Mladi za ravnopravno društvo

Ženska soba poziva studente na radionice rodne ravnopravnosti i debatiranja

Rasprava; izvor: https://unsplash.com/photos/5QgIuuBxKwM

U okviru projekta Mladi za ravnopravno društvo održat će se dvije radionice na temu rodne ravnopravnosti te radionica debatiranja. Studenti se za besplatno sudjelovanje mogu prijaviti do 22. ožujka.

Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Gradom Zagrebom i u suradnji s Prvom gimnazijom Zagreb te Učeničkim domom Srednje škole za primalje provodi projekt Mladi za ravnopravno društvo. Budući da projekt za cilj ima osnaživanje i poticanje mladih na preuzimanje aktivne uloge u postizanju rodne ravnopravnosti, studentice i studenti pozivaju se da u njemu sudjeluju.

U okviru projekta provest će se radionice na temu rodne ravnopravnosti koje će voditi članice Ženske sobe u svojim prostorijama Antonija Hojt Ilić i Kristina Mihaljević, socijalne pedagoginje. Osim toga, provest će se radionica na temu debatiranja koju će u suradnji sa Ženskom sobom organizirati i voditi Debatni klub Prve gimnazije. 

Od sudionika se očekuje:

  • sudjelovanje na radionicama na temu rodne ravnopravnosti (prva radionica održat će se 4. travnja od 15:00 do 16:30, a druga 8. travnja od 15:00 do 15:45)
  • sudjelovanje na jednoj radionici na temu debatiranja u trajanju od sat vremena (kraj travnja / početak svibnja)
  • sudjelovanje u debati (lipanj).

Sudionicima se nudi:

  • potvrda o završenim radionicama i stečenim kompetencijama
  • mogućnost sudjelovanja na edukaciji na temu rodne ravnopravnosti i organizacija civilnoga društva na kojoj će govoriti predstavnici Grada Zagreba i drugih relevantnih institucija
  • sudjelovanje u kreiranju Preporuka mladih koje će biti distribuirane svim nadležnim tijelima i institucijama
  • mogućnost volontiranja u Ženskoj sobi.

Sudjelovanje u svim aktivnostima u potpunosti je besplatno. Za prijavu je potrebno do 22. ožujka 2019. poslati e-mail na adresu zenska.soba@zenskasoba.hr sa sljedećim podacima:

  • ime i prezime te grad iz kojeg dolazite
  • fakultet, smjer, godina
  • kontakt podatci (e-mail, broj telefona).

Komentari na članak

Vezani članci

Biljke i svirke 2017

Nova glazbena oaza u centru grada

Zvuci klasike, džeza i rocka odjekuju predivnom prirodom parka Tuškanac

U neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom posjetitelji će uživati u poznatim klasičnim, džez i rock skladbama, a mogu i sami odvažno zasvirati pred publikom.

Laboratorij

Sveučilište u Zagrebu

Farmaceuti i biokemičari otvaraju vrata svoga fakulteta

Na Danima otvorenih vrata široj će se javnosti predstaviti farmaceutska i medicinsko-biokemijska struka predavanjima i radionicama na temu „Od molekule do lijeka“.

Frooom!

Filmska umjetnost

Stvaranje novih gradova i svjetova s Frooom!-ovom veselom posadom

Mališani ovih ljetnih praznika mogu zaploviti nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi. Starije očekuju besplatni popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncerata filmske glazbe.

Nakit, Dunja Puača 2

Radionica u Klubu Zona

Edukacija izrade metalnog nakita besplatna; alat i materijali osigurani

– Kroz teorijski i praktični rad, koristeći bakar i mjed, sudionici će učiti o povijesti nakita, ručnom radu i osnovama rada s metalima i raznim tehnikama. – objašnjava Dunja Puača. 

Božićna radionica u Udruzi Cinaz

Udruga CINAZ

Na kreativnoj božićnoj radionici izradite prigodne poklone za vaše najmilije

U Udruzi CINAZ naučite izraditi božićne ukrase i dekor za vaš dom uz recikliranje i korištenje prirodnih materijala. Radionica je besplatna i svi materijali su osigurani, na vama je samo da dođete!