Znanstveno-stručni program u Rijeci

Kongres hitne medicine mijenja svijest studenata i mladih liječnika

Medicinski fakultet 3

Na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija i Medicinskom fakultetu održat će se Kongres hitne medicine. Ciljevi su mu poticanje znanstveno-istraživačkog rada, prenošenje znanja i vještina te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Drugi Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 31. ožujka do 2. travnja u Rijeci. Namijenjen je studentima medicine i sestrinstva te mladim liječnicima stažistima. Svečano otvorenje na rasporedu je u petak u 16 sati na Fakultetu zdravstvenih studija.

Za sve sudionike pripremljen je bogat edukacijski i znanstveno-stručni program u obliku radionica, predavanja te oralnih i poster prezentacija. Odvijat će se na spomenutom Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu.

Neke od brojnih tema koje će Kongres obuhvatiti su: održavanje života uz automatski vanjski defibrilator, kirurško šivanje, hitna stanja na glazbenim festivalima, pacijenti s frakturom nosnih kostiju te disekcija aorte. Glavni su ciljevi poticanje znanstveno-istraživačkog rada, omogućavanje studentima i stažistima da obnove i nadopune svoja znanja i vještine putem radionica te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Organizator je Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci. Partneri kongresa su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Klinički bolnički centar Rijeka i Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci glavni je sponzor događaja, a pripomogli su i Grad Rijeka, Medicinska naklada, Stiv Trade, B. Braun i Iceberg International Trading.

Komentari na članak

Vezani članci

muško-ženska "prijateljstva"

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

U novoj anketi propitujemo mogu li muškarac i žena biti „samo prijatelji“

Priključite nam se u najvećem studentskom istraživanju o ljubavi i otkrijte nam što mislite o „fenomenu“ muško-ženskih prijateljstava.

Tim EMOJI

Hackathon

Tim s FOI-ja osvojio prvu nagradu na HACK IT DAYZU

Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić odnijeli su pobjedu s projektom koji olakšava videokomunikaciju gluhonijemim osobama.

Knjižnica

Pascalina

Ljetna škola u Danskoj: Studenti plaćeni jer studiraju?!

Obrazovanje je potpuno besplatno. Studenti u jednom semestru moraju odraditi praksu (internship), za koju dobiju normalnu plaću (nije da oni moraju nekome platiti jer će raditi…). Nakon što se odsele od svojih roditelja (nekad između 18. i 21. godine) država im plaća stan, režije, hranu, daje im džeparac. Studenti mogu tako „zaraditi“ i do 6000 kruna (6120 kuna) mjesečno.

FPZG

Simulacija rada

Studenti raspravljaju o sukobu na granici Srbije i Kosova kao članovi Vijeća sigurnosti UN-a

Na FPZG-u će se održati mini simulacija rada Vijeća sigurnosti na temu sukoba na granici između Srbije i Kosova. Studenti će tako imati priliku usavršiti komunikacijske vještine, razbiti strah od javnog govora i učiti o procesu donošenja odluka u UN-u.

Naslovna - FER

#BRUCIFER

Kandžija, Pipsi i Let3 doveli FER do točke vrenja

Održana je 35. brucošijada FER-a te je već tradicionalno bila najbolja koju zagrebačko sveučilište nudi. Donosimo kratki pregled kako je bilo, tko je žario i palio, a tko nije.