Kratak program vježbi za smanjenje masnog tkiva

7 kardio vježbi u 15 minuta za povratak u formu

running

15-minutni program kardio vježbi koji pomaže u mršavljenu i popravljanju kondicije.

 - Svaki je početak težak - tako kažu. Ovaj će biti posebno težak jer se radi o svima mrskom kardio vježbanju. Kardio vježbe sastavni su dio svakodnevice: čak i kada idete do trgovine po slani čips i veliku čokoladu, vježbate kardio. Ipak, kada se odlučite na skidanje masnog tkiva i odlučite da će vaše tijelo biti vretenasto i mišićavo - najbolje je početi od kardio vježbi.

Svako zagrijavanje u teretani i razgibavanje mišića najčešće počinje trčanjem na traci ili orbitrekom ili nečim sličnim. Kardio vježbe kondicionalne su vježbe koje popravljaju držanje, poboljšavaju rad srca, popravljaju imunitet i uravnotežuju probavu. Svaka vježba iz toga skupa pomaže pri sagorijevanju masnoća u tijelu i zbog toga se čine kao idealan početak treninga.

Ovdje smo sastavili primjer kardio vježbi koje će vam razbistriti um i poboljšati raspoloženje za samo 15 minuta. Toliko vam treba da popušite dvije cigarete, a ovo je zdraviji i jeftiniji izbor. 

1. 30 čučnjeva

Standardni čučnjevi koji se izvode tako da su stopala u ravnini kukova, ruke ispružene, a leđa u ravnom položaju. Započinjemo spuštanje dolje u sjedeći položaj i vraćamo se u početni položaj.

2. 20 jumping jacks

Jumping jacks vježba je koja se izvodi tako da svakim skokom noge naizmjenice skupljamo i raširujemo, isto kao i ruke.

3. 30 butt kicks

Nogama naizmjenice dodirujemo stražnjicu.

4. 20 mountanin climbers

Vježba se radi tako da se namjestimo u položaj za sklekove. Noge naizmjenice povlačimo prema grudima.

5. dvije minute preskakanja užeta

Preskakanje užeta može se raditi i bez užeta, tada se radi o skakanju na mjestu, a ruke se kreću, kao da u njima držite imaginarno uže.

6. dvije minute trčanja u mjestu.

To je valjda jasno, samo trčite u mjestu.

7. Čučanj uza zid

Čučanj uza zid nema minutažu u izvođenju, to je izdržajna vježba. Postavite se u položaju uza zid, kao da sjedite na stolcu, nogama pod kutom od 90 stupnjeva i pokušajte izdržati što duže.

Komentari na članak

Vezani članci

Josip Baboselac II

Intervju: Josip Baboselac

Student KIF-a savjetuje: aktivirajte se po pitanju vježbanja i zdrave prehrane!

Želite li napraviti pozitivnu promjenu u životu koja će se odraziti ne samo na fizički izgled, već i na vaše zdravlje? Na pravom ste mjestu! U daljnjem tekstu otkrijte kako uskladiti prehranu, tjelovježbu i fakultetske obaveze.

Trčanje

Projekt Pedala&Patika

Besplatna škola trčanja u Splitu

Tijekom ljetnog semestra splitski studenti imaju priliku pohađati školu trčanja, a uz nju će se organizirati i izleti vikendom. Najbolji trkači imat će priliku natjecati se na državnom studentskom prvenstvu u krosu.

Gym Baje

Znanstvenici iz Engleske potvrdili

Osobe koje objavljuju svoje priče iz teretane imaju psihičkih problema

S druge strane, dokazano je i da takve vrste objava na Facebooku dobivaju i najviše „lajkova“, iako to ne mora značiti da ih svi vole.

Foto: Pinterest

kuhajte sa studentskim

Sedam smoothieja za mršavljenje

Najbolji recept za mršavljenje, smatraju stručnjaci, jest dobar omjer pravilne prehrane i vježbanja. A što kad nam se jede nešto zdravo i ukusno? Pa, smoothie!

Starenje

Zdrava dugovječnost

Odjeknuo znanstveni pregled razloga starenja i usporavanja toga procesa

Starenje je prirodni proces koji je karakterističan za sav živi svijet. Donosimo vam znanstvena objašnjenja procesa starenja, kao i savjete za njegovo usporavanje i zdravi doček duboke starosti.