Javna rasprava

Kako poboljšati prehranu u studentskim restoranima?

Mozak voli zdravo

Ovo je drugi od tri zacrtana koraka projekta ''Mozak voli zdravo'', koji je pokrenut 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu.

Studenti Ekonomskog fakulteta, zajedno sa studenticama Nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, u sklopu projekta ''Mozak voli zdravo'', 7. ožujka u Zagrebu održat će javnu raspravu pod nazivom ''Kako poboljšati prehranu u studentskim restoranima?''

Gosti rasprave bit će:
prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta
prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije
prof. dr. sc. Irena Colić Barić, voditeljica smjera Nutricionizam
Valentina Novak, stručna suradnica Sveučilišta u Uredu za studente s invaliditetom
Deniza Drusany, stručna savjetnica za savjetovanje studenata
gospodin Bošnjak, predstavnik Studentskog Centra u Zagrebu

Cilj je ove javne rasprave raspraviti načine podizanja kvalitete hrane u menzama, u svrhu zdravije i nutricionistički ispunjenije ponude. Ovo je drugi od tri zacrtana koraka projekta ''Mozak voli zdravo'', koji je pokrenut 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu. 2012. godine projekt oživljavaju tri studenta s Ekonomskog fakulteta zajedno s dvije studentice s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Vrijednost projekta protekle godine prepoznao je eSTUDENT te ga uzeo pod svoje okrilje.

Više možete saznati na Facebook eventu ili na Facebook stranici projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

Jadno povrće

Rastući trendovi

VIDEO: Zemlje s najviše vegetarijanaca

Vegetarijanstvo se danas često prikazuje kao način života, a nove studije pokazuju kako je upravo ova ishrana jedan od najbrže rastućih trendova među mlađom populacijom.

Debela vjeverica

Tamara Kordovan

Razlozi zašto se debljam

Debljam se. Mislim ne trenutno, inače se debljam. Znaš zašto? Jer sam u gradu gdje mi majka ne kuha ručak svaki dan i imam posao, faks i fuj obaveze odraslih ljudi tipa pranje veša, suđa, presađivanje cvijeća, plaćanje računa i tako dalje. Znaš koji je moj pojam nutritivnog i zdravog obroka? Tjestenina s tunom. Čisto iz razloga jer je gotova kroz pet minuta.

Voće i povrće

Svjetski tjedan mozga

Kakve veze ima mozak s crijevima pokazuje Prehrambena (R)evolucija

Anita Šupe, Ana Balažin Vučetić i Denis Delogu gostuju na Prehrambenoj (R)evoluciji, nizu edukativnih predavanja o tome koja hrana je dobra za mozak i crijeva, ali i za cjelokupno zdravlje.

Salata; Izvor: https://pixabay.com/en/salad-fresh-veggies-vegetables-791891/

Savjeti s Istoka

Kako smanjiti želju za slatkim

Tradicionalna se kineska medicina temelji na ravnoteži i ako se ona poremeti, čovjek se može razboljeti. Donosimo ti savjete kako suzbiti želju za slatkim po načelima tradicionalne kineske medicine.

Meri Bura

Predavanje „Hrana kao lijek”

Poboljšajte svoju prehranu uz savjete dr. Meri Bura

Predavanje je namijenjeno studentima medicine i svima koje zanimaju prirodno liječenje i zdrava prehrana. Pitanja na koje će doktorica Bura u svom predavanju su, između ostalih, zašto se debljamo i kako hranom možemo liječiti bolesti.