Potrebe muškaraca i žena

Jesu li žene doista skuplje od muškaraca?

Pinterest.com

Današnja žena odlazi na kozmetičke tretmane i koristi se kozmetičkim proizvodima iz dvaju razloga – prvi je da izgleda ljepše, a drugi da se osjeća bolje. Muškarci rade jednako iz apsolutno istog razloga. 

Donedavno je bilo uvriježeno mišljenje da se muškarac otušira, obrije, obuče čistu odjeću i od kozmetike koristi dezodorans i aftershave, pa je time bio sređen muškarac. S druge strane, isti su smatrali da je žena ta koja uređuje pojedinačno kosu, lice, trepavice, nokte, depilira se i koristi se tisućama raznih kozmetičkih proizvoda za to jednako uređivanje. Uz to je uređena žena pratila modne trendove, idealnu težinu i kupovala hrpu trendovske kozmetike i odjeće. Takva se žena smatrala sređenom ženom.
 
Viđajući po gradu salone za masažu, centre za ljepotu, wellness centre, solarije, bezbroj teretana u koje redovito odlaze i muškarci i žene, istu količinu kozmetičkih proizvoda po drogerijama i isti izbor parfema po parfumerijama, nameće se pitanje je li se promijenilo gore navedeno mišljenje ili se promijenio odnos muškarca prema samome sebi.

Iako je razlika u razmišljanju muškaraca i žene očita, sve je više izraženo preklapanje jednog i drugog svijeta.


Foto: Pinterest

Ako društvo pogledamo iz sociološkog i političkog aspekta, promjene se vide od samog početka gdje se izjednačava pravo glasa muškaraca i žena pa sve do današnjeg načina života gdje je podjela na muške i ženske poslove, i neka prava, gotovo postala jednostavno smiješna. Današnji, suvremeni način života uvelike je doveo u pitanje izreku odijelo ne čini čovjeka. To jasno vidimo iz primjera da je kod prvih kontakata između dvije osobe fokus, htjeli mi to priznati ili ne, na vizualnom. 

Današnja žena odlazi na kozmetičke tretmane i koristi se kozmetičkim proizvodima iz dvaju razloga – prvi je da izgleda ljepše, a drugi da se osjeća bolje. Muškarci rade jednako iz apsolutno istog razloga

​Na prvu nam se čini da žene prolaze skuplje jer se, za razliku od muškaraca, koriste različitim makeup proizvodima za lice, poput ruža za usne, maskare, sjenila, olovke za obrve i slično. U tom pogledu mogli bismo se složiti s time, no ne smijemo isključiti gore navedenu činjenicu da dolazi sve više do preklapanja muškog i ženskog svijeta. Sve više muškaraca koristi se tretmanima i kozmetičkim proizvodima kao i žene te tvrdnja da su žene skuplje sve više i više blijedi. Foto: Pinterest

Šetajući pored izloga i između polica po drogerijama i parfumerijama, ne stječe se dojam da je ponuda muške kozmetike i parfema veća ili manja naspram ženske kozmetike i omjer cijena približno je isti. Neke osobe stavljaju veću pažnju na svoj izgled iz različitih razloga bez obzira na spol i samim time takve osobe prolaze skuplje od onih kojima je na svemu tome manji fokus. Stoga nije stvar u tome jesi li žena ili muškarac, već u osobnom izboru.

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

Na današnji dan

Najvažniji detalji iz života žena koje su promijenile svijet

Gledajući svijet danas možemo primijetiti da su muškarci i dalje brojniji na vodećima pozicijama, a žene se probijaju teže, ali brojne od njih svakako dokazuju da je ipak moguće.

Kozmetika

Važnost osobne higijene

Kozmetika koju ne biste trebale posuđivati prijateljicama

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vas cimerica zamoli da joj posudite maskaru ili ruž, a da niste ni razmišljale kakve bi to posljedice moglo ostaviti.

Za žene u znanosti 2016

Natječaj za stipendije

Stipendije od 5 tisuća eura namijenjene su hrvatskim znanstvenicama

Program "Za žene u znanosti" mnogo je više od tek financijske stipendije. Naime, on predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.

Ljepota lica

Pravilna njega lica

Sedam navika kojima uništavamo kožu

Donosimo vam popis sedam svakodnevnih navika koje odmah valja promijeniti ako želite imati zdravu kožu i čisto lice.

nasilje nad ženama

Panel u Europskom domu

„Aj' nemoj”: Studentski evanđeoski pokret podiže svijest o nasilju nad ženama

U sklopu projekta „Aj' nemoj” 7. prosinca održat će se panel na kojem će se raspravljati o nasilju nad ženama u kontekstu hrvatskog društva.