Javna rasprava

Kako poboljšati prehranu u studentskim restoranima?

Mozak voli zdravo

Ovo je drugi od tri zacrtana koraka projekta ''Mozak voli zdravo'', koji je pokrenut 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu.

Studenti Ekonomskog fakulteta, zajedno sa studenticama Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, u sklopu projekta ''Mozak voli zdravo'', 7. ožujka u Zagrebu održat će javnu raspravu pod nazivom ''Kako poboljšati prehranu u studentskim restoranima?''

Gosti rasprave bit će:
prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta
prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije
prof. dr. sc. Irena Colić Barić, voditeljica smjera Nutricionizam
Valentina Novak, stručna suradnica Sveučilišta u Uredu za studente s invaliditetom
Deniza Drusany, stručna savjetnica za savjetovanje studenata
gospodin Bošnjak, predstavnik Studentskog Centra u Zagrebu

Cilj je ove javne rasprave raspraviti načine podizanja kvalitete hrane u menzama, u svrhu zdravije i nutricionistički ispunjenije ponude. Ovo je drugi od tri zacrtana koraka projekta ''Mozak voli zdravo'', koji je pokrenut 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu. 2012. godine projekt oživljavaju tri studenta s Ekonomskog fakulteta zajedno s dvije studentice s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Vrijednost projekta protekle godine prepoznao je eSTUDENT te ga uzeo pod svoje okrilje.

Više možete saznati na Facebook eventu ili na Facebook stranici projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište

Ponuda i radno vrijeme svih menzi i studentskih kafića u Rijeci

Svi objekti studentske prehrane grada Rijeke

U Rijeci djeluju tri menze i veći broj kafića i caffe barova namijenjenih studentima. Da vam se ne bi dogodilo da dođete u jedan od ovih objekata, a on ne radi ili u ponudi nema ono što ste zamislili, donosimo vam kratak pregled ponude i radnog vremena svih objekata studentske prehrane u Rijeci.

Anoreksija

Predavanje u Centru BEA

Kako je gulila luk zbog borbe s anoreksijom, otkriva uspješna balerina

U centru Bea Ivana Miletić Piškor opisat će svoju višegodišnju borbu s anoreksijom na predavanju pod nazivom "Sasvim osobno ili kako sam gulila luk", u sklopu kojega je pripremila i kratku plesnu predstavu.

Steak

Izbjegnite noćne more

Manje pržene hrane, čokolade i alkohola za bolji san

Većina stručnjaka preporuča laganu prehranu prije spavanja te izbjegavanje alkohola i stimulansa.

Pro 28

Ecotrophelia Hrvatska 2017

Čokolada s proteinima, ječmom i aronijom – najinovativniji prehrambeni proizvod

Na ovogodišnjem izdanju natjecanja Ecotrophelia, tim Pro 28 odnio je pobjedu predstavljanjem ukusne čokolade koja se razlikuje od svih na tržuštu. Tim čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić.

Brojevi

Naši svakodnevni neprijatelji

Te zločeste kalorije...

Kalorije su neophodne za rad našeg tijela jer su izvor energije prilikom unosa hrane. Procijenjeno je kako je normalnom čovjeku potrebno između 1700 i 3000 kalorija na dnevnoj bazi.