Zdrave navike

4 načina prakticiranja veganske prehrane tijekom stanovanja u domu

https://pixabay.com/en/tacos-mexican-eat-delicious-lunch-1613795/

S početkom nove akademske godine ne morate se nužno odreći svojih zdravih navika. Donosimo vam četiri načina kako možete uspješno održati svoju zdravu prehranu tijekom studentskih dana.

Veganska prehrana donosi veće odgovornosti sa sobom nego što to čine uobičajena zdrava prehrana ili vegetarijanstvo. Naime, vegani ne jedu meso, ribu, morske plodove, jaja, mlijeko, mliječne proizvode i sve ostalo životinjskog podrijetla. Prehrana je uglavnom biljna stoga je potrebno unositi dovoljnu količinu zamjenskih proteina i ostalih hranjivih tvari koje se ne dobivaju uobičajenim putem poput konzumacije mesa i slično.  

Prakticiranje veganstva kao načina prehrane je iznimno odgovorno ponašanje prema životinjama, kao i prema samima sebi ako se hranimo ispravno i prakticiramo je na poželjan način. Donosimo vam četiri savjeta kako održati vegansku prehranu tijekom studentskih dana provedenih u domovima. 

Kuhanje

Čajna kuhinjica može biti idealno mjesto za pripremu finih veganskih jela. Ukoliko se odlučite za kuhanje u neko mirnije doba dana, primjerice jutarnje sate, nećete morati dugo čekati svoj red. Nakon što ste kupili unaprijed određene sastojke za odabrane recepte možete uživati u kuhanju te si pripremiti ručak za nekoliko dana unaprijed kada zapnete na faksu po cijeli dan. Najbolji je savjet misliti unaprijed. Još je bolja opcija ako vam prijateljica ili prijatelj žive u stanu pa se poslužite njihovom kuhinjom, a zauzvrat im pokažete kako veganska hrana uistinu može biti ukusna i zadovoljavajuća po pitanju apetita. 

Smoothie

Idealni početak dana sa kojim biste dobili potrebnu dozu vitamina za uspješno funkcioniranje tijekom cijeloga dana jest smoothie za doručak.  Prilikom selidbe u dom stavite blender na vrh popisa jer vam upravo on pruža mogućnost izvlačenja onog najzdravijeg iz svježeg voća i povrća uz najmanji mogući trud pritom. 

Grickalice

Naravno, radi se o zdravim grickalicama. Kada primjerice imate druženje ili movie night u domskoj sobi te su jedino što se nudi na jelovniku nezdravi čips ili smoki, a vama kruli želudac, potrebno je imati grickalice pri ruci. Mali prutići, grisini raznih okusa ili krekeri jednostavno su rješenje za prikratiti muke koje osjećaje te ne prekršiti vašu vegansku prehranu.

Veganski kafići i restorani 

Prilikom dolaska u novi grad ili promjene doma potrebno je istražiti sredinu u kojoj se nalazite. Naime, fast food i nezdrave hrane bit će na svakom koraku, ali veganski restoran će možda biti sakriven i teško će se pronalaziti, no nemojte očajavati. Kada tek stignete noseći sa sobom pune zdjelice već gotove hrane koju ste ponijeli od doma, krenite u istraživanje te se bavite otkrivanjem novih okusa i senzacija za vaše nepce. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska soba

ŽIVOT U STUDENTSKOM DOMU

FOTO: Šest detalja pomoću kojih će vaša studentska soba poprimiti sasvim drugu dimenziju

Soba u studentskom domu prostorija je u kojoj jedan prosječni student provodi dosta vremena. Ona je također i mirna oaza nakon stresnog dana provedenog na fakultetu te mjesto za odmor i druženje, stoga je važno boravak u njoj učiniti što ljepšim i ugodnijim.

Novi studentski dom i tereni

Studentski centar Split

Raspisan natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, počinju i rezervacije za rujan

Od 2. do 27. srpnja traju prijave na Natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, a raspisan je za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Sudionici prethodnog natječaja mogu rezervirati smještaj za rujan do 16. srpnja.

Lašćina

O domskim odborima

„Problem s angažmanom studenata postoji jedino u SN-u ‘Lašćina’”

Kako postati član domskog odbora? Koliko puta možemo biti izabrani na to mjesto? Na ta i druga pitanja u kratkom i informativnom intervjuu odgovorio nam je Nediljko Jerković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Obnova S.D. 7

Obnova studentskih domova

FOTO: Radovi na Savi

U sumaglici od prašine naslućuju se ostaci nekadašnjeg prebivališta velikog broja studenata.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153146089380660&set=gm.10153283854247390&type=3&theater

Na današnji dan

Snimljena povijesna fotografija SD-a „Stjepan Radić”

– Od doma daleki dome, prirast'o si srcu mome. Sto koraka tu od Save dočekasmo mnoge zore plave. –