Rok trajanja

Kako skladištiti i iskoristiti kuhana jaja nakon Uskrsa

Pisanice

Teško je procijeniti koliko ova osjetljiva namirnica može trajati. Naučite kako čuvati i optimalno iskoristiti pisanice nakon Uskrsa.

Jedna od prvih asocijacija na proljeće i Uskrs svakako je ukrašavanje pisanica. Takav je običaj većini obilježio djetinjstvo te svatko ima svoj način bojenja, lijepljenja naljepnica ili korištenja nekih sasvim drugačijih, zanimljivih tehnika ukrašavanja. No, proljetni praznici brzo prođu, a nakon njih ostaju pisanice koje najčešće bacimo jer ne znamo koji im je rok trajanja i što bismo učinili s njima. Načine na koje je ovu zdravu i praktičnu namirnicu moguće bolje skladištiti i iskoristiti predlaže Bustle.

Rok trajanja kuhanih jaja

Tvrdo kuhana jaja u hladnjaku mogu izdržati sedam dana – s ljuskom. Ako ste ih ogulili, u hladnjaku ih nemojte čuvati dulje od pet dana nakon kuhanja. Hladnjak je idealno mjesto za čuvanje. Naravno, podrazumijeva se da će neko vrijeme biti na sobnoj temperaturi kao dekoracija, ali nemojte da to potraje predugo jer nakon toga više neće biti iskoristiva. Zamrzavanje im neće produljiti rok trajanja – dobit ćete samo zaleđeni užas.

FOTO: Flickr

Koristite osjetila

Ako uočite promjenu boje ili neobičan, drugačiji miris – bacite ih. U suprotnom biste mogli opasno ugroziti zdravlje. Ipak, nemojte se previše zamarati rokom trajanja jaja koja nisu kuhana i stoje u hladnjaku – samo pratite datum koji je naznačen na pakiranju. Za razliku od kuhanih jaja koja ne biste trebali čuvati dulje od jednoga tjedna nakon pripreme, jaja koja nisu kuhana možete čuvati znatno dulje. U prosjeku je riječ o tri do pet tjedana nakon kupnje. Kada shvatite da se navedeni datum bliži, skuhajte ih i uživajte u zdravom obroku. Dobar tek!

Komentari na članak

Vezani članci

Stres

Na današnji dan

Pozitivnim mislima, smijehom i čokoladom protiv stresa

Udruga ISMA proglasila je 2. studeni Međunarodnim danom podizanja svijesti o stresu. Zamislite stres kao napornu osobu koja vam smeta dok nešto radite. Otjerajte tu osobu pozitivnim mislima i ne dozvolite da se vrati i pokvari vam planove.

Naslovna

Intervju s beauty blogericom Ivom Mamilović

„Prekrasan make-up ne može maskirati ružnu osobnost“

Riječka beauty blogerica Iva Mamilović otkrila nam je kako uspijeva studirati, voditi uspješan YouTube kanal i pisati kolumne te dala nekoliko savjeta o šminkanju i vođenju bloga.

Diplomanti s togama i kapama

Završetak visokog obrazovanja

Napiši diplomski rad bez panike

Pisanjem diplomskog rada privest ćeš kraju svoje visoko obrazovanje. Donosimo ti nekoliko savjeta za olakšavanje tog stresnog posla.

Novogodišnji noktići: Happy New Year design

Novogodišnji noktići

FOTO i VIDEO: Neka i vaši nokti zablistaju na novogodišnjem tulumu

Dugački ili kratki? Jednobojni ili šareni? Tradicionalni ili moderni? Da, radi se o noktićima! Saznajte kako pravilno pripremiti nokte za manikuru i priuštite si ju u vlastitom domu. Zapamtite, stiže doček Nove godine - što više boja i šljokica!

Brokula; Izvor: https://pixabay.com/en/steamed-cooked-organic-1792236/

Pravilna prehrana

Zdrave proljetne grickalice koje možete jesti bez straha od dobivanja kilograma

Mogli smo i prije razmišljati o onome što slijedi, ali što je tu je, ljeto nam je već na vratima. Nikada nije kasno za pozitivne promjene u životu, tako da vam donosimo popis namirnica koje možete grickati bez puno razmišljanja jer ne sadrže puno energije, a u isto su vrijeme bogate korisnim tvarima.