Hrana u avionu

FOTO: Avionska hrana diljem svijeta

Avion

Već je općepoznato da je hrana u avionima loša, a čak su i znanstvenici proučavali zašto je to tako. Studentski.hr vam donosi slike i recenzije avionske hrane kod različitih avioprijevoznika diljem svijeta.

Opće je poznato da je hrana u avionima loša, i malo tko se neće složiti s ovom tvrdnjom. Čak su se i znanstvenici zapitali zašto je to tako.

Oni su došli do sljedećeg zaključka – čovjek u avionu, tijekom leta, u krvi ima tzv. hipoksiju, a to je stanje smanjene količini kisika u stanicama i tkivu, što dovodi do smanjene produktivnosti receptora.

Kako bi mirisi došli do mirisnih receptora prvo moraju proći kroz nosnu sluznicu, u njoj se moraju razgraditi, a u slučaju niskog tlaka (kakav je dok letimo visoko iznad tla) oni se mnogo teže razgrađuju.

Nakon provedenih istraživanja na zemlji i u zraku, zaključili su da koncentracija aroma mora biti povećana čak za 10 puta kako bi je putnici prepoznali u zraku. Dakle, hrana se sprema isto i na zemlji ili u zraku, ali je problem u visini. 

Bilo kako bilo, Studentski.hr donosi vam slike i recenzije avionske hrane različitih avioprijevoznika. Oni slabijeg želudca neka sada prestanu s čitanjem članka.

Indijski avioprijevoznik Kingfisher Airlines služi piletinu s curryjem i indijski kruh, špinat s indijskim kiselim sirom (paneer), a za desert puding od riže. Dobar tek!

Hrana u avionu 1
 

Japanska hrana u američkom avioprijevozniku Delta Airlinesu: losos sashimi i tjestenina, salata od raznog povrća (paprika, mrkva, ljubičasti kupus). Glavno jelo je riža s brokulom i govedinom ili piletinom. Komad torte za desert.

Hrana u avionu 2
 
 

Na Korean Airu nudi se zdrava vegetarijanska hrana s puno graška, graha, nečime što sliči na rižu, kuskusom (pšenična krupica). Također, dobijete voće, ukiseljeno povrće, salatu i kruh.

Hrana u avionu 3
 

Ekonomska klasa Singapore Airlinesa nudi rezance kuhane s gljivama i povrćem i tri komada pečene piletine. Također, serviraju i zelene čilije, kruh i voćnu salatu. Za desert, komad čokoladne torte.

Hrana u avionu 4
 

Ekonomska klasa u Delta Airlinesu, na letu od Londona do New Yorka za doručak servira kajganu, krumpir, kobasice, voćnu salatu i sok od naranče.

Hrana u avionu 5
 

Hrana kod Air Francea se sastoji od sira i povrća za početak, a zatim se poslužuje piletina s tjesteninom i žutom paprikom. Za desert su bobice i bijeli čokoladni mousse. Malo iznenađenje su dvije boce crnog vina i boca vode. Živjeli!

Hrana u avionu 6
 

Taiwan Airways Hello Kitty služi divan doručak; tradicionalnu miso juhu, salatu od rajčica i ostalog povrća, tamagoyaki (japanski omlet), rižu, kisele krastavce i kozice s brokulom i gljivama. A sve oko vas je s likom Hello Kitty.

Hrana u avionu 7
 

Turkish Airlines ekonomskoj klasi na letu od Istanbula do Zuricha servira šuku, kruh, feta sir, salatu od rajčice i krastavaca s maslinama i sirom. Također, daju i voćnu salatu, jogurt i mali lonac kiselog vrhnja.

Hrana u avionu 8
 

Singapore Airlines servira tunu s jabukom i celerom, pečeno meso (ne zna se koje) i rižu, kruh, zeleni čaj i kolač.

Hrana u avionu 9
 

Ekonomska klasa Air Canade, na letu iz Londona za Toronto jede vodenasti špinat, prekuhani omlet sa sirom i umakom od rajčice. Uz to dolazi i voćna salata i jogurt.

Hrana u avionu 10
 

Aero Meksiko iz New Yorka za Mexico Ciry servira sendviče od šunke i sira za ručak. Za desert nude komad čokoladne torte, a sve to je umotano u prozirnu foliju.

Hrana u avionu 11
 

Druk Air, avioprijevoznik Butana na svojim letovima servira pržene rezance s povrćem i kozicama. Sok od naranče ili voda za piće, kremasti jogurt i voćna salata za desert.

Hrana u avionu 12

Komentari na članak

Vezani članci

proglašenje pobjednika

Natječaj Ine i udruge eSTUDENT

Proglašenje pobjednika natječaja Rebranddd

INA je s udrugom eSTUDENT raspisala natječaj Rebranddd u kojem su studenti imali priliku osmisliti novi logo Ine kao poslodavca. Nakon dva natjecateljska kruga, dodijelile su se vrijedne novčane nagrade najkreativnijim sudionicima.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara vrata svog marketinškog odjela

Prijavite se za rad u marketingu Studentskog.hr!

Ako si zainteresiran za poslove u marketingu: voditelj odjela marketinga i komunikacija, CM tima, voditelj suradnje sa studentskim organizacijama, glasnogovornik ili asistent u odjelu marketinga, pošalji svoju molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Studiranje u inozemstvu

Studiranje u Europi i izvan nje

Erasmus Mundus otvorio natječaj za diplomski studij Novinarstvo, mediji i globalizacija

Erasmus Mundus raspisao natječaj za diplomski studij Novinarstvo, novi mediji i globalizacija. Prijave traju do 10.1.2016. godine.

Vip alumni prva generacija

Prilika za mlade i visokoobrazovane bez radnog iskustva

Vip alumni je super prilika nakon fakulteta – prijavi se i ti!

„Vip alumni program sam je po sebi genijalno osmišljen – od samog starta u vidu eliminacijskih krugova, preko rada u struci nakon fakulteta, međunarodnog iskustva, hrpe treninga pa do samog kraja te dodjele preporuka i diploma.“

SCZG izvana

Priopćenje SZZG-a

Zbor predložio nove cijene studentskog smještaja

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uputio je predstavnicima medija priopćenje vezano uz poskupljenje studentskog smještaja u Zagrebu koje prenosimo u cijelosti.