LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Započeo novi TVZ Mc2, još je moguće uključiti se

Proglašena je ovogodišnja tema – razvoj edukativnih rješenja za učenike razredne nastave, očekuju se stotine prijava, a već je 21. veljače u programu panel koji se održava u sklopu TVZ Mc2 natjecanja.

Proglašena je ovogodišnja tema – razvoj edukativnih rješenja za učenike razredne nastave, očekuju se stotine prijava, a već je 21. veljače u programu panel koji se održava u sklopu TVZ Mc2 natjecanja.

U petak, 16. veljače, započelo je novo izdanje TVZ Mc2 natjecanja. Šesta godina održavanja donosi i novo ruho – širenje na nova područja i tehnologije. Tako ovog puta natjecatelji osim mobilnih, mogu razvijati i web te IoT rješenja.

Otvorenje natjecanja održalo se u prostoru HUB385, a nakon kratkog uvodnog dijela o formi ovogodišnjeg natjecanja, riječ je preuzela dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i poželjela sreću svim ovogodišnjim natjecateljima. Na scenu je zatim stupio gost predavač – Nenad Bakić, naš najpoznatiji STEM revolucionar. U svojoj prezentaciji, pred oko 120 okupljenih studenata, predstavnika partnera natjecanja i nastavnika osnovnih škola, prikazao je kako je započeo svoju revoluciju te koliko se potencijala zapravo skriva u našim školama i mladim naraštajima.

Nakon motivacijskog predavanja predstavnik CISExa Dženan Lojo proglasio je ovogodišnju temu natjecanja – razvoj edukativnih rješenja za učenike razredne nastave.

I ove godine natjecanje podržava više od 20 partnera: Apis IT, Citus, CISEx, CROZ, Degordian, Ericsson Nikola Tesla, Erste bank, Erste Club, Five, GDi, Greyp, HUB385, IN2 Grupa, Infinum, Krik studio, ManpowerGroup, Megatrend, Microblink, Sedam IT, Span, SV Group, Tehnološki park Zagreb, Telegra, Alumni TVZ i Undabot. Neki od njih imat će priliku postati mentori natjecateljima i pomoći im na putu do pobjede, ali, osim toga, kroz travanj u svojim će prostorima održati niz edukativnih radionica i predavanja vezanih uz tehnologije koje natjecatelji mogu koristiti u izradi svojih rješenja.

Kako bi priča bila zaokružena, u sve su uključene i osnovne škole čiji će klinci isprobavati rješenja natjecatelja, ali i sudjelovati u ocjenjivanju.

Kao i prošlih godina, očekuje se da će TVZ Mc2 donijeti stotine prijava, isto toliko i novih poznanstava, puno znanja i iskustva, a usput i zabave i smijeha. Detalje i informacije te sam tijek natjecanja možete pratiti na službenoj web-stranici i Facebooku.

Idući je događaj u sklopu natjecanja panel, a zakazan je za srijedu, 21. veljače. Stoga, ako niste dosad, pravo je vrijeme da se uključite u natjecanje.

FOTO: TUMBLR