Znanstveno-stručni program u Rijeci

Kongres hitne medicine mijenja svijest studenata i mladih liječnika

Medicinski fakultet 3

Na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija i Medicinskom fakultetu održat će se Kongres hitne medicine. Ciljevi su mu poticanje znanstveno-istraživačkog rada, prenošenje znanja i vještina te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Drugi Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 31. ožujka do 2. travnja u Rijeci. Namijenjen je studentima medicine i sestrinstva te mladim liječnicima stažistima. Svečano otvorenje na rasporedu je u petak u 16 sati na Fakultetu zdravstvenih studija.

Za sve sudionike pripremljen je bogat edukacijski i znanstveno-stručni program u obliku radionica, predavanja te oralnih i poster prezentacija. Odvijat će se na spomenutom Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu.

Neke od brojnih tema koje će Kongres obuhvatiti su: održavanje života uz automatski vanjski defibrilator, kirurško šivanje, hitna stanja na glazbenim festivalima, pacijenti s frakturom nosnih kostiju te disekcija aorte. Glavni su ciljevi poticanje znanstveno-istraživačkog rada, omogućavanje studentima i stažistima da obnove i nadopune svoja znanja i vještine putem radionica te podizanje svijesti o važnosti hitne medicine.

Organizator je Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci. Partneri kongresa su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Klinički bolnički centar Rijeka i Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci glavni je sponzor događaja, a pripomogli su i Grad Rijeka, Medicinska naklada, Stiv Trade, B. Braun i Iceberg International Trading.

Komentari na članak

Vezani članci

Brucošijada Šibenskih studenata

Zavičajno društvo s najduljom tradicijom u Zagrebu, priprema zabavu za svoj podmladak

Brucošijada šibenskih studenata u Book caffeu uz grupu Dišpet

Šibenčani sa zagrebačkom adresom i ove godine organiziraju tradicionalnu zabavu za sve svoje brucoše, ali i ostale Šibenčane u Zagrebu. Brucošijada šibenskih studenata ove godine održat će se u četvrtak, 5. prosinca, u Book caffeu, a za odličnu zabavu pobrinut će se šibenska grupa Dišpet.

Humanitarni božićni sajam na Hrvatskim studijima

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Kuhano vino, kolači i čestitke na humanitarnom božićnom sajmu USKN Komune

Deveti humanitarni božićni sajam održan je od 14. do 16. prosinca na kampusu Borongaj. Posjećenost je odgovarala velikom uloženom trudu, a svi prilozi namijenjeni su dvama kolegama.

Splitski rektorat

Sveučilište u Splitu

Reakcije splitskih studenata na neopozivu ostavku pravobranitelja Paska Tomaša

Povodom podnošenja ostavke studentskog pravobranitelja Paska Tomaša nakon 11. sjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, reagirali su brojni predstavnici splitskih studenata, ali i šire.

foto

Rezultati najnovijih istraživanja u Velikoj Britaniji

Samo jedna četvrtina studenata otplatit će studentske kredite

Sinonim za obrazovanje u Velikoj Britaniji često su studentski zajmovi koje tamošnji studenti dobivaju kako bi pokrili sve studentske troškove. Najnovija istraživanja pokazuju kako postojeći sustav zajmova nije održiv, a zbog promjena koje su uslijedile nakon reforme 2012. godine očekuje se da čak 3/4 studenata nikada neće otplatiti svoje dugove do kraja.

Zgrada fakulteta

Rješenja za bolju zajednicu

Studenti FER-a pomažu energetski siromašnim kućanstvima

FER-ovci obilaze 100 kućanstava u Zagrebu, donose im pakete energetski učinkovite opreme te ih savjetuju o načinima uštede energije.