Potrebe muškaraca i žena

Jesu li žene doista skuplje od muškaraca?

Pinterest.com

Današnja žena odlazi na kozmetičke tretmane i koristi se kozmetičkim proizvodima iz dvaju razloga – prvi je da izgleda ljepše, a drugi da se osjeća bolje. Muškarci rade jednako iz apsolutno istog razloga. 

Donedavno je bilo uvriježeno mišljenje da se muškarac otušira, obrije, obuče čistu odjeću i od kozmetike koristi dezodorans i aftershave, pa je time bio sređen muškarac. S druge strane, isti su smatrali da je žena ta koja uređuje pojedinačno kosu, lice, trepavice, nokte, depilira se i koristi se tisućama raznih kozmetičkih proizvoda za to jednako uređivanje. Uz to je uređena žena pratila modne trendove, idealnu težinu i kupovala hrpu trendovske kozmetike i odjeće. Takva se žena smatrala sređenom ženom.
 
Viđajući po gradu salone za masažu, centre za ljepotu, wellness centre, solarije, bezbroj teretana u koje redovito odlaze i muškarci i žene, istu količinu kozmetičkih proizvoda po drogerijama i isti izbor parfema po parfumerijama, nameće se pitanje je li se promijenilo gore navedeno mišljenje ili se promijenio odnos muškarca prema samome sebi.

Iako je razlika u razmišljanju muškaraca i žene očita, sve je više izraženo preklapanje jednog i drugog svijeta.


Foto: Pinterest

Ako društvo pogledamo iz sociološkog i političkog aspekta, promjene se vide od samog početka gdje se izjednačava pravo glasa muškaraca i žena pa sve do današnjeg načina života gdje je podjela na muške i ženske poslove, i neka prava, gotovo postala jednostavno smiješna. Današnji, suvremeni način života uvelike je doveo u pitanje izreku odijelo ne čini čovjeka. To jasno vidimo iz primjera da je kod prvih kontakata između dvije osobe fokus, htjeli mi to priznati ili ne, na vizualnom. 

Današnja žena odlazi na kozmetičke tretmane i koristi se kozmetičkim proizvodima iz dvaju razloga – prvi je da izgleda ljepše, a drugi da se osjeća bolje. Muškarci rade jednako iz apsolutno istog razloga

​Na prvu nam se čini da žene prolaze skuplje jer se, za razliku od muškaraca, koriste različitim makeup proizvodima za lice, poput ruža za usne, maskare, sjenila, olovke za obrve i slično. U tom pogledu mogli bismo se složiti s time, no ne smijemo isključiti gore navedenu činjenicu da dolazi sve više do preklapanja muškog i ženskog svijeta. Sve više muškaraca koristi se tretmanima i kozmetičkim proizvodima kao i žene te tvrdnja da su žene skuplje sve više i više blijedi. Foto: Pinterest

Šetajući pored izloga i između polica po drogerijama i parfumerijama, ne stječe se dojam da je ponuda muške kozmetike i parfema veća ili manja naspram ženske kozmetike i omjer cijena približno je isti. Neke osobe stavljaju veću pažnju na svoj izgled iz različitih razloga bez obzira na spol i samim time takve osobe prolaze skuplje od onih kojima je na svemu tome manji fokus. Stoga nije stvar u tome jesi li žena ili muškarac, već u osobnom izboru.

Komentari na članak

Vezani članci

TEDxMaksimirWomen

Momentum tema

Novi TEDxMaksimir posvećen ženama današnjeg vremena

Osim nadahnuća i ideja koje će proširiti sami govornici, posjetitelje u Zagrebu očekuje i live prijenos prvog dijela globalne TEDWomen konferencije iz Montereya.

Woman in teach

Zaključci meetupa

Women in tech: Ne postoji razlika između ženskog i muškog poduzetništva – sve dok žena ne rodi!

Ivana Matić, koja već godinama radi na umrežavanju, informiranju i motiviranju poduzetnih i korporativnih žena, pričala je o svom poslovnom putu – od zaposlenice u korporaciji preko otkaza do pokretanja svog posla za vrijeme porodiljnog.

nasilje nad ženama

NA DANAŠNJI DAN

Svjetsku javnost zgrozilo ubojstvo političkih aktivistica u Dominikanskoj Republici

Na današnji dan, 25. studenoga, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a on se kao takav obilježava od 1981. godine. Sve je počelo događajem koji je zgrozio javnost diljem svijeta kada se 1960. godine dogodilo ubojstvo sestara Mirabal, Patriu, Dédé, Minervu i Mariu Teresu.

Rosie Kugli, "Keks i grad"

Promocija zbirke

Hrvatska Carrie Bradshaw predstavila kolumne "Keks i glad"

– Ljudi koji su pratili Rosieine kolumne, nekoliko godina nakon gašenja časopisa i dalje pišu i traže Rosie, stoga je odluka o izdavanju knjige bila neupitna i nametnula se kao jedina logična. – istaknula je Sanja Rešić Herak.

One night stand

Problemi i dvojbe

27 ženskih misli o seksu za jednu noć

Pijana noć u kojoj nakon dobrog tuluma ili izlaska s nekim završite u krevetu može dovesti do mnogo pitanja prije samog seksa. Možda i nije sve tako jednostavno kako se čini.