Znanstveno-stručni program u Rijeci

Kongres hitne medicine mijenja svijest studenata i mladih liječnika

Medicinski fakultet 3

Na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija i Medicinskom fakultetu održat će se Kongres hitne medicine. Ciljevi su mu poticanje znanstveno-istraživačkog rada, prenošenje znanja i vještina te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Drugi Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 31. ožujka do 2. travnja u Rijeci. Namijenjen je studentima medicine i sestrinstva te mladim liječnicima stažistima. Svečano otvorenje na rasporedu je u petak u 16 sati na Fakultetu zdravstvenih studija.

Za sve sudionike pripremljen je bogat edukacijski i znanstveno-stručni program u obliku radionica, predavanja te oralnih i poster prezentacija. Odvijat će se na spomenutom Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu.

Neke od brojnih tema koje će Kongres obuhvatiti su: održavanje života uz automatski vanjski defibrilator, kirurško šivanje, hitna stanja na glazbenim festivalima, pacijenti s frakturom nosnih kostiju te disekcija aorte. Glavni su ciljevi poticanje znanstveno-istraživačkog rada, omogućavanje studentima i stažistima da obnove i nadopune svoja znanja i vještine putem radionica te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Organizator je Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci. Partneri kongresa su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Klinički bolnički centar Rijeka i Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci glavni je sponzor događaja, a pripomogli su i Grad Rijeka, Medicinska naklada, Stiv Trade, B. Braun i Iceberg International Trading.

Komentari na članak

Vezani članci

AI BattleGround

Studentsko natjecanje

Programerima umjetne inteligencije i do 10 000 kuna na natjecanju „AI BattleGround“

U tijeku su prijave za natjecanje "AI BattleGround". Pravo sudjelovanja imaju studenti svih hrvatskih sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visoke škole).

The Office

Samo polako

Novi standard: šestosatno radno vrijeme

Uvedeno je 6-satno radno vrijeme u Švedskoj, a smatra se da bi ono trebalo povećati produktivnost i zadovoljstvo radnika!

Slavistička filologija 21. stoljeća

Udruga Ludens

Zadarski studenti pripremaju novo izdanje slavističke konferencije

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.

Sveučilište u Splitu

Splitski studenti još uvijek bez objekta prehrane u centru grada

Umjesto menze dobili kafić – splitski studenti i dalje bez menze?

Splitski studenti, umjesto najavljivane nove menze u centru grada, dobili su novi kafić. Nakon zatvaranja objekta prehrane „Indeks” prije sedam godina, studenti se svakodnevno suočavaju s nedostatkom vremena za topli obrok jer za odlazak na kampus ili Spinut nemaju dovoljno vremena.

SCZG izvana

Korekcije cijena studentskih domova

Vijeće studenata VIVS RH: „Renovacija studentskog smještaja ne može biti sama po sebi jedini razlog za povećanje cijena”

– Pozivam Studentski centar u Zagrebu da zajedno sa studentskim predstavnicima, a na temelju konkretnih podataka i izvještaja, kroz daljnje razgovore i konzultacije pokuša doći do zaključaka u vidu modela korekcije cijena koji će biti prihvatljivi većini studenata, posebno onima koji su domove dobili na temelju socijalno-ekonomske komponente za koje smo trenutno najviše zabrinuti.– izjavio je Karlo Kolesar, predsjednik Vijeća studenata.