Znanstveno-stručni simpozij

Mladi i mentalno zdravlje: Sve što vas zanima o stresu i sagorijevanju!

Učenje

Sudionici simpozija imat će priliku saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu.

Četvrti po redu znanstveno-stručni simpozij Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te održat će se 22. i 23. studenog u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar. Organiziraju ga Grad Zagreb i CroMSIC Zagreb, a ove godine posebno stavljaju naglasak na stres i sagorijevanje.

Iako se danas sve više govori o mentalnom zdravlju, statistički podatci pokazuju kako svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja, posebice među mladima. Poteškoće koje se javljaju u ranijoj dobi mogu utjecati na kvalitetu života kako u mlađoj tako i u odrasloj dobi, ako se ne prepoznaju na vrijeme i ako se ne pruži potrebna stručna pomoć. Valja napomenuti da se zbog užurbanog načina života u modernoj zajednici stres različito manifestira kako kod djece tako i kod odraslih.

Sudionici simpozija imat će priliku na mnoštvu predavanja i otvorenih diskusija saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu. Uz to, mogu  osnažiti i ojačati svoje vještine nošenja sa stresom i stresnim životnim situacijama te prevencijom sagorijevanja kroz pregršt interaktivnih radionica. Prikazat će se i rezultati poduzetih mjera i intervencija u području zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Poseban naglasak stavlja se na ranu prevenciju, kao i važnost primjene multidisciplinarnog pristupa u radu s osjetljivom populacijom. Simpozij okuplja stručnjake predstavnike sustava odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, stručnjake iz područja školske medicine, psihijatrije, psihologije te srodnih područja, a održava se kao jedan od ishoda javnozdravstveno-edukativnog projekta Pogled u sebe koji je pokrenut s ciljem promicanja mentalnog zdravlja, destigmatizacije i poticanje brige za vlastito mentalno zdravlje. Ovaj projekt provodi se već duži niz godina te su mu akademska i stručna zajednica dodijelile brojna priznanja.

Više o samom simpoziju možete pronaći na Facebook eventu.

 

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.facebook.com/DskCassius/photos/gm.240753609824622/1683263508425507/?type=3&theater

Studentski simpozij

Cassiusovci promišljaju o hrvatskom identitetu, istovremeno daju „vjetar u leđa“ drugim studentima

– Ovim simpozijem ne samo da želimo popularizirati kroatologiju kao znanstveno područje, želimo i pomoći studentima da na jednostavan način, kroz odabir slobodne kroatološke teme izlaganja, steknu i kvalitetnu referencu u svojem životopisu. Želimo im dati „vjetar u leđa“. – istaknuo je predsjednik Cassiusa.

2. simpozij "Djeca u sportu"

Upoznavanje s bitnim elementima pristupa bavljenja sportom

Drugi simpozij „Djeca u sportu – važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša“

Cilj je simpozija upoznati sudionike s bitnim elementima cjelovita pristupa bavljenja sportom, koji uključuju trening, zdravstveno praćenje i skrb, fizikalnu terapiju, nutricionizam te specifične psihološke potrebe djece i mladih.

Plivanje

Dodatan razlog zašto se veselimo ljetu

Plivanje pozitivno utječe na vaše mentalno zdravlje

Postoje brojna istraživanja koja potvrđuju dobrobiti plivanja za psihu. U vrijeme ispitnih rokova preporučujemo barem pola sata plivanja tjedno da se oslobodite stresa.

Simpozij Industrijske elektronike

Simpozij industrijske elektronike 2015.

Simpozij industrijske elektronike će se i ove godine održati u hotelu Panorama

Simpozij će se održati 20. ožujka 2015. godine u hotelu Panorama u 20 sati.

Logo Filozofskog fakulteta u Splitu

Humanizam u doba neoliberalnog kapitalizma

Poziv za sudjelovanje na 2. regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih znanosti

Tema ovogodišnjeg simpozija je „Humanizam u doba neoliberalnog kapitalizma”, a održat će se 9. i 10. listopada u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu.