proteina, ova vrsta pizze zasigurno će postati omiljeno traženo jelo u gradu.

Potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape.

Po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27 posto) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5 posto). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, idealan je prehrambeni proizvod koji se svrstava u kategoriju zdrave hrane. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati najtraženiji gurmanski proizvod diljem Hrvatske.

Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Može se kušati u pizzerijama Gušti u Zadru, gdje se može kupiti i tijesto, te vrlo skoro i diljem Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

Krastavci; izvor: https://unsplash.com/photos/OnAwTs0tu3k

Prehrambeni proizvodi

Što se krije iza kiselih krastavaca, tipične studentske namirnice

Kiseli krastavci su fina i brza dopuna obroka, ali i grickalica u vremenima kada nemamo ništa drugo pri ruci. Ovo ukiseljeno povrće izvor je korisnih hranjivih tvari i inpiracija za nespojive kombinacije.

Meri Bura

Predavanje „Hrana kao lijek”

Poboljšajte svoju prehranu uz savjete dr. Meri Bura

Predavanje je namijenjeno studentima medicine i svima koje zanimaju prirodno liječenje i zdrava prehrana. Pitanja na koje će doktorica Bura u svom predavanju su, između ostalih, zašto se debljamo i kako hranom možemo liječiti bolesti.

3. memorijalna akcija darivanja krvi DDK

Memorijalna akcija DDK

MK „Beštije” i prijatelji darivaju krv u spomen na „Grunfa”

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji kako bi bila što uspješnija.

Tjedan događanja od 28.11. do 4.12. 2016.

Događanja u udruzi CINAZ

Mladi Zadrani će ovog tjedna učiti, čitati i boriti se protiv AIDS-a

U udruzi CINAZ se priprema radionica učenja. Prvi dan mjeseca prosinca oblježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, a isti dan možete se pridružiti volonterskoj akciji „Mladi čitaju".

Sajam stipendija i visokog obrazovanja, Zadar

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

IRO u Zadru otkriva tko pruža financijsku pomoć studentima uz Ministarstva i visoka učilišta

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – objašnjava Maja Balen.