Blagdanske zazubice

Obavezni hedonizam: Jednostavni recepti za blagdane

Božićne zazubice

Jednostavni i ukusni recepti kojima ćete oduševiti svoje najbliže. Božićno vrijeme je doba kada se trebate nagraditi za sve ono na čemu ste se istrošili tijekom cijele godine.

Božićno vrijeme zaista je divno jer su svi za stolom i stres je zaključan duboko u zamrzivaču.

Topla čokolada, vrući kakao, fritulice koje se tope u ustima, razni keksi u kojima se osjeti intenzivna aroma cimeta ili kokosa; pečenke, mlinci, bakalar na različite načine…

I tako unedogled!

Međutim, postoje i jednostavnija jela kojima možemo nadopuniti okuse i pomoći našim ženama, majkama/bakama, kraljicama. 

Pečene paprike s češnjakom i maslinovim uljem

Sastojci:

5-6 crvenih paprika (roga)

nekoliko češnja češnjaka

sol i papar

maslinovo ulje

peršin po želji

Pećnicu zagrijte na 200°. Paprike se operu, osuše i naulje maslinovim uljem. Zatim se posole i popapre. Po njima stavite sitno nasjeckan češnjak. Pleh se pokrije aluminijskom folijom i sve se peče oko 40 min. Kada su se ispekle, ogulite im kožu, začinite po želji i imate fin prilog uz meso. 

Pečene paprike
Foto: domaćirecepti.hr
 

Kanapei s dimljenom ribom po osobnom izboru

Sastojci:

1 francuz kruh

maslac

20 dag dimljene ribe

malo hrena

začinsko bilje

Šnite tanko rezanog francuz kruha premažite maslacem pa na njega posložite kriške dimljene ribe. Premažite s malo hrena, pospite sa svježim vlascem ili drugim začinskim biljem.

Foto: Pinterest
 

Punjena jaja

Sastojci:

10 jaja

150 g maslaca

konzerva tune

½ vezice nasjeckanog peršina

sol i papar

maslinovo ulje

Jaja skuhati, ostaviti da se ohlade te prerezati uzdužno na pola i izvaditi žumanjak. U blender staviti žumanjak i ostale sastojke te napraviti smjesu. Kuhana jaja puniti nastalom smjesom (super je ako imate slastičarsku vrećicu).  

Punjena jaja
Foto: Pinterest
 

Jednostavni božićni keksi

Sastojci:

300 g glatkog brašna

50 g šećera u prahu

200 g maslaca

Od smjese umijesiti tijesto sa što manje obrade. Omotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak cca 30 min. Kada se ohladi, kratko ga promijesite na pobrašnjenoj površini. Razvaljajte na debljinu oko 3 mm. Pećnicu zagrijte na 180°. Tijesto možete izrezivati rezačima za kekse u raznim oblicima. Stavljajte ih u lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.  Pečete kekse 5 do 9 minuta. Kada su gotovi, možete ih ukrašavati i nadopunjavati čime god želite (cimetom, šećerom u prahu, čokoladom, marmeladom, kokosovim brašnom). 

 
Keksi
Foto: Pinterest

Komentari na članak

Vezani članci

Svjetski dan hrane

SVJETSKI DAN HRANE

NAJNOVIJI PODACI: 870 MILIJUNA POTHRANJENIH LJUDI!

Najviše pothranjenih dolazi iz zemalja u razvoju, čak 852 milijuna. Žalosno je što čak 26% djece pokazuje zaostalost u razvoju i zbog loših uvjeta nikad neće moći doseći svoj puni fizički potencijal.

Pozornica s adventa

Zadarska adventska ponuda

FOTO: Spektakl na otvaranju „Adventa u Zadru“

Posjetitelje očekuju brojni koncerti i plesnjaci, radionice, dječji programi, svečana paljenja adventskih svijeća, doček Nove godine, klizalište „Ledeni park“ te zanimljiva utrka Djedova Božićnjaka.

Rolice sa cimetom

Brzo, jednostavno i ukusno

Recept za fantastične rolice sa cimetom koje ne opterećuju studentski budžet

Ako volite cimet, isprobajte jednostavan, jeftin i brz recept za rolice s ovim začinom koje će vas oduševiti.

Novogodišnji vatromet

Doček nove godine

Neobične novogodišnje tradicije diljem svijeta

Dočekati novu godinu uz vatromet i šampanjac zvuči dosadno kada se usporedi sa zabavnim i neobičnim novogodišnjim tradicijama u svijetu.

Jedenje, izvor: https://pixabay.com/en/hunger-hungry-eating-cookie-413685/

Stalna potreba za hranom

FOTO: 10 situacija koje će razumjeti samo ljudi koji su uvijek gladni

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji nikada nisu gladni i, da ih se pita, radije ne bi ni jeli jer im je to gubitak vremena, i oni koji su uvijek gladni i o hrani razmišljaju bez prestanka. Ako pripadate drugoj skupini, vjerojatno ste se pronašli u nekim od navedenih situacija.