LJETNA FRIZURA

Do prirodnih kovrča vrlo jednostavno – pomoću aluminijske folije

Kovrče naslovna

Jeste li znali da izlaganje kose toplini može oštetiti njezinu strukturu i izgled? Budući da je ljeti nemoguće izbjeći sunce, donosimo vam korake za prirodnu ljetnu frizuru koja će vašu kosu sačuvati od nepotrebnog izlaganja toplini.

Počelo je najtoplije te po mnogima i najljepše godišnje doba – ljeto. Sve je jednostavnije, lakše i praktičnije pa smo vam u skladu s time odlučili otkriti trik za jednostavnu, a opet efektnu ljetnu frizuru koja je jednako idealna za dnevne i večernje kombinacije. Radi se o laganim kovrčama ili, kako ih još popularno zovu, beach waves. Valovi u kosi mogu se napraviti pomoću jednog kuhinjskog predmeta, a riječ je o aluminijskoj foliji. Ovaj je način izrade frizure idealan za ljeto, budući da ne zahtijeva korištenje fena, figara i ostalih električnih uređaja koji samo dodatno zagrijavaju već ionako uzavreli ljetni zrak. Stoga vam u nastavku članka donosimo korake za jednostavnu izradu ove frizure. 

Postupak:

1. Najbolje je da kovrče radite na svježe opranoj i osušenoj kosi.

2. Istrgnite foliju na kvadrate te ju zatim presavijte sve dok ne dobijete komade folije kao sa slike. Sami ćete prema dužini vlastite kose najbolje procijeniti koliko vam je folije potrebno. Konkretno, za dugu i gustu kosu trebat će vam oko 24 komada folije. 

Foto: Patricia Franković

3. Izdvojite pramen kose te ga omotajte u foliju, a krajeve folije pritisnite prema sredini kako bi vam pramen ostao čvrsto fiksiran.

Foto: Patricia Franković

4. Držite foliju nekoliko sati ili najbolje tijekom noći dok spavate. Ujutro ćete se probuditi sa savršenim ljetnim kovrčama koje su spremne za dnevne obveze te opuštene ljetne noći.

Foto: Patricia Franković

Napomena: Nipošto nemojte češljati kovrče već ih samo lagano prođite prstima kako biste ih stilizirale. Prema potrebi stavite i lak za kosu. 

Ovaj će prirodan način izrade kovrča zaštititi vašu kosu od nepotrebne topline koja je čini suhom, lomljivom i oštećenom. Umjesto toga vaša će kosa, uz pomoć ovog malog trika, tijekom ljetnih mjeseci ostati zdrava i sjajna. 

Komentari na članak

Vezani članci

Frizura

Recite zbogom raščupanoj i neurednoj kosi

Šest odličnih trikova za lijepu kosu ujutro

Nema goreg nego kada se ujutro pogledate u ogledalo i shvatite da vas čeka uređivanje kose peglom ili figarom kako biste postigli željeni izgled. No, postoji nekoliko odličnih trikova koji će vam pomoći da izbjegnete takve situacije.

Frizura

Uvijek spremne i lijepe

VIDEO: Jednostavne frizure za djevojke koje nikad nemaju vremena

Ako nemate vremena ujutro napraviti frizuru koja bi bila elegantna, postoje jednostavni i brzi načini da uz malo truda i vremena zablistate u svakoj prilici.

Eduardo Palundo

Moderne žene

Omiljeni frizer svjetskih zvijezda donosi najnovije trendove u bojanju kose

– Predstavili smo najnovije trendove u bojanju kose koji nose blage prijelaze i naglašenu prirodnost boja. U nadolazećim mjesecima na ulice se vraćaju prirodni tonovi prilagođeni svakom licu i osobnosti pojedinačno – rekao je Eduardo Paludo.

Frizura

Svjetsko studentsko natjecanje

„L'Oréal Brandstorm”: 10 000 eura za osmišljavanje frizerskog salona budućnosti

Do 26. veljače zaprimaju se prijave za sudjelovanje na novom izdanju natjecanja „L'Oréal Brandstorm”. S po 10 000 eura nagradit će se tri tima, i to za najbolju promociju brenda, za najbolju tehnološku inovaciju te za društvenu odgovornost zamišljenog koncepta.

Jedanaesti paviljon, Sava

Studentski dom „Stjepan Radić”

Obavijest (budućim) stanarima „Save” o postupku koji prethodi ljetnom smještaju

Postavljena je nova obavijest u Studentskom domu „Stjepan Radić” na kojoj su navedeni potrebni koraci za prelazak u ljetni, odnosno produženi smještaj.