Zdrave navike

4 načina prakticiranja veganske prehrane tijekom stanovanja u domu

https://pixabay.com/en/tacos-mexican-eat-delicious-lunch-1613795/

S početkom nove akademske godine ne morate se nužno odreći svojih zdravih navika. Donosimo vam četiri načina kako možete uspješno održati svoju zdravu prehranu tijekom studentskih dana.

Veganska prehrana donosi veće odgovornosti sa sobom nego što to čine uobičajena zdrava prehrana ili vegetarijanstvo. Naime, vegani ne jedu meso, ribu, morske plodove, jaja, mlijeko, mliječne proizvode i sve ostalo životinjskog podrijetla. Prehrana je uglavnom biljna stoga je potrebno unositi dovoljnu količinu zamjenskih proteina i ostalih hranjivih tvari koje se ne dobivaju uobičajenim putem poput konzumacije mesa i slično.  

Prakticiranje veganstva kao načina prehrane je iznimno odgovorno ponašanje prema životinjama, kao i prema samima sebi ako se hranimo ispravno i prakticiramo je na poželjan način. Donosimo vam četiri savjeta kako održati vegansku prehranu tijekom studentskih dana provedenih u domovima. 

Kuhanje

Čajna kuhinjica može biti idealno mjesto za pripremu finih veganskih jela. Ukoliko se odlučite za kuhanje u neko mirnije doba dana, primjerice jutarnje sate, nećete morati dugo čekati svoj red. Nakon što ste kupili unaprijed određene sastojke za odabrane recepte možete uživati u kuhanju te si pripremiti ručak za nekoliko dana unaprijed kada zapnete na faksu po cijeli dan. Najbolji je savjet misliti unaprijed. Još je bolja opcija ako vam prijateljica ili prijatelj žive u stanu pa se poslužite njihovom kuhinjom, a zauzvrat im pokažete kako veganska hrana uistinu može biti ukusna i zadovoljavajuća po pitanju apetita. 

Smoothie

Idealni početak dana sa kojim biste dobili potrebnu dozu vitamina za uspješno funkcioniranje tijekom cijeloga dana jest smoothie za doručak.  Prilikom selidbe u dom stavite blender na vrh popisa jer vam upravo on pruža mogućnost izvlačenja onog najzdravijeg iz svježeg voća i povrća uz najmanji mogući trud pritom. 

Grickalice

Naravno, radi se o zdravim grickalicama. Kada primjerice imate druženje ili movie night u domskoj sobi te su jedino što se nudi na jelovniku nezdravi čips ili smoki, a vama kruli želudac, potrebno je imati grickalice pri ruci. Mali prutići, grisini raznih okusa ili krekeri jednostavno su rješenje za prikratiti muke koje osjećaje te ne prekršiti vašu vegansku prehranu.

Veganski kafići i restorani 

Prilikom dolaska u novi grad ili promjene doma potrebno je istražiti sredinu u kojoj se nalazite. Naime, fast food i nezdrave hrane bit će na svakom koraku, ali veganski restoran će možda biti sakriven i teško će se pronalaziti, no nemojte očajavati. Kada tek stignete noseći sa sobom pune zdjelice već gotove hrane koju ste ponijeli od doma, krenite u istraživanje te se bavite otkrivanjem novih okusa i senzacija za vaše nepce. 

Komentari na članak

Vezani članci

Voće kao izvor energije

Recepti za studente

Dvanaest ukusnih jela koje možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici

Neovisno o tome znate ili ne znate kuhati, ovo su jela koja ćete obožavati pripremati. Osim što su ukusna, pripremaju se u svega nekoliko minuta.

Litvanski dnevnici

Tino Deželić

Daleko od ćirilice, lex Perkovića i Zdravka Mamića

– Vidiš, sve ovo ti je izgrađeno iz fonda Europske unije. – cimer mi pokazuje dvije prostrane, blještave građevine s druge strane. Riječ je o dvorani košarkaškog kluba „Žalgiris“, središtu sportske i vikend razbibrige svakog stanovnika Kaunasa od djevojčice do starice te golemom shopping centru „Akropolis“, u kojem je moguće naći bilo koju od životnih potrepština i nepotrepština.

Snaga je u bilju

Festival veganske prehrane

ZeGeVege poruka: Snaga je u bilju!

Fit par na jumbo plakatima najavljuje ZeGeVege 2. i 3. rujna 2016. Festival se održava u sklopu velike međunarodne manifestacije Veganmania.

Međimursko veleučiište u Čakovcu

Izgradnja se većim dijelom financira iz europskih fondova

Čakovec dobiva studentski dom

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz Europske unije Čakovec će dobiti studentski dom. Ugovor o izgradnji potpisali su ministri regionalonog razvoja, obrta, znanosti, obrazovanja i športa te predstavnici Europske unije, Međimurske županije i Veleučilišta.

"Studentski dom Ante Starčerić"- Šara

ŽIVOT U STUDENTSKOM DOMU

Šara – pitomi studentski dom u srcu Trešnjevke

Studentski dom Ante Starčević, poznatiji kao Šara, mali je dom u srcu Trešnjevke. Obiluje zelenilom, različitim sportskim i zabavnim sadržajima i izuzetno je pogodan za učenje, ali i druženje i sve ostale studentske aktivnosti.