Tjedan psihologije

Besplatno predavanje o utjecaju emocija na fizičko zdravlje

Kronicni umor

Predavanje "Psihološki pristup u tretmanu fizikalne terapije - utjecaj misli i emocija na fizičko zdravlje" održat će se unutar ciklusa besplatnih predavanja za javnost - "Otvoreni utorak". Tema je odabrana povodom Tjedna psihologije.

Povodom 9. Tjedna psihologije (15.- 22. veljače) u prostoru Privatne prakse fizikalne terapije JB održat će se 16. veljače u 18h besplatno predavanje za građanstvo na temu Psihološki pristup u tretmanu fizikalne terapije - Utjecaj misli i emocija na fizičko zdravlje.

Profesorica psihologije, Sanja Roškar, u svom će se predavanju osvrnuti na važnost uloge psihologa u fizioterapijskom tretmanu, preklapanje fizičkih i psihičkih tegoba, utjecaj misli i emocija na fizičko zdravlje. Pričat će o znakovima prepoznavanja psihosomatskih tegoba među korisnicima fizikalne terapije te o holističkom i individualnom pristupu pacijentovom blagostanju.

Korisnici fizikalne terapije uz fizičke simptome zbog kojih traže usluge fizioterapeuta (bol, napetost, glavobolja, smanjena funkcionalnost, ozljede) nerijetko izvještavaju o postojanju dodatnih simptoma kao što su nesanica, probavne smetnje, smetnje disanja, umor, promjene raspoloženja, povišen krvni tlak, dugotrajan stres, poremećaj rada štitne žlijezde, nemir...

Holistički pristup, kojim se u svom radu vodi i Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd, pretpostavlja povezivanje psiholoških i fizičkih simptoma s ciljem oblikovanja individualnog plana tretmana. Psiholog kao dio tima omogućava dodatne opcije koje povećavaju uspješnost tretmana i osnažuju korisnika u održavanju zdravlja.

Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd u svoje je aktivnosti uključila od veljače program Otvoreni utorak, kao ciklus predavanja za sve zainteresirane građane u sklopu kojeg će se svakog utorka od 18 do 19h održavati predavanja na teme iz područja fizikalne terapije povezane s psihologijom, tjelesnom aktivnošću, zdravljem i dr.

Komentari na članak

Vezani članci

Peti susret na EFZG-u

Završnica „Maratona karijera“

Može li se u Hrvatskoj nakon faksa ostati i uspjeti?

Je li mladima u Hrvatskoj danas omogućeno ostvariti se u struci koju su završili? Ima li dovoljno prostora za zapošljavanje visokoobrazovane mladeži i koje su prednosti i zamke pri zapošljavanju? Posjetite peti „Maraton karijera“ i doznajte što o tome govore poznati hrvatski biznismeni.

Tretman lica

Spriječite probleme s kožom

4 načina na koja vam studentski život uništava ten

Saznajte na koji način studentski život može naštetiti ljepoti vaše kože i kako to spriječiti.

Darko Rundek

„Dani hrvatskog filma“

Darko Rundek o filmskoj glazbi na ADU-u; prijave za sudjelovanje u tijeku

Do 10. lipnja traju prijave za ekskluzivni „masterclass“ jednog od naših najnagrađivanijih glazbenika i filmskih skladatelja koji potpisuje filmsku glazbu u petnaestak različitih produkcija.

Info centar za mlade Zadar 2

Zadarski Info centar za mlade poziva

Predavanje „Mediji i reklame: koliko su nam važni?”

Koliko je jak utjecaj medija u suvremenome društvu? Na predavanjima pod nazivom Mediji i reklame: koliko su nam važni? svi zainteresirani imaju priliku upoznati se s primjerima medijskih manipulacija, naučiti kako ih prepoznati te kako se kvalitetno informirati i koja su njihova prava.

detox, smoothie, povrće

ZDRAV ŽIVOT

Pobrinite se za svoje zdravlje: detox (ni)je rješenje

Svakih nekoliko mjeseci izbacuju se novi recepti za popularnu detoksikaciju. Ljudi ugrožavaju zdravlje, a da toga nisu niti svjesni. Postupno uvođenje promjena u život i dugoročne promjene pokazat će se vrlo efikasnima, ako ih se pravilno upotrebljava. Tržnice i supermarketi prepuni su zdravih namirnica koje nikakvi napitci ne mogu zamijeniti. Donosimo vam savjete kako se na zdrav način možete pobrinuti o vlastitom zdravlju.