Studentski smještaj

Završena gradnja Studentskog doma u Požegi, ali još ništa od useljavanja – zbog natječaja za opremanje prostora

Kupaonica u studentskom domu u Požegi

Požega je dobila novoizgrađeni Studentski dom. No studenti će morati pričekati još neko vrijeme za useljavanje zbog opremanja prostora - jedan je natječaj već bio objavljen, ali ponuditelji nisu zadovoljavali uvjete.

Studentski dom u Požegi uspješno je izgrađen nakon manje od godinu dana rada. Naime, 10. listopada 2018. godine u 12 sati kamen temeljac postavljen je na svoje mjesto.

Podsjetimo, vrijednost projekta iznosila je nešto više od 32 milijuna kuna, a financiralo ga je Ministarstvo regionalnog razvoja uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj je bio povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško-slavonskoj županiji, smanjiti troškove studiranja ondje, unaprijediti kvalitetu života studentske populacije te doprinijeti prepoznatljivosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje.

Dom je namijenjen redovnim studentima Veleučilišta u Požegi koji imaju prebivalište izvan navedenoga grada, a poseban se naglasak stavlja na studente u nepovoljnom položaju.

Novoizgrađeni studentski dom sadržavat će 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju i 2 kreveta za studente s invaliditetom, zatim polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za 80 osoba.

Dana 17. rujna obavljen je i tehnički pregled, čime je službeno završena gradnja doma, no sada slijedi novi natječaj za opremanje prostora. Jedan je, naime, već bio objavljen, ali nitko od ponuditelja nije odabran jer nisu zadovoljavali uvjete.

Komentari na članak

Vezani članci

http://studentskidom.vup.hr/novost/1/odrzana-pocetna-konferencija-projekta-izgradnja-studentskog-doma-u-pozegi

Studentski smještaj

Broj studenata u Požegi sve manji; napokon potpisan ugovor za izgradnju studentskog doma

Studenti u Požegi napokon se nadaju domu koji će imati 110 kreveta uz ostale sadržaje.

Studentsko naselje Trsat

Neobjašnjiva pravila o domskom redu

Noćenje gosta u studentskom domu zabranjeno je jedino u Rijeci, studenti očajno čekaju izmjene

Mogućnost noćenja posjetitelja u studentskom domu ponekad je prijeko potrebna. Dok u svim domovima u Hrvatskoj dogovor s upraviteljem u vezi s noćenjem gosta prođe uspješno, u studentskom naselju u Rijeci takvo što nije moguće. Studenti očajno čekaju izmjene pravila.

Cvjetno naselje dvorište paviljoni 2019

Domski smještaj

U tijeku javna rasprava o novom Pravilniku za smještaj u studentske domove; evo koje promjene donosi

Do 19. lipnja 2019. otvoreno je javno savjetovanje o promjenama u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na subvencionirano studentsko stanovanje. Najveća novost koju Nacrt predlaže dodijeljivanje je 100 bodova studentima koji do trenutka predaje dokumentacije polože sve ispite s tekuće akademske godine.

Natpis Šara

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Slobodna mjesta u zagrebačkim studentskim domovima čekaju nove stanare

Studenti koji će se u dom useliti nakon ovog spuštanja granice nemaju pravo na rezervaciju sobe te će se morati zadovoljiti nekim od preostalih praznih mjesta u studentskim domovima.

Studentsko naselje IGK

Studentsko naselje „Ivan Goran Kovačić”

Uprava doma riječke studente izbacuje iz njihovih soba za vrijeme ispitnih rokova

„Razlog ovoga je što je Studentski centar iznajmio prvi paviljon studentima na razmjeni koji dolaze na početku sedmog mjeseca iako je taj paviljon već iznajmljen nama studentima koji smo dobili to pravo putem natječaja.“