Blagdanske zazubice

Obavezni hedonizam: Jednostavni recepti za blagdane

Božićne zazubice

Jednostavni i ukusni recepti kojima ćete oduševiti svoje najbliže. Božićno vrijeme je doba kada se trebate nagraditi za sve ono na čemu ste se istrošili tijekom cijele godine.

Božićno vrijeme zaista je divno jer su svi za stolom i stres je zaključan duboko u zamrzivaču.

Topla čokolada, vrući kakao, fritulice koje se tope u ustima, razni keksi u kojima se osjeti intenzivna aroma cimeta ili kokosa; pečenke, mlinci, bakalar na različite načine…

I tako unedogled!

Međutim, postoje i jednostavnija jela kojima možemo nadopuniti okuse i pomoći našim ženama, majkama/bakama, kraljicama. 

Pečene paprike s češnjakom i maslinovim uljem

Sastojci:

5-6 crvenih paprika (roga)

nekoliko češnja češnjaka

sol i papar

maslinovo ulje

peršin po želji

Pećnicu zagrijte na 200°. Paprike se operu, osuše i naulje maslinovim uljem. Zatim se posole i popapre. Po njima stavite sitno nasjeckan češnjak. Pleh se pokrije aluminijskom folijom i sve se peče oko 40 min. Kada su se ispekle, ogulite im kožu, začinite po želji i imate fin prilog uz meso. 

Pečene paprike
Foto: domaćirecepti.hr
 

Kanapei s dimljenom ribom po osobnom izboru

Sastojci:

1 francuz kruh

maslac

20 dag dimljene ribe

malo hrena

začinsko bilje

Šnite tanko rezanog francuz kruha premažite maslacem pa na njega posložite kriške dimljene ribe. Premažite s malo hrena, pospite sa svježim vlascem ili drugim začinskim biljem.

Foto: Pinterest
 

Punjena jaja

Sastojci:

10 jaja

150 g maslaca

konzerva tune

½ vezice nasjeckanog peršina

sol i papar

maslinovo ulje

Jaja skuhati, ostaviti da se ohlade te prerezati uzdužno na pola i izvaditi žumanjak. U blender staviti žumanjak i ostale sastojke te napraviti smjesu. Kuhana jaja puniti nastalom smjesom (super je ako imate slastičarsku vrećicu).  

Punjena jaja
Foto: Pinterest
 

Jednostavni božićni keksi

Sastojci:

300 g glatkog brašna

50 g šećera u prahu

200 g maslaca

Od smjese umijesiti tijesto sa što manje obrade. Omotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak cca 30 min. Kada se ohladi, kratko ga promijesite na pobrašnjenoj površini. Razvaljajte na debljinu oko 3 mm. Pećnicu zagrijte na 180°. Tijesto možete izrezivati rezačima za kekse u raznim oblicima. Stavljajte ih u lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.  Pečete kekse 5 do 9 minuta. Kada su gotovi, možete ih ukrašavati i nadopunjavati čime god želite (cimetom, šećerom u prahu, čokoladom, marmeladom, kokosovim brašnom). 


Keksi
Foto: Pinterest

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Priopćenje SZZG-a

Zbor predložio nove cijene studentskog smještaja

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uputio je predstavnicima medija priopćenje vezano uz poskupljenje studentskog smještaja u Zagrebu koje prenosimo u cijelosti.

Studenti uživaju

Reci prehladi NE

10 načina kako se ne razboljeti ove zime

Osim predivnog božićnog ugođaja, snijega, kolača i kuhanog vina, sa zimom dolazi i jedan nepoželjan gost, svima dobro znana gripa i prehlada. Naporna i iscrpljujuća, jednostavno nas ne pušta na miru i onemogućava nam uživanje u pravom zimskom ugođaju.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

Urednici, novinari, lektori i fotografi, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto glavnog urednika/ce, njegovog/e zamjenika/ce, urednika/ce kolumni, lekture ili fotografije, novinara, lektora ili fotografa, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Growww 2015

Growww program

46 pripravnika započelo staž u INA Grupi

Inin Growww program rezultirao zapošljavanjem 46 pripravnika.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

(Budući) HR manageri, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto HR managera, bez obzira na prethodno iskustvo, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.