Vampire Cup

Dobrovoljno darivanje krvi danas u SC-u; donatorima osigurani bonovi za ručak

https://pixabay.com/en/blood-blood-type-health-medical-1968458/

– Kako bi se akcija i ove godine uspješno provela i kako bi se pomoglo što većem broju ljudu, pozivamo vas da nam se pridružite u utorak te povedete sa sobom kolege, prijatelje, članove obitelji, dečka/djevojku, što više – to bolje! – poručuju iz udruge CPSA.

Početak novog semestra, dok smo još svježi i odmorni, idealno je vrijeme za darivanje krvi, smatraju članovi Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije (CPSA). Upravo iz tog razloga, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovog utorka, 19. ožujka 2019. godine, od 10 do 17 sati u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Akcija se odvija u sklopu projekta Vampire Cup IPSF-a (International Pharmaceutical Students' Federationa) kojim se nastoji udruge članice potaknuti na popularizaciju darivanja krvi, posebno među studentskom populacijom. Projekt je koncipiran poput natjecanja u kojemu se udruge iz cijelog svijeta natječu u broju donacija, sve u svrhu pomaganja što većem broju ljudi.

– Naša je udruga svake godine u samom vrhu prema broju prikupljenih donacija što je dokaz plemenitosti naših kolega studenata, ali i ostalih sugrađana koji se odazovu akciji. Kako bi se akcija i ove godine uspješno provela i kako bi se pomoglo što većem broju ljudi, pozivamo vas da nam se pridružite u utorak te povedete sa sobom kolege, prijatelje, članove obitelji, dečka/djevojku, što više – to bolje! – poručuju iz udruge CPSA.

Za sve donatore Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu osigurao je bonove za ručak koje mogu iskoristiti u studentskom restoranu SC-a. 

– Vidimo se u utorak – jer svaka kap život znači! – dodaju organizatori.

Komentari na članak

Vezani članci

Darivanje krvi, Udruga studenata grada Splita

Humanitarne akcije

Ovog prosinca Udruga studenata grada Splita triput je pokazala veliko srce

Za akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Veliko studentsko darivanje krvi i Splitsku humanitarnu noć zaslužni su članovi splitske zavičajne studentske udruge.

ispit2013

Izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

Dođite na „Ispit“ u Galeriju SC

''Ispit 2013.'' naslov je izložbe studenata diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a možete ju pogledati u Galeriji SC do 28.rujna. 

Isto

Poticanje kvalitetnih zdravstvenih navika

Medicinski fakultet u Rijeci obilježava „​11. Dane zdravlja"

Studenti Medicinskog fakulteta, ali i ostali građani u razdoblju od 9. do 12. travnja imat će se priliku educirati o načinima prevencije različitih bolesti te zdravstvenim navikama. U sklopu projekta održat će se i akcije dobrovoljnog darivanja krvi te mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Studenti daruju krv

Veterani 4. gardijske brigade pozivaju i studente na:

Darivanje krvi u Splitu

Veterani 4. gardijske brigade u suradnji s Crvenim križom grada Splita i Odjelom za transfuziju krvi KBC-a Split organiziraju akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi pod motom: „Kad je nama trebala, oni su nam je dali”. Studenti, priključite se i vi!

LEAP summit-Ako radite ove četiri stvari, uspjeh vam je zagarantiran

LEAP Summit

Ako poslušate ova četiri savjeta, uspjeh vam je zagarantiran

Konferencija LEAP Summit održava se početkom svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Prijavite se i ubrzajte svoj put do uspjeha.