Vampire Cup

Dobrovoljno darivanje krvi danas u SC-u; donatorima osigurani bonovi za ručak

https://pixabay.com/en/blood-blood-type-health-medical-1968458/

– Kako bi se akcija i ove godine uspješno provela i kako bi se pomoglo što većem broju ljudu, pozivamo vas da nam se pridružite u utorak te povedete sa sobom kolege, prijatelje, članove obitelji, dečka/djevojku, što više – to bolje! – poručuju iz udruge CPSA.

Početak novog semestra, dok smo još svježi i odmorni, idealno je vrijeme za darivanje krvi, smatraju članovi Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije (CPSA). Upravo iz tog razloga, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovog utorka, 19. ožujka 2019. godine, od 10 do 17 sati u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Akcija se odvija u sklopu projekta Vampire Cup IPSF-a (International Pharmaceutical Students' Federationa) kojim se nastoji udruge članice potaknuti na popularizaciju darivanja krvi, posebno među studentskom populacijom. Projekt je koncipiran poput natjecanja u kojemu se udruge iz cijelog svijeta natječu u broju donacija, sve u svrhu pomaganja što većem broju ljudi.

– Naša je udruga svake godine u samom vrhu prema broju prikupljenih donacija što je dokaz plemenitosti naših kolega studenata, ali i ostalih sugrađana koji se odazovu akciji. Kako bi se akcija i ove godine uspješno provela i kako bi se pomoglo što većem broju ljudi, pozivamo vas da nam se pridružite u utorak te povedete sa sobom kolege, prijatelje, članove obitelji, dečka/djevojku, što više – to bolje! – poručuju iz udruge CPSA.

Za sve donatore Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu osigurao je bonove za ručak koje mogu iskoristiti u studentskom restoranu SC-a. 

– Vidimo se u utorak – jer svaka kap život znači! – dodaju organizatori.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG dvorište

Prijavite svoje projekte

Natječaj za izlaganje za 2015. godinu u Galeriji SC-a

Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, radionice, akcije, performansi, kustoske koncepcije i interdiciplinarni projekti.

Studentski Centar

Sveučilišna brucošijada

Četiri tisuće razuzdanih studenata opet dočekuje zoru u SC-u

Sveučilišna brucošijada vratila se u grad Zagreb. Čeka nas treće izdanje najvećeg studentskog „partyja" kojim ćete na „LEGEN - wait for it - DARY! Legendary!" način ući u novu akademsku godinu.

Poziv na akciju danvanja krvi

Prikupljanje uzoraka krvi za zakladu Ana Rukavina

eSTUDENT poziva: Dođi u utorak na FER i postani donator krvi

Zaklada Ana Rukavina u stalnoj je potrazi za potencijalnim darivateljima krvotvornih matičnih stanica, a s obzirom na to da je idealna dob darivatelja od 18 do 40 godina, članovi eSTUDENT-a htjeli su važnost ove akcije približiti primarno studentskoj populaciji kojoj i sami pripadaju i potaknuti mlade ljude na ovakvo životno važno djelovanje.

SCZG izvana

Neslužbeno doznajemo

Sanacijsko vijeće prihvatilo nove cijene studentskog smještaja

Iako ima stanara studentskih domova koji su izrazili nezadovoljstvo novim cijenama studentskog smještaja, ovaj događaj mogao bi označiti kraj "tihog prosvjeda" i cjelokupne priče oko korigiranja cijena studentskih domova u Zagrebu.

Novi paviljoni na Savi

Peticija usmjerena prema Studentskom centru

Studenti pokrenuli peticiju protiv plaćanja domske stanarine za siječanj

Studenti su se pobunili zbog nedovršene obnove domova i smatraju da ne bi trebali plaćati stanarinu za prvi mjesec. Pokrenuta je peticija kojom se od Studentskog centra u Zagrebu traži njeno ukidanje.