Studentski smještaj

Završena gradnja Studentskog doma u Požegi, ali još ništa od useljavanja – zbog natječaja za opremanje prostora

Kupaonica u studentskom domu u Požegi

Požega je dobila novoizgrađeni Studentski dom. No studenti će morati pričekati još neko vrijeme za useljavanje zbog opremanja prostora - jedan je natječaj već bio objavljen, ali ponuditelji nisu zadovoljavali uvjete.

Studentski dom u Požegi uspješno je izgrađen nakon manje od godinu dana rada. Naime, 10. listopada 2018. godine u 12 sati kamen temeljac postavljen je na svoje mjesto.

Podsjetimo, vrijednost projekta iznosila je nešto više od 32 milijuna kuna, a financiralo ga je Ministarstvo regionalnog razvoja uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj je bio povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško-slavonskoj županiji, smanjiti troškove studiranja ondje, unaprijediti kvalitetu života studentske populacije te doprinijeti prepoznatljivosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje.

Dom je namijenjen redovnim studentima Veleučilišta u Požegi koji imaju prebivalište izvan navedenoga grada, a poseban se naglasak stavlja na studente u nepovoljnom položaju.

Novoizgrađeni studentski dom sadržavat će 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju i 2 kreveta za studente s invaliditetom, zatim polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za 80 osoba.

Dana 17. rujna obavljen je i tehnički pregled, čime je službeno završena gradnja doma, no sada slijedi novi natječaj za opremanje prostora. Jedan je, naime, već bio objavljen, ali nitko od ponuditelja nije odabran jer nisu zadovoljavali uvjete.

Komentari na članak

Vezani članci

S.D. Stjepan Radić 007

Odgovor sanacijskog upravitelja

Pavlović: Obnova studentskih domova neće kasniti

– Točno je da je donesena Odluka o poništenju postupka javne nabave, i to zato što su ponude bile preskupe, no poništenje neće drastično pomaknuti rokove. Postoje zakonski okviri koji nam omogućavaju ponavljanje postupka te rješavanje problema. – izjavio je Pavlović.

Predstava "Iza ograde"

Kazališna praizvedba

Komedija Nine Horvat „Iza ograde” prvi put u Požegi, u pripremi je i gostovanje u Zagrebu

Troje ljudi koji pokušavaju posložiti svoje živote, tri dvorišta koje dijeli ograda, tri vrste obitelji i okolina koja osuđuje, pametuje i neumorno zabada nos tamo gdje mu nije mjesto – teme su nove predstave Nine Horvat čija je praizvedba zakazana za ovu subotu.

Petrinja, crkva, park

Potpisan sporazum o izgradnji

U Petrinji studira 256 putnika, dom se gradi za njih sedamdesetak

Nakon dugo vremena, napokon je odlučeno kako će se graditi studentski dom u gradu Petrinji. Potrebe su za smještajem velike jer su studenti smješteni u privatnim smještajima te će im dom olakšati studiranje.

Predstava "Bella Ciao"

Kazališne izvedbe

„Bella Ciao” u Zadru pa u kninskom studentskom domu

– Inspirirajući se i motivirajući međusobno, ono najuzbudljivije i najvrijednije događa se uvijek u prostoru među nama. „Bella Ciao” predstava je koja odnose među ljudima pretvara u prostor slobode. – kaže koreografkinja Silvija Marchig.

Cimerski odnosi

Šest tipova cimera

Cimerski odnosi

Useljavate se u studentski dom, dolazite u sobu i tamo vas čeka potpuno nepoznata osoba s kojom morate živjeti u 12 kvadrata (ili malo više) idućih deset mjeseci. Što vas čeka?