LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt za osvježenje terminala Savski most

„Zicnite se“ i vi!

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.

Ako ste se ikad našli na terminalu Savski most u Zagrebu, onda znate da ga se ne smatra jednim od ljepših gradskih terminala. Upravo je taj terminal jedan od ključnih terminala u gradu. Prema procjenama ZET-a ovim terminalom svakodnevno prođe 20 do 25 tisuća ljudi. Iako je objavljeno da će se preurediti, ovaj terminal već dugo čeka na red da zablista. Kako ga osvježiti i omogućiti mjesta za sjedenje dosjetile su se mlada produkt dizajnerica Vlatka Bakšić i likovna umjetnica Katerina Duda.

Ove su žene osmislile jednostavna sjedišta koja se mogu lako montirati na postojeću zaštitnu ogradu kraj autobusnih perona. Sjedišta su osmišljena prema dimenzijama ograde i prate estetiku okretišta. TIme se nastoji barem privremeno riješiti problem zapuštenih stajališta, nedostataka sjedećih mjesta za putnike i manjak adekvatne urbane opreme. 

– Ovim projektom postavljamo pitanje koliko možemo utjecati na okoliš, prostor u kojemu svakodnevno boravimo pasivno - čekajući prijevoz. Na koji način aktivirati zajednicu da uvjete u kojima boravimo učinimo humanijima? – objasnila je Vlatka te dodala – Prema ovom principu montaže na ogradu može se izraditi i druga oprema poput koševa za smeće i stolića.

 Ova će sjedišta nesumnjivo razveseliti sve putnike koji će vrijeme čekanja prikratiti sjedenjem na ovim jednostavnim i interesantnim sjedištima.

FOTO: INDIZAJN.RTL.HR