Čuvanje namirnica

Kreativni načini kako će vam hrana duže trajati

Povrće

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Vjerojatno vam se često dogodilo da morate baciti hranu jer se pokvarila zbog krivog načina držanja namirnica. Na taj način, osim što bacate hranu, rasipate i mnogo novca, a zapravo je vrlo jednostavno smanjiti kvarenje hrane. Ovim ćete trikovima sačuvati neke namirnice, ali i novac koji onda možete trošiti na ostale studentske potrepštine. 

Povrće

Većina povrća ne smije se držati u hladnjaku jer će se brže pokvariti. Zato namirnice poput luka, češnjaka, krumpira i sličnog korjenastog povrća treba držati na suhom mjestu. Ako u kućanstvu nemate mjesto gdje povrće neće biti izloženo svjetlu i hladnoći, najbolji su način čuvanja vreće za povrće. Na taj način povrću ćete produžiti rok trajanja i smanjiti nepotrebno bacanje hrane. Ostalu vrstu voća i povrća koju stavljate u hladnjak najbolje je staviti u posudu i prekriti plastičnom folijom.

FOTO: Pixabay

Tjestenina, žitarice i grickalice

Često se dogodi da ostavimo kutije i vrećice tjestenina, žitarica i grickalica otvorenima. Na taj način one se osuše i jednostavno budu nejestive. Najbolji je način na koji ćete si pomoći s ovim problemom da počnete stavljati takvu vrstu namirnica u nepropusne posude. Možete čak reciklirati boce umaka za tjesteninu kao posudu za skladištarenje suhe hrane.

FOTO: Flickr

Sir

Sir treba držati zamotanim u aluminijske folije, a ne smije se držati u plastičnim vrećicama ili plastičnim folijama jer se tako štetni sastojci iz plastike otapaju u dodiru s masnoćom.

FOTO: Pixabay

Jaja

Ono što većina ljudi radi je stavljanje jaja u vrata hladnjaka. Taj način nije dobar jer je temperatura u vratima promjenjiva, a jaja se obavezno moraju držati u najhladnijem dijelu hladnjaka. 

FOTO: Flickr

Komentari na članak

Vezani članci

Šanker

Nepisana pravila

Konobari poslali 8 poruka gostima

Smiješak i znak zahvale oduvijek su bili dobitna kombinacija za dobru uslugu. Međutim, postoji nekoliko nepisanih pravila kojih se gosti trebaju držati.

LinkedIn

Poslovni savjeti stručnjaka

Kvalitetnim profilom na LinkedInu do posla iz snova

Ako već niste napravili profil na LinkedInu, vrijeme je da ga napravite. Kako bismo vam olakšali izradu kvalitetnoga i poslodavcima zanimljivoga profila, a time i pronalazak željenoga posla, donosimo vam nekoliko savjeta stručnjaka iz područja društvenih mreža i upravljanja karijerom.

Čišćenje

Plahte, jastuci, ručnici...

Pogledajte koliko često trebate prati ovih sedam kućanskih predmeta

Kuhinjske krpe, ručnike i plahte potrebno je prati češće nego što mislite.

Detoksikacija

Poboljšajte svoje zdravlje

Detoksikacija organizma nakon brutalnog vikenda

Nakon što ste za vikend popili prevelike količine alkohola i pojeli sve ono što se nalazi na listi nezdrave hrane, pravo je vrijeme za malo čišćenja organizma.

Studentska instalacija

Tamara Kordovan

Prava istina o studentskom životu

Danas sam ovdje kako bi vam otkrila male istine o studentskom životu koje ti nitko nije rekao, ili je, ali si još sladak i naivan pa misliš da se takve stvari događaju samo drugim ljudima. Studentski život nije ni blizu „teen“ filmovima gdje su partiji svaki dan, alkohol teče u potocima, cimer ti istog trena postane „best friend for life“, a sve ispite daješ u roku.