Slatke ljetne brige

7 ideja koje će vam pomoći da radite na sebi

7 ideja koje će vam pomoći da radite na sebi

Ljeto je savršeno vrijeme za dodatno usavršavanje. Iskoristite kraj ljeta i pokušajte raditi na sebi pomoću ovih sedam ideja.

Najčešće tijekom ljetnih mjeseci pokušavamo nadoknaditi sve što si uskraćujemo za vrijeme akademske godine: organiziramo putovanja, tulumarimo, pregledavamo serije i filmove koje nismo stigli zbog fakultetskih obaveza i odlazimo na koncerte. Usprkos dobroj ljetnoj zabavi, sigurno ćete uloviti nešto vremena koje kvalitetno možete potrošiti na sebe! Upravo zbog toga, donosimo vam sedam ideja koje će vam pomoći da to ostvarite!

Naučite nešto novo

Oduvijek ste željeli naučiti kuhati, napisati sonet ili naučiti crtati? Ljeto je savršeno doba da svladate nove vještine! Neke su studije pokazale kako učenje novih vještina spriječava gubitak pamćenja u starijoj dobi. Probajte kreirati vlastiti recept za savršene čokoladne kekse ili pak naučite raditi savršene fotografije prirode. U svakom slučaju, osjećat ćete se korisnije umjesto da pogledate cijelu sezonu serije Suits.

Uživajte u samoći

Iako se smatrate samostalnima, sigurno postoje stvari koje nikako ne biste radili sami; na primjer odlazak u kino! Biti sposoban uživati u vlastitoj samoći velika je kvaliteta koja će vam otkriti nešto o vama samima. Ako krenete određene aktivnosti obavljati samostalno, otkrit ćete što volile bez uplitanja tuđih mišljenja i želja. To će vam pomoći da postanete samouvjereniji i nećete se morati prilagođavati okolini.

FOTO: Flickr

Isprobajte novi izgled

Oduvijek ste željeli isprobati umjetne trepavice, ali nikada niste imali hrabrosti staviti ih? Već dugo se pitate kako bi vam stajali brkovi ili kratka pixie frizura? Iskušajte ih ovo ljeto! Čak i ako izgledate pomalo blesavo s brkovima, ili ako vam kratka kosa nikako ne stoji, zapamtite da nije kraj svijeta! Ono što je važno je da ćete naučiti kako se smijati lošim odabirima i pogrešnim odlukama.

Pročitajte nešto drugačije

Pokušajte eksperimentirati s odabirom ljetnog štiva! Ako jedva čekate ljetne praznike da zaronite u bestselere ili ljubavne romane, okušajte se u čitanju poezije, Shakespearovih dramskih tekstova ili ruskih književih klasika. Naravno, za sve ljubitelje književnih klasika vrijede obrnuta pravila. Pokušajte otorena uma pročitati knjigu koju uglavnom nikada ne biste pročitali. Nikad ne znate, možda vas knjiga iznenadi!

FOTO: Flickr

Učinite nešto što vas plaši

Ako se nikad ne prisilite da učinite nešto što nikada ne biste učinili, limitirate vlastite mogućnosti za osobni napredak i razvoj. Ako se tjerate da idete preko vlastitih granica, naučit ćete se smijati sami sebi i nećete se shvaćati previše ozbiljno, ali ćete isto tako naučiti da ne smijete dopustiti vašim strahovima da upravljaju vama. Naučite voziti motor ili posjetite prijatelja u nekoj stranoj zemlji. Odabir izazova nije bitan, ali je bitno da njime prevladate vlastite strahove.

Isključite se

Svakako pokušajte izbjegavati kompjuter i mobitel ovo ljeto i nađite vremena za boravak u prirodi. Neke su studije pokazale loš utjecaj društvenih mreža na čovjekovo mentalno stanje, dok s druge strane boravak u prirodi pomaže u smanjivanju simptoma depresije.

FOTO: Maja Dugi/Studentski.hr

Steknite nova prijateljstva

Ovo ljeto svakako rezervirajte za nova prijateljstva. Iako je lako sprijateljiti se s osobom koja dijeli iste interese kao i vi, ovo se ljeto pokušajte sprijateljiti s nekim iz vaše okoline s kim niste imali prilike puno komunicirati. Ljudi će vas najvjerojatnije pozitivno iznenaditi. Možda je cura s kraja ulice pravi komičar, a susjed s 4. kata prava enciklopedija znanja. Na vama je da ih otkrijete!

Komentari na članak

Vezani članci

Rutina čišćenja kože

Brinite o svojoj koži

Šest savjeta za pravilnu njegu lica

Većina nas ima određenu rutinu njege kože lica, ali to ne znači nužno da je ona ispravna. Iako mislimo da svojoj koži pružamo najbolji tretman, ponekad svojom rutinom možemo izazvati kontraefekt.

Dražen Petrović Nets

"Dražen – čudesan život i naslijeđe"

Prva potpuna biografija o košarkaškom Mozartu

Knjiga se razlikuje od ostalih po tome što je prvi put obuhvaćena cjelokupna Draženova biografija i detalji iz njegove karijere.

Voće i povrće

Znanstvene preporuke

Savjeti za zdraviju svakodnevicu

Znanstvenici su istraživanjima došli do jednostavnih savjeta za bolji i zdraviji život. Donosimo ih!

INmusic Festival 2016

Nagradni natječaj

Smisli slogan i osvoji ulaznicu

Bliži se toplo i nezaboravno ljeto, a pravi takav početak označavaju upravo glazbeni festivali na otvorenom. Vodimo te na jedan od njih, a kako te ništa ne bi iznenadilo tijekom partijanja, donosimo i neke trikove za nesmetani užitak i bezbrižan provod.

Diplomanti s togama i kapama

Obrazovanje bez granica

Bogat program povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se od 17. do 21. studenog i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani moći će sudjelovati na besplatnim obrazovnim savjetovanjima, na Sajmu međunarodnih sveučilišta i na virtualnoj smotri američkih sveučilišta.