Čuvanje namirnica

Kreativni načini kako će vam hrana duže trajati

Povrće

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Vjerojatno vam se često dogodilo da morate baciti hranu jer se pokvarila zbog krivog načina držanja namirnica. Na taj način, osim što bacate hranu, rasipate i mnogo novca, a zapravo je vrlo jednostavno smanjiti kvarenje hrane. Ovim ćete trikovima sačuvati neke namirnice, ali i novac koji onda možete trošiti na ostale studentske potrepštine. 

Povrće

Većina povrća ne smije se držati u hladnjaku jer će se brže pokvariti. Zato namirnice poput luka, češnjaka, krumpira i sličnog korjenastog povrća treba držati na suhom mjestu. Ako u kućanstvu nemate mjesto gdje povrće neće biti izloženo svjetlu i hladnoći, najbolji su način čuvanja vreće za povrće. Na taj način povrću ćete produžiti rok trajanja i smanjiti nepotrebno bacanje hrane. Ostalu vrstu voća i povrća koju stavljate u hladnjak najbolje je staviti u posudu i prekriti plastičnom folijom.

FOTO: Pixabay

Tjestenina, žitarice i grickalice

Često se dogodi da ostavimo kutije i vrećice tjestenina, žitarica i grickalica otvorenima. Na taj način one se osuše i jednostavno budu nejestive. Najbolji je način na koji ćete si pomoći s ovim problemom da počnete stavljati takvu vrstu namirnica u nepropusne posude. Možete čak reciklirati boce umaka za tjesteninu kao posudu za skladištarenje suhe hrane.

FOTO: Flickr

Sir

Sir treba držati zamotanim u aluminijske folije, a ne smije se držati u plastičnim vrećicama ili plastičnim folijama jer se tako štetni sastojci iz plastike otapaju u dodiru s masnoćom.

FOTO: Pixabay

Jaja

Ono što većina ljudi radi je stavljanje jaja u vrata hladnjaka. Taj način nije dobar jer je temperatura u vratima promjenjiva, a jaja se obavezno moraju držati u najhladnijem dijelu hladnjaka. 

FOTO: Flickr

Komentari na članak

Vezani članci

Djedica s poklonima

Božićna ušteda

Savjeti za preživljavanje blagdanskih troškova na studentskom budžetu

Studentski je budžet sam po sebi vrlo oskudan, što predstavlja veliki problem kada su u pitanju blagdanski troškovi. No, nije sve tako crno jer postoje načini kako izaći na kraj s tolikim troškovima, a da ne potrošite sav novac.

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.

PayPal

Osnovne stvari koje biste trebali znati

PayPal za početnike

PayPal račun može se usporediti sa štednim ili tekućim računom, ali ono što ga čini drugačijim jest da je posebno osmišljen za online transakcije.

Vafli

Na današnji dan

Slatko-slani recepti za omiljene vafle koje možete isprobati u studentskoj kuhinji

Omiljena belgijska poslastica diljem svijeta danas slavi svoj dan. Donosimo vam, stoga, zanimljivosti i jednostavne recepte kojima se možete priključiti slavlju.

4 jednostavna recepta koji su savršeni za jesen

Probudite kuhara u sebi

4 jednostavna recepta savršena za jesenske dane

Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.