LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Završnicu „Smartupa” obilježile sjajno izbrušene ideje, tim s FER-a odnio pobjedu

Pobjedu na ovogodišnjem „Smartupu” odnijela je ekipa A je to s Fakulteta elektotehnike i računarstva te ekonomije koju čine Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać, Dorjan Ljubenko i Matea Vlašić. Pobjedom su osvojili novčanu nagradu od 8000 kuna te plasman na „Startup University Competition” na razini Hrvatske.

Pobjedu na ovogodišnjem „Smartupu” odnijela je ekipa A je to s Fakulteta elektotehnike i računarstva te ekonomije koju čine Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać, Dorjan Ljubenko i Matea Vlašić. Pobjedom su osvojili novčanu nagradu od 8000 kuna te plasman na „Startup University Competition” na razini Hrvatske.

Petog je dana lipnja održana završnica četvrtog po redu Smartupa. Riječ je o tematskom edukativnom natjecanju u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje, u organizaciji eSTUDENT-a. 

Ciljevi su natjecanja promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima iz Hrvatske i svijeta. Ovogodišnje teme bile su internet stvari (IoT), biotehnologija i digitalna ekonomija. Nakon održanih zanimljivih predavanja, radionica te mentoriranja, od mnogobrojnih prijavljenih timova žiri je izabrao šest najboljih koji su svojim idejama pokazali velik poduzetnički duh i izbrusili ideju do kraja.

Na završnici natjecanja okupljene je prvo pozdravila Martina Radanović, predsjednica udruge eSTUDENT te Marina Borac koja je predstavila SPOCK, studentski startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Naglasila je da SPOCK nudi brojne pogodnosti i priliku za studente da steknu vještine koje nisu imali priliku ranije steći.

Finalisti su potom predstavili svoje ideje prezentacijom u trajanju do tri minute pred peteročlanim žirijem. Žiri su činili Slaven Mišak, predstavnik tvrtke SPAN, ovogodišnjeg premium partnera natjecanja, Matea Kovač iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d, Vedran Blaguš (South Central Ventures), Michael Glazer (Founder Institute) te Tihana Marelja (Zagrebački inkubator poduzetništva). Zatim je Tihana Marelja predstavila #startupZG Idea Bootcamp, natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata. Pozvala je studente da se pridruže, da ne stavljaju svoje ideje u ladicu, nego da se zaista okušaju u poduzetništvu.

Pobjedu na ovogodišnjem Smartupu odnijela je ekipa A je to s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te ekonomije koju čine Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać, Dorjan Ljubenko i Matea Vlašić. Pobjedom su osvojili novčanu nagradu od 8000 kuna te plasman na Startup University Competition na razini Hrvatske. Pobjednički tim naglasio je da su njegovi članovi uložili puno truda u samu pripremu ideje, tokom izrade ideje počeli su uhodavati cijeli sustav kako bi zaista bio spreman za prezentaciju mogućim klijentima. Njihova je ideja korištenje elektronskih matrica za označavanje životinja. Za kraj su poručili da ih je Smartup natjerao da razrađuju svoju ideju korak po korak, da ne odustanu od nje i da je za njih ovo bilo tri mjeseca čistog užitka razvijanja ideja.

Za kraj sve je okupljene pozdravio voditelj natjecanja Josip Kartelo. Zahvalio je svima koji su pomogli realizaciji samog natjecanja, posebno partnerima, istaknuvši važnost njihove podrške. Nakon proglašenja pobjednika članovi natjecateljskih ekipa, organizatori, ali i ostali gosti zasluženo su nastavili svoje druženje.

FOTO: ESTUDENT