Čuvanje namirnica

Kreativni načini kako će vam hrana duže trajati

Povrće

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Vjerojatno vam se često dogodilo da morate baciti hranu jer se pokvarila zbog krivog načina držanja namirnica. Na taj način, osim što bacate hranu, rasipate i mnogo novca, a zapravo je vrlo jednostavno smanjiti kvarenje hrane. Ovim ćete trikovima sačuvati neke namirnice, ali i novac koji onda možete trošiti na ostale studentske potrepštine. 

Povrće

Većina povrća ne smije se držati u hladnjaku jer će se brže pokvariti. Zato namirnice poput luka, češnjaka, krumpira i sličnog korjenastog povrća treba držati na suhom mjestu. Ako u kućanstvu nemate mjesto gdje povrće neće biti izloženo svjetlu i hladnoći, najbolji su način čuvanja vreće za povrće. Na taj način povrću ćete produžiti rok trajanja i smanjiti nepotrebno bacanje hrane. Ostalu vrstu voća i povrća koju stavljate u hladnjak najbolje je staviti u posudu i prekriti plastičnom folijom.

FOTO: Pixabay

Tjestenina, žitarice i grickalice

Često se dogodi da ostavimo kutije i vrećice tjestenina, žitarica i grickalica otvorenima. Na taj način one se osuše i jednostavno budu nejestive. Najbolji je način na koji ćete si pomoći s ovim problemom da počnete stavljati takvu vrstu namirnica u nepropusne posude. Možete čak reciklirati boce umaka za tjesteninu kao posudu za skladištarenje suhe hrane.

FOTO: Flickr

Sir

Sir treba držati zamotanim u aluminijske folije, a ne smije se držati u plastičnim vrećicama ili plastičnim folijama jer se tako štetni sastojci iz plastike otapaju u dodiru s masnoćom.

FOTO: Pixabay

Jaja

Ono što većina ljudi radi je stavljanje jaja u vrata hladnjaka. Taj način nije dobar jer je temperatura u vratima promjenjiva, a jaja se obavezno moraju držati u najhladnijem dijelu hladnjaka. 

FOTO: Flickr

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Popularni mitovi o hrani i vježbanju

Osam „zdravih" navika koje trebate odbaciti

U moru zdravih savjeta zlatno pravilo biva – „Imati granice!". Donosimo popis navika za koje smo mislili da su zdrave, ali zapravo mogu biti prilično štetne.

Voće kao izvor energije

Recepti za studente

Dvanaest ukusnih jela koje možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici

Neovisno o tome znate ili ne znate kuhati, ovo su jela koja ćete obožavati pripremati. Osim što su ukusna, pripremaju se u svega nekoliko minuta.

Naslovna

Gastro-pogled na proteklu godinu

FOTO i VIDEO: 16 najpopularnijih gastronomskih trendova u 2016. godini

2016. je godina pri kraju. Osim nove glazbe, filmova i modnih trendova, s užitkom se prisjećamo gastronomskih trendova, i to onih najluđih i vrlo fotogeničnih za kojima je cijeli internet poludio.

Pranje rublja

Pranje rublja

Mali trikovi za uklanjanje svakodnevnih mrlja s odjeće

Grozan je osjećaj kada shvatite da se najdraži komad odjeće zaprljao. Mrlje mogu nastati na razne načine i ponekad se čini da zaprljanim odjevnim predmetima nema spasa, ali nemojte odmah odustati.

Razgovor za posao

Pretvorite praksu u stalan posao!

Četiri savjeta kako ostaviti najbolji dojam na poslodavca

Osim što traženje prakse tijekom studentskih dana pokazuje vašu proaktivnost, može vam i osigurati stalan posao. Pročitajte savjete koji će vam pomoći u tome!